Başarılı Olması Muhtemel 4 İnovatif İş Fikri

Her dakika internette yüzlerce kitlesel fonlama kampanyası başlatılıyor. Bunları birçoğu tuhaf ve gereksiz de olsa hazine değerinde projeler de karşımıza çıkabiliyor. Sizler için kitlesel fonlama ile hayata geçmeyi bekleyen yüzlerce proje ve iş fikri arasından başarılı olması muhtemel 4 projeyi seçtik:

 

Evscope – yıldızları izlemek artık daha keyifli

Astronomlar yüzyıllardır teleskoplarla uzayı keşfediyor. Ancak teleskopların bu kadar gelişmiş olmasına rağmen amatör astronomların kullandığı teleskoplarda pek bir değişiklik olmadı. Eğer Fransız start-up’ı Unistellar başarılı olursa bu durum yakında değişebilir. Şirket, kişisel teleskop teknolojisinde yeni bir gelişme kaydetti. Bu sayede yıldızları gözlemek çok daha parlak, net ve daha etkileyici bir hal alacak.

Unistellar Exscope isimli bu yeni teleskop yaydıkları ışığı güçlendirip toplayarak gökyüzündeki nesnelerin görüntü kalitesini artırıyor. Şirket ürünün tanıtınımı IFA 2017 Berlin’de yaptı. Şimdi de üretimi başlatmak için Kiskstarter üzerinden bir kampanya başlattılar.

Unistellar, ürünlerine Gelişmiş Görüş Teleskopu adını veriyorlar. Evscope hem elektroniği hem de optiği birleştirerek kozmik nesnelerin parlaklığını gerçek zamanlı olarak artırıyor. Gelişmiş modu açtığınızda uzak galaksilerin soğuk ve bulanık görüntüsünün yerini parlak ve renkli galaksiler alıyor.

Unistellar kurucusu ve başkanı Arnaud Malvache verdiği bir röportajda: “Dört ana gezegen olan Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn dışındaki diğer gezegenleri ve nesneleri en pahalı klasik teleskoplarla bile renkli ve detaylı bir şekilde gözlemleyemiyoruz. Her ne kadar astronomi halk arasında ilgi çeken bir alan olsa da birçok kişi hayal kırıklığına uğruyor.” diyor ve ekliyor: “Bizim ilk hedefimiz bu sorunu çözmekti. Bilim insanları olarak astronomi ve genel olarak bilime olan ilgiyi de artırmak istiyorduk. Bu yüzden astronomiyi daha kolay ve heyecanlı kılabilecek yollara odaklandık.”

 

Foxxvault – Anahtar kasası

Hiç araba anahtarlarınızı yeterince güvenli olmayan bir yere bırakmak zorunda kaldınız mı? Belki anahtarları gaz kapağınının içine hatta anahtar saklama kasalarından birine koymuşsunuzdur. Ama nereye koyarsanız koyun arabanızı hırsızlara karşı savunmasız bıraktığınız için endişelenmişsinizdir. Peki bir daha asla endişelenmeyeceğinizi söylesek? Anahtarlarınızı arabanızın dışında hırsızları düşünmeden güvenle saklayabilecek olsanız nasıl olurdu? Eğer bu soruna bir çözüm bekliyorsanız sizin için iyi haberlerimiz var. Çözüm sonunda karşınızda ve adı da Foxxvault.

Sağlam bir tasarım ve kullanıcı dostu bir arayüz vaadeden Foxxvault anahtarlarınızı yüksek güvenlikli ve fark edilmeyecek bir yerde saklamanızı sağlıyor: Araba plakanızın arkasında. Kasayı akıllı telefonunuzdaki Bluetooth bağlantısıyla kilitleyip açabiliyorsunuz ya da tercih ederseniz kombinasyon kullanarak bunu manuel olarak da yapabiliyorsunuz. Yüksek karbonlu çelikten yapılan ve kaynak kullanılmamış yekpare bir yapıdan oluşan Foxxvault, tasarımcılarına göre asla yok edilemeyecek dayanıklılıkta bir kasa.

Ayrıca gizli dış kaynak yerleri, sağlam bağlantı noktaları ve dıştan monteli menteşeleri sayesinde anahtarınızı kasaya koyduğunuzu gören biri bile olsa asla kasanın içine erişilemeyecek. Akıllı telefon konusunda da hackerları kafanıza takmanıza gerek yok çünkü bilgilerinizde iki adımlı bilgi şifreleme, çok faktörlü kimlik doğrulama ve SSL sertifikasıyla korunuyor.

 

Be — kinetik enerjiyle çalışan diş fırçası

İlk dış fırçası icat edildiğinden beri tasarımcılar diş fırçasını geliştirmeye çalışıyor. Ve kitlesel fonlama kendisini gösterdiğinden beri bu çaba daha da arttı. İster yeni kıl tasarımları olsun, ister abonelik sistemiyle çalışan ağız sağlığı paketleri olsun, Kickstarter ve İndiegogo’da son bir kaç yılda bir dolu diş fırçası projesi karşımıza çıkıyor ve bu trend yavaşlayacağa benzemiyor. Şimdi de Portland’daki bir start-up olan Goodwell Co. kendi fırçasını yarattı.

Be isimli diş fırçası, ortalama bir elektrikli diş fırçası gibi çalışıyor. Kalın bir sapı ve elektrikli fırçalardaki gibi çalışan bir başlığı var. Kılları da bozuldukça değiştirilebiliyor. Ama görünüşü epey sıradan olan bu diş fırçası sizi yanıltmasın.

Piyasadaki diğer elektrikli diş fırçalarından farklı olarak Be, enerjisini bataryalardan ya da herhangi bir dış kaynaktan almıyor. Cihazın fırçalama mekanizması tamamen kinetik enerjiyle çalışıyor. Sapı iki kere çevirdiğinizde size 2 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayacak enerjiyi sağlıyor. Başarı bir inovasyon örneği olan diş fırçası hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

 

Yomee — kendi yoğurdunuzu yapın

Bugünlerde kapsül temelli ürünler oldukça revaçta. Tabii bu ürünleri kullanırken okyanuslara döktüğümüz plastikler aklımıza bile gelmiyor. En başta kahve makineleri olmak üzere neredeyse her işimizi kapsül temelli ürünler görüyor. Eğer New York’lu Lecker Laboratuvarları başarılı olursa yoğurdumuzu da aynı şekilde üretebileceğiz. Ürünün adı ise Yomee.

Yomee’nin çalışma şekli de oldukça çevre dostu. İster vegan ister yağsız olsun tercihinize uygun sütü makinaya dökün ve bir adet Yomee kapsülünü yerine yerleştirin. Kapsülün içinde calı yoğurt kültürü bulunuyor ve dilerseniz vegan olanını da tercih edebiliyorsunuz. Sonrasında tek yapmanız gereken başlat düğmesine basmak. Yomee sütü 15 dakika boyunca kaynatıyor, ardından kapsülün içindeki kültürler için en uygun sıcaklık olan 46 dereceye soğutuyor. Bu noktada kapsül sıvının içine bırakılıyor ve 10 dakikadan az bir sürede bütün kapsül sütün içinde eriyor. Yomee çevre dostu özelliği de buradan geliyor, çünkü işlem tamamlandıktan sonra geride çöpe atacağınız herhangi bir plastik kapsül kalmıyor.

 

İlginizi çekebilir

Başarılı İnovasyon Projeleri
Gelecek Vadeden Şahane İş Fikirleri
Anıl ERSOY

Yazar : Anıl ERSOY

Boğaziçi Üniversitesi "Çeviri Bilimi" bölümünden mezun olduktan sonra, Milliyet, Doğan Burda ve Protranslate gibi birçok kurumda yönetici pozisyonlarında çalıştı. Son olarak uluslarası bir finansal firma olan Citi'de uygulama müdürü olarak çalışmakta. Sizler için marka, pazarlama ve girişimcilik alanında rehber niteliğinde içerikler oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir