Ecza Deposu Açmak

Bugünlerde insanların birçoğu çeşitli sağlık sorunları yüzünden sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle kaliteli ve makul fiyatlı ilaçlara olan talep her geçen gün artmaktadır. Şu aralar sektöre girmek ve kendi ilaç toptancınızı açmak için en uygun zamandır. Burada ki en önemli konu işletme ruhsatıdır. Süreç kolay değildir. Bu nedenle avantaj ve dezavantajları bilmeniz gerekir. İlgili resmi kurumlara başvurarak gerekli ruhsat ve izinler hakkında bilgi almalısınız.  Tıbbi malzemeler satmak ciddi bir iştir ve problemlerin önüne geçmek için işletmenizi yasalara uygun bir biçimde yönetmeniz gerekir.

Ecza deposu işine girmek istiyorsanız bir iş planı hazırlamanız gerekir. İş planını hem kılavuz olarak kullanabilirsiniz hem de banka kredisine başvurmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca deponuz için uygun bir işyeri bulmalı ve gerekli ruhsat ve izinleri de almalısınız. Başlangıçla ilgili bütün sorunları hallettikten sonra faaliyete geçebilirsiniz.

 

Yasal gereksinimler

Müracaat: Ecza deposu açmak isteyenlerin gerekli bilgi ve belgeler ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü vasıtası ile Sağlık Bakanlığına müracaat etmesi gerekir.

İnceleme ve Uygunluk Raporu: Gerekli belgelerin tamam olması halinde Sağlık Müdürlüğüne yapılan müracaattan itibaren 15 gün içinde, Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, Sağlık Ocağı Tabipliği gibi mahallin en büyük sağlık amirliğince görevlendirilen bir yetkili, eczacı odası temsilcisi, var ise Ecza Depocuları Derneği’nden bir yetkili ve Eczacılar Kooperatifi yetkilisi tarafından mahallinde gerçekleştirilecek inceleme neticesinde açılmak istenen deponun Kanun’a ve bu Yönetmelik hükümlerine ve ilgili diğer mevzuatta düzenlenen hususlara uygunluğunun bir rapor ile tespiti cihetine gidilir. Yapılan bu incelemede tespit edilen hususlar ile ilgili olarak tanzim edilen rapor, diğer belgeler ile birlikte Sağlık Bakanlığına gönderilir.

Ruhsatname Verilmesi: Gerekli bilgi ve belgeler ile uygunluk raporunun Sağlık Bakanlığına gönderilmesinden itibaren dosya üzerinde gerekli değerlendirmeler yapılır ve bu yönetmeliğe ve ilgili diğer mevzuata uygun olduğu tespit edilen ecza deposu için en geç 15 gün içinde ruhsatname tanzim edilir ve ilgiliye teslim edilmek üzere Sağlık Müdürlüğüne gönderilir.

 

Diğer konular

Büyük ilaç üretim firmaları ile temas kurmanız ve indirimli fiyatlardan yararlanabilmek için itibarlı bir tedarikçi bulmanız oldukça önemlidir. Popüler olmayan yeni firmalardan hiçbir şey almayın. Müşterilerinize kaliteli ilaçlar sunmanız gerekir. Aynı zamanda hedef kitleniz kapsamında olan hastaneleri, klinikleri ve eczaneleri tanımlamalısınız. İlaçları makul fiyatlardan sattığınızdan emin olun. Toptan satış yapacağınız için ürünleri mümkün olduğunca düşük fiyata almalısınız. Bu sayede daha yüksek karlar elde edebilirsiniz.

ecza-deposuEcza deposu açmak için gerekenler

  • İhtiyacınız olan çalışanları işe alın.
  • Müşterilere siparişleri götürmek için bir araca da ihtiyacınız olacaktır.
  • Olası problemlerin önüne geçmek için ofis alanınızın yeteri kadar büyük olduğundan emin olun.
  • Sigorta yaptırın ve çalışanların ücretlerini belirleyin.
  • İlgili resmi kurumların kanun ve yönetmeliklerine uyduğunuzdan emin olun. Yapacağınız bir hata size pahalıya patlayabilir.
  • Kaliteli ve ürünler ve hizmetler sunun.
  • Başlangıç sermayesi için kişisel birikimlerinizi kullanabileceğiniz gibi kredi başvurusu da yapabilirsiniz.

Sağlık sektöründe iş kurmak isteyenlere özel karlı iş fikirlerini ve yatırım alanlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir