Çamaşır Makinesi Topu Giysilerin Üzerine Yapışan Tüy ve Saçları Topluyor

Bir su araştırma ekibi olan Rozalia Project, çamaşır makinelerinin atık sularıyla su kanallarına oradan da okyanusa karışan zararlı mikro fiberleri toplayan, Cora Ball adında bir çamaşır makinesi topu geliştirdi.

Kitle fonlama aracılığıyla iş fikirleri hayata geçirmeyi uman girişimcileri sizler için araştırmaya devam ediyoruz. Rozalia Project tarafından yapılan yedi yıllık araştırma ve geliştirmenin ürünü olan Cora Ball mercanlardan esinlenerek tasarlanmış. Cora Ball her yıkamadan sonra oluşan mikro fiber artıkların % 35 kadarını topluyor. Bu mikro fiberler kırmızı kan hücrelerinden daha küçük boyutta olabiliyorlar ve su kanallarına karıştıklarında deniz canlıları tarafından yendiği için canlı yaşamını da tehdit ediyor. Üstelik dünyada üretilen giysilerin büyük çoğunluğu doğal lifler yerine sentetik liflerden oluşuyor. Bu da denizdeki birçok canlı için katliam demek.

Kickstarter’a katılan proje, 10 bin dolarlık hedefinin üzerine çıkarak 350 bin dolar toplamayı başardı. Bu sayede Cora Ball daha geniş kitlelere sunulabilecek. Eğer işler planlandığı gibi giderse ilk toplar Temmuz ayında ABD’de piyasalarda olacak. Geri dönüşüm sonucu elde edilmiş plastik malzemeden üretilen bu topları, ABD hane halkının yalnızca % 10 ‘u bile kullansa 30 milyon plastik şişenin su kanallarına karışması önlenmiş sayılacak. Etkisinin daha büyük olması amacıyla ekip her yıkamada iki ya da üç top kullanılmasını tavsiye ediyor.

Gezegenimizdeki değerli varlıkları korumak ve bu sayede insan hayatına değer katmak, dünya çapında yaygınlaşmakta. Başarılı sosyal girişim projesi hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:

Dünyamız ve geleceğimiz için sürdürülebilirlikle ilgili projelerin artarak bunların doğru zemine oturtulması gerekiyor. Peki, girişimciler bu konuda daha başka neler yapabilir?

Web Sitesi: www.rozaliaproject.org

İletişim: rachael@rozaliaproject.org

 

İlginizi çekebilir

Çevresel Sürdürülebilirlik Alanındaki En İyi İnovasyon Projeleri
Başarılı Olmuş Çevreci Fikirler

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir