Akıllı telefonlarla kontrol edilebilen LED ampuller

Evdeki eski ampulleri çöpe atıp yeni nesil LED ampullere geçmek sizin de hak vereceğiniz üzere çok mantıklı bir tercih. LED ampuller yüksek enerji tasarrufu sağlar, yıllarca kullanılabilir ve kompakt floresanlara göre çok daha iyi bir şekilde ışık yayabilir. Buna ek olarak San Francisco merkezli LIFX Labs, LED ampulleri çok daha cazip hale getiriyor. Şirketin yeni LIFX LED ampulleri, kullanıcının akıllı telefonu ile uzaktan kontrol edilebiliyor ve rengi değiştirilebiliyor.

Normal bir ampul ile benzer şekil ve boyutta olan standart LIFX ampulleri herhangi bir avizenin duyuna takılabiliyor. Kullanıcılar iPhone veya Android cihazına uygulamayı indirdikten sonra, Wi-Fi üzerinden kendi evlerindeki LIFX ampulleri kontrol edebiliyor. Tipik bir kurulumda, bir LIFX ampulü kullanıcıdan komutlar almak ve gerektiğinde diğer “işçi” ampullere bu komutları iletmek için “baş” ampul olarak görev yapıyor. Ayrıca sistem herhangi bir tek ampulün ya da bir grup ampulün birbirinden bağımsız kontrol edilebilmesini de sağlıyor. Bu yüzden sadece “baş” ampulün sözü geçmiyor, “işçi” ampuller de kullanıcının isteğine göre bağımsız çalışabiliyor.

 

Peki bu ampullerle neler yapılabilir?

Belirtildiği gibi, akıllı telefonunuzun dokunmatik ekranındaki bir renk yelpazesini kullanarak ampullerinizi hemen hemen tüm renklerde ayarlayabilirsiniz. Uygulama, aynı zamanda ışıkların önceden ayarladığınız zamanlarda otomatik olarak açılıp kapanmasını, vereceğiniz bir komut ile ya da bir zamanlayıcı aracılığıyla ışığın şiddetini ayarlayarak ortamın loşlaşmasını ya da aydınlanmasını, yeni e-posta bildirimini kullanıcıya farklı renkte yanıp sönerek bildirmeyi ve hatta çaldığınız müziğe uygun olarak ampullerin renk değiştirmesini mümkün kılıyor.

Telefonunuz bozulduğunda ya da yanınızda olmadığında ise ampuller geleneksel yöntem olan normal duvar anahtarları ile kontrol edilebiliyor.

Şimdi geçerli olan LIFX prototipi, 60 vatlık akkor veya 50 vatlık halojen ampulün sahip olduğu ışık çıkışına eşdeğer ışık çıkışına sahip bir LED lamba içeriyor. Ancak bu üretilen versiyonlara göre değişebilir. LIFX LED ampuller, standart yivli montaj modeli şeklinde üretilecek. Yani aynı eski ampulleriniz gibi sökülüp takılabilecek. Uygulamanın Windows, Mac ve Linux sürümleri için yapılan çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.

100.000 dolarlık fon hedefi çoktan aşılırken LIFX Labs şu anda, Kickstarter’da 1.314.000 dolar toplamış durumda.

Daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Ne iş yapsam ya da ne satsam para kazanırım diyen girişimciler için bu ürün harika bir yatırım fırsatı olabilir. Üretici firma ile irtibata geçerek ürünün Türkiye distribütörlüğünü alarak pazarlamasını yapabilirsiniz.

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir