Avm’de Stand Açmak

Az sermayeyle iş kurmak istiyorum diyenlere en cazip iş kurma fikirlerini araştırmaya devam ediyoruz. Kendi işinizi yapmak istiyor ancak ne yapacağınız konusunda kararsızsanız “az sermayeli yüksek kazançlı işler”den biri olan Avm’lerde stand açmak iş hayatınızda bir dönüm noktası olabilir.

Yapılan bir araştırmaya göre standa açma fikri 1970’li yıllarda ortaya çıkmıştır ve 1980’ler boyunca popülerliği artmıştır. Süreç düzgün bir şekilde ilerlerse stand açmak küçük ölçekli bir işe başlamanın ve genişlemenin en iyi yoludur. Bir avmde stand açmanın maliyeti bir dükkan açmaktan çok daha düşüktür.

 

Avm’de stand nasıl açılır?

1 – Stand işiniz için ürünler araştırın. Popüler ürünleri, güncel trenleri veya modayı düşünün. Aynı zamanda ürünlerin fiziksel boyutlarını da hesaba katın çünkü daha ufak olan ürünler alışveriş merkezlerindeki standlar için daha uygun olabilir. Diğer stand sahiplerinin aklınızdaki ürünleri satıp satmadığını görmek için dükkanları veya yakınlardaki alışveriş merkezlerini gezin. Ürününüzün potansiyel tedarikçilerini veya üreticilerini araştırın. Envanter ve potansiyel kar marjının yaklaşık maliyetlerini hesaplayın.

2 – Ürününüzü satabileceğiniz uygun bir alışveriş merkezi araştırın. Bulunan bölgenin ortalama demografik özelliklerini araştırın. Sürekli müşterisi olan trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki alışveriş merkezlerini bulmaya çalışın. Alışveriş merkezlerindeki standlar için ayrılan alanları keşfetmek için gezintiye çıkın. Diğer stand sahipleri ile görüşerek alışveriş merkezinin genel atmosferini, yaya trafiğini ve onların nasıl başarılı olduğunu öğrenin.

3 – Potansiyel ürün tedarikçileri ile temas kurun. İstediğiniz kalite ve özelliklerle eşleştiğinden emin olmak için ürün numunelerini görmek istediğinizi söyleyin. Siparişler geldikten sonra ne kadar zamanda ürünleri yerleştirebileceğinizi hesaplayın.

4 – Fikirlerinizi somut bir iş planında bir araya getirin. Ürüne olan talep, envanteri alma maliyetleri, kar marjları ve satış yapacağınız potansiyel yeri belirlemek için yaptığınız araştırmayla ilgili detayları yazın. Finansmana ihtiyacınız varsa finansman sağlayacağınız kuruluşların birçoğu iş planı isteyecektir ve bazı alışveriş merkezleri de anlaşma yapmadan önce iş planınızı görmek isteyebilir.

5 – İşinizi yönetmek için gerekli olan ruhsat ve izinleri alın. Gıda veya bozulmaya elverişli maddeler satacaksanız ekstra izinler almanız gerekebilir.

6 – Alışveriş merkezinin kiralama ofisi ile temas kurun ve alışveriş kiosku için neler yapmanız gerektiğini öğrenin. Bazı alışveriş merkezleri özellikle de bu alışveriş merkezi trafiğin yoğun olduğu bir yerde ve diğer kiosk sahiplerinin de ilgilendiği bir yerse onay veya iş planının kabulü için resmi başvuru isteyebilirler. Kioskun maliyeti ve ekipmanların kiralanması, kira sözleşmesinin uzunluğu ve gerekli olan diğer ücretler gibi alışveriş merkezinin kira sözleşmesi işlemlerini öğrenin. Başlama günü ile ilgili alışveriş merkezi yönetimiyle anlaşın. Kira sözleşmesi dokümanlarını ve gerekli bütün belgeleri imzaladığınızdan emin olun.

7 – İhtiyacınız olan finansmanı sağlamak için bankalara, kredi birliklerine veya diğer finansal kuruluşlarına başvurun. Bazı durumlarda bankacılara iş planı sunmanız veya sunum yapmanız gerekebilir.

8 – Seçtiğiniz tedarikçiye envanterinizi siparişiniverin. Standınızın yer aldığı alışveriş merkezinin adını ve adresini tedarikçiye verin. Teslimat süresine bağlı olarak kioskunuza iki veya üç ay yetecek miktarda envanter siparişi verin. Daha sonra haftalık satış seviyesi ve yaya trafiğine bağlı olarak düzenli biçimde vermeniz gereken sipariş miktarına karar verin.

Standınızı düzenleyin ve promosyon çalışmalarına başlayın. Teşhir alanınızı alışveriş merkezinde gezenleri etkileyecek şekilde düzenleyin. Eğer mümkünse bedava numuneler verin bu sayede ürününüzü deneyen müşterileri baştan çıkarabilirsiniz. Kuponlar dağıtmak veya diğer alışveriş merkezlerindeki stand veya dükkan sahipleriyle karşılıklı promosyon yapmak gibi reklam yapmanın farklı yollarını bulun.

 

İhtiyacınız olanlar

  • Ürün envanteri
  • İşletme ruhsatı ve izinler

 

Avm’de stand açmak için gerekli belgeler

  • Evrak Listesi
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • İkametgah
  • Oda Kaydı

 

Avm’lerdeki aylık stand kiraları

Aylık stand kiraları şehirden şehre , avm’den avm’ye farklılık gösterecektir. Örneğin İstanbul’da popüler bir Avm’de stand kiralamak istiyorsanız aylık 3.000 doları gözden çıkarmalısınız. Ayrıca bir Avm’de her kat ve konum için de kiralar farlılık gösterecektir. Bu sebeple kesin rakamlar vermek doğru olmayacaktır. Fiyatlar konusunda kesin bilgi almak için ilgili Avm yönetimiyle iletişime geçebilirsiniz.

 

Avm’de stand açmak kazançlı mı?

Doğru avm + doğru konum + doğru ürün = Yüksek kazanç  şeklinde özetleyebiliriz. Küçük bir stand ile ayda 10 binlerce ciro yapabileceğiniz gibi sadece aylık masraflarınızı karşılayacak bir kazanç da elde edebilirsiniz. Bu sebeple girişimcilere yeterli araştırma yaptıktan sonra bu işe girmelerini tavsiye ediyoruz.

İş kurmak istiyorum ne iş yapabilirim diyen girişimciler için karlı iş alanlarını ve en iyi yatırım fikirlerini araştırmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir