Atık plastik şişeleri kartuş olarak kullanan 3D yazıcı kalem

Kitle fonlaması ile iş fikirlerini hayata geçirmeyi umut eden girişimcileri incelemeye devam ediyoruz. Renegade, kullanıcılarına plastik şişeler ve poşetleri kartuş olarak kullanma imkanı veren bir 3D yazıcı kalem.

Son zamanlarda kullanıcıların evde kendi kendilerine özel ihtiyaçlarına göre sürdürülebilir ürünler yaratabileceği, modüler bir ev-tipi geri dönüşüm istasyonu görmüştük. Şimdi de bir 3D yazıcı kalem olan Renegade, Kendin-Yap furyasını takip edenler için evlerinde bulunan her türlü plastik kabı kullanarak havaya çok boyutlu objeler çizme ve ihtiyaca yönelik ürünler yaratma olanağı veriyor.

Kalem önce plastik kartuşları ısıtarak bir jel haline getiriyor, bu jel havayla temas ettiğinde ise sertleşiyor. Ayrıca kalemin yanında, genç üreticilere kolay kullanımlı bir plastik öğütücü alet veriliyor. Bu sayede farklı renklerde kartuş üretmek de mümkün oluyor. Kullanıcılar plastik şeritleri kalemin arkasına yerleştiriyor. Isıtıcı, plastiği ısıtırken şekillendirilebilen bir jel kalemin ucundan dışarı çıkıyor. Böylece, kullanıcılar istedikleri her şeyi çizebiliyor. Renegade, hem plastik pet şişelerden ve plastik poşetlerden elde edilen şeritleri kullanabiliyor hem de bu renklerle sınırlı kalmak istemeyen yaratıcılar için standart 3D kartuş kullanma imkanı tanıyor.

Kahve telvesi artıklarından üretilen kartuşlar kullanan geri dönüşümlü ve hünerli 3D yazıcıları daha önce görmüştük. Çevre bilincine sahip duyarlı sanatçıları bu tarz buluşlara büyük ilgi gösteriyor.

Çevreci ve teknolojik iş fikri hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:

Renegade şu an Kickstarter üzerinden fon arıyor. Destekçiler, muhtemelen Ocak 2017’de teslim edilmek üzere ve 60 Pound karşılığında ön sipariş verebiliyor. Acaba geri dönüştürülmüş kartuşlar ile evde başka neler yapılabilir?

Websitesi: renegade3dpen.com

 

İlginizi çekebilir

Geleceği Değiştirecek En İyi Buluşlar
3 Boyutlu Kalem: 3Doodler
Irmak Sueri CORA

Yazar : Irmak Sueri CORA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema&TV bölümünden mezun olduktan sonra yönetmenlik koltuğunu oturdu ve birçok kısa metrajlı fime imza attı. Katıldığı festivallerden sayısız ödül topladı ve toplamaya devam ediyor. Başarı ve girimcilk konularında kendi hayatında edindiği tecrübeleri sizler için paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir