Akıllı telefonunuzu kullanarak balık yakalayın: FishHunter Sonar

Fishhunter Sonar, artık 21. yüzyılda eski popülaritesini yitiren oltacılığı gün yüzüne çıkarıyor. Bu akıllı cihaz, balıkçıların akıllı telefonlarında balıkların yerlerini belirleyerek yakaladıkları balık miktarını arttırmak için olanak sağlıyor.

Balık görüntüleme işleminin bir sürü teknik ekipman ile deniz bilim adamlarının işi olduğunu düşünebilirsiniz ama bu iş çok daha kolay bir hale geliyor. Son haftalarda bir sahil güvenlik hayır kurumunun köpekbalıklarını izlediklerini ve sahile yaklaştıkları zamanlarda tweet attıklarıyla ilgili haberleri duymuştuk. Şimdi ise FishHunter Sonar, artık 21. yüzyılda eski popülaritesini yitiren oltacılığı gün yüzüne çıkarıyor. Bu akıllı cihaz, balıkçıların akıllı telefonlarında balıkların yerlerini belirleyerek yakaladıkları balık miktarını arttırmak için olanak sağlıyor.

Cep boyutunda yuvarlak bir şekilde olan cihaz, GPS ve askeri sınıf sonar teknolojisi özelliklerine sahip. Kullanıcılar yardımcı bir uygulamayı kullanarak geniş bir yelpazede yapacakları işleri tamamlamak için Bluetooth üzerinden cihaza bağlanabiliyor. En önemlisi, gerçek zamanlı olarak balık hareketlerinin nerede olduğunu tespit eden bu sonar cihaz ile balıkçılar balıkların alışkanlıklarını takip edebiliyor ve sıkça görüldükleri göllerin topoğrafik haritalarını çıkarabiliyor. Uygulama aynı zamanda balıkların konumu ve türü, yakalanan her balığın ağırlığı ve hatta resimlerinin de yer aldığı detaylı bir günlük olma özelliği de taşıyor. Bu özellik sayesinde balıkçılar en iyi nerede balık tuttuklarını ve başarı oranlarının nerede daha yüksek olduğunu da öğrenebiliyor.

iOS ve Android işletim sistemleri için uygulama ücretsiz fakat FishHunter Sonar cihazına 195.99 Kanada doları ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Gelişen teknolojiyi kullanarak performansını artırmayı düşünen insanların fazla sayıda olduğunu göz önünde bulundurursak, daha az tercih edilen birçok başka hobiyi günümüz teknolojisi yardımıyla tekrar eski popüler günlerine döndürme fikri oldukça cazip görünüyor. Sizce başka hangi aktiviteler teknolojik destekle daha keyifli hale gelebilir?

Web sitesi: www.fishhunter.com

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir