Başarılı Olmuş 5 Kitlesel Fonlama Projesi

İnternette her dakika, kitlesel fonlama ile hayata geçirilen milyonlarca proje ortaya çıkıyor. Kickstarter ya da Indiegogo gibi sitelerde gezindiğinizde garip, işe yaramaz hatta aptalca sayılabilecek projelerle karşılaşmanız işten bile değil. Bu karmaşanın içindeyse gerçekten kıymetli bazı fikirler de bulunuyor. Çakma ürünler ya da telefon kılıflarını bir kenara bırakarak, bu haftanın en alışılmadık, iddialı ve heyecan verici projelerini derledik. Kitlesel fonlamalı projelerde aklınızda tutmanız gereken en önemli şey, iyi bir fikrin bile başarısız olabileceğidir. Bu nedenle hayalinizdeki ürün için para yatırmadan önce araştırmanızı dikkatli bir şekilde yapın.

 

Solowheel IOTA

Kişisel ulaşım araçlarının gelişiminde yaşadığımız devrim henüz bitecek gibi görünmüyor. Bunun en son örneği de Solowheel IOTA; kendi kendine dengede kalabilen, elektrik ile çalışan olağanüstü bir ulaşım aracı. Hovertrax ve Solowheel’in ilk versiyonunu da üreten mucit, bu kez yaptığı en küçük ve en portatif ürünü olan Solowheel IOTA ile karşımızda. 20 santimetre çapında bir tekere sahip Solowheel IOTA sadece 3,6 kilogram ağırlığında. Solowheel IOTA sahip olduğu özellikleriyle sınıfının en küçük, en çevreci ve en kullanışlı ulaşım aracı olma iddiasında.

Claude Rorabaugh verdiği bir röportajda, mucit Shane Chen’in orijinal Solowheel’inin ardından atılan bu adımla ilgili “Daha hafif ve daha küçük olmasına karşın, Solowheel’in büyük başarı yakalayan özelliklerine de sahip. Bu aracı uçaklarda el bagajınıza sığdırabilir ve istediğiniz yere götürebilirsiniz. Okula giderken, havaalanında gezerken binebilir ya da büyük fabrika ve depolarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Mutlaka okuyun: 3 Tekerlekli Elektrikli Drift Bisikleti

 

Orbi – Yumurta Çırpıcı

Yumurtayı kabuğunu kırmadan önce de çırpabileceğinizi biliyor muydunuz? İşin sırrı, yumurtayı ileri geri sallayarak sarısı ile beyazını karıştırmak. Fakat söylendiği kadar kolay bir iş değil. Yakın zamana kadar bu iş için en iyi yol, bir bez, biraz bant ve çokça enerji harcamayı gerektiriyordu. Fakat kitlesel fonlama sayesinde bu işi kolayca yapmanızı sağlayan yeni bir makine var.

“Mükemmel altın renkli yumurtalar elde etmenizi sağlayacak, tam otomatik mutfak gereci” olarak tanımlanan Orbi, yumurtayı kabuğundan çıkarmadan çırpmaya yarıyor. En iyi yanı ise hızı. Ürünün yaratıcıları, mükemmel şekilde çırpılmış bir yumurtanın 20 saniyede hazır olacağını iddia ediyor. Orbi yumurtayı hızlı bir şekilde çevirerek kabuğundan çıkarmadan sarısı ile beyazını karıştırıyor. Orbi bu sayede lezzetini muhafaza ettiğini iddia ederken, kullanıcıları temizlik derdinden de kurtardığını belirtiyor.

 

The Almond Cow – Badem Sütü Makinesi

Badem sütü her anlamda mükemmel bir gıdadır. Sadece sağlıklı değil, inek sütüne nazaran çevreye de daha az zarar vermektedir. Tek problem ise, genelde tatlandırıcı ve koruyucular içeren paketlerde satılması.. Fakat bu sorunun çözümü için artık Almond Cow var. Bu küçük cihaz sayesinde artık evinizin rahat ortamında badem sütünüzü üretebilecek, daha da önemlisi sütün içine ne koyup ne koymayacağınızı kendiniz seçebileceksiniz.

Cihaz, blender (karıştırıcı) ile meyve sıkma makinesi karışımı bir mantıkla çalışıyor. Bir gece önceden ıslattığınız bademleri makineye atıyorsunuz. Almond Cow bademleri birkaç saniye içerisinde parçalayıp karıştırıyor. Bir yandan kesip karıştıran cihaz, diğer yandan da bademlerden elde edilen tüm besinlerle suyu karıştırıyor. İşlem sona erdiğinde yaklaşık 1,5 litrelik taze ve içmeye hazır badem sütünüzü alabiliyorsunuz.

 

uArm Swift – Programlanabilir Robot Kol

Programlanabilen robot kol pek de yenilik sayılmaz. Kickstarte ve Indiegogo’da gezinirseniz onlarca benzer ürüne rastlarsınız, fakat uArm’ın bir artısı var. Diğer robotik kolların aksine uArm, herhangi bir ileri programlama ya da kod bilgisi gerektirmiyor. Kullanıcılar, uArm ile birlikte gelen yazılım sayesinde, sadece sürükle-bırak yaparak robotik kola istedikleri komutu verebiliyorlar. Bu da sizin için çok karmaşıksa, kısaca kolu kendiniz hareket ettirip, yaptığınız hareketi tekrarlamasını isteyebilirsiniz.

Yaratıcıları, robotik kolu kas hafızası özelliği ile üretti. Bu sayede kol, sizin fiziksel olarak yaptırdığınız hareketleri hafızasına alıyor ve istediğinizde tekrar edebiliyor. uArm oyun oynamak, lazer işleme ya da ürünleri dizme gibi görevleri yerine getirebildiği gibi, daha basit olan siz yemek yaparken çorbayı karıştırma ya da ışığı açıp kapama gibi görevleri de yapabilir. uArm ile ne yapacağınız tamamen size kalmış.

Mutlaka okuyun: Günümüzdeki Robotik İnovasyonlar

 

Selfly – Selfie Drone

İnsansız hava araçları yani drone’lar geçtiğimiz yıllarda bir hayli gelişti. Üreticiler bu ilerlemelere devam edeceği ise aşikar. Drone’lar artık yeni bir yarışın içinde; daha küçük ve daha portatif olma yarışı. Akıllı telefonların artmasıyla kompakt sensörler, kameralar ve işlemciler daha ulaşılabilir oldu. Şimdi ise bu parçalar sayesinde yeni nesil, oldukça portatif ama yine de birçok özelliğe sahip mini dronelar üretiliyor.
Bu yeni büyüyen alandaki son örnek ise Selfly. Bir selfie drone olarak tanıtılan Selfly’ı öne çıkaran özelliği ise, akıllı telefon kılıfının arkasında taşınabilmesi. Zaten taşıdığınız bir eşyaya takılabilirse, ihtiyacınız olduğunda yanınızda olma olasılığı çok daha yüksektir fikri ile üretilen Selfly’nin kullanımı da oldukça kolay. Uçurmak için Selfly’ı sadece yukarı doğru atıp, akıllı telefonunuzdaki uygulama ile yönlendirip, fotoğraf çekebilirsiniz. 8 megapiksel kamerası ile 1080P kalitesinde HD çekim yapabilen Selfly, cebinizde taşıyabildiğiniz uçan bir fotoğrafçı.

Mutlaka okuyun: Drone Sektörü İş Fikirleri

 

İlginizi çekebilir

Kitlesel Fonlama ile Hayat Bulan İş Fikirleri
Hayalinizdeki Projeyi Hayata Geçirmenizi Sağlayacak Kitle Fonlama Siteleri
Refik Lutfi ÖZSÜLLÜ

Yazar : Refik Lutfi ÖZSÜLLÜ

ODTÜ'den mezun olmadan önce yıllarca TRT Haber gibi birçok platformda editörlük yapan teknoloji aşığı biri. İnovasyonları, girişim fikirlerini ve tüm dünyadan yenilikleri sizler için araştırıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir