Ek gelir elde etmenin 8 adımı

“Sıradan bir insanın fikirleriyle sizi yönetmesine izin vermeyin. Hayal kurduğunuzda deli olduğunuzu düşünür. Başarılı olduğunuzda şanslı olduğunuzu düşünür. Servet kazandığınızda doyumsuz olduğunuzu düşünür. Oralı olmayın.”

25 yaşındayken girişimci olmak ve tutkumun peşinden gitmek için satış alanındaki kazançlı kariyerimi bırakmak amacıyla çıkış stratejimi planlamaya başladım. Tutku, kendi potansiyelinizi arttırmanızı ve sonuçlarınızda kayda değer iyileştirmeler yapmanızı sağlar.

Satış pozisyonundayken yaşam ve iş başarısı koçluğu hizmeti sunarak ilk işimi yaptım ve ilk ek gelirimi elde ettim. Devam eden dokuz yıl boyunca aşağıda yer alan formülü kullanarak ve farklı alanlara da yönelerek ek gelir elde etmeye devam ettim.

Maddi rahatlığa önem veren ve finansal anlamda tamamen özgür olmak isteyen herkes en azından bir tane ek gelir kaynağı yaratabilir. Bu artık bir zorunluluktur.

Gelir akışınızı çeşitlendirmeniz kendinizi ve ailenizi, ekonomik ve sektörel dönemlerin önlenemez inişlerine ve çıkışlarına karşı korumanıza yardımcı olur. Günümüzde tek bir gelir kaynağına bel bağlamanın finansal riskleri olduğu için nakit akışı oluşturabileceğiniz en az bir veya daha fazla ek gelir kaynağı bulmalısınız.

Ek gelir akışlarınız aktif, pasif veya ikisinin karşımı olabilir. Ekonominin kötüye gittiği dönemlerdeki büyük zararlara karşı kendinizi korumak için gelir akışınızı farklı sektörler doğrultusunda çeşitlendirebilirsiniz.

Zengin olmakla ilgili çok da kesin olmayan bu sır ne yazık ki insanlara anlatılmaz ancak bu bir sihir değildir. Aynı zamanda karışık da değildir.

 

İşte sizlere ek gelir elde etmenin 8 adımı

1 – Finansal güvenlik oluşturun

Bu fikir çekici değildir ancak zorunludur: birincil gelirinizi garanti altına alana kadar ikinci gelir akışınızı oluşturmak için zaman ve enerji harcamayın. İster düzenli işiniz olsun ister kendi işiniz olsun diğer adımların peşinden gitmeden önce birincil aylık gelirinizi oluşturmanız ve güvenceye almanız gerekir.

 

2 – Benzersiz değerlerinizi netleştirin

Bu gezegendeki her insanın benzersiz hünerleri, yetenekleri, hayat deneyimleri ve sunabileceği değerler vardır. Diğerlerinin değer vereceği ve satın alabileceği bilgi birikimlerinizi, deneyimlerinizi, yeteneklerinizi veya çözümlerinizi düşünün.

Sizi diğer insanlardan ayıran şey siz ve kişiliğinizdir.

Bilgi birikimi hızlı bir şekilde geliştirebileceğiniz bir şeydir. “İnsanların başarılı olmasının nedenlerinden biri diğerlerine göre daha bilgili olmalarıdır. Avukatınıza veya doktorunuza bilgi birikimleri ve becerileri için para ödersiniz.”

Belirli bir alandaki bilgi birikiminizi arttırdığınız zaman değerinizi de arttırırsınız. Hem insanlara bildiklerinizi öğretirsiniz hem de bildiklerinizi bu kişiler üzerinde uygularsınız.

 

3 – Pazarınızı tanıyın

Kimlere hizmet vereceğinize karar verin. Sağlayacağınız katkıya veya çözmelerine yardımcı olacağınız problemlere göre size kimler ödeme yapacaktır?

 

4 – Topluluk oluşturun

Sahip olduğunuz en değerli varlık e-posta listeniz olabilir. Bu nedenle listenizi büyütmeye odaklanın.

E-posta topluluğumun sadece isimlerden oluşan bir liste olduğunu düşünmek yerine her birinin hayalleri ve ümitleri olan bireyler olduğuna inanırım.

İşte topluluğunuzu nasıl oluşturacağınızla ilgili ipuçları:

E-posta pazarlama programı alın (iyi: AWeber, daha iyi: Infusionsoft )

Opt-in sayfa yaratabileceğiniz bir program alın (iyi: LeadPages.com, daha iyi: Kajabi).

Ücretsiz raporlar, e-kitap, video veya audio eğitimleri gibi katma değer yaratan dağıtılabilir ürünler hazırladığınızda insanlar sunduğunuz bu katkı karşılığında size e-posta adreslerini vereceklerdir.

 

5 – Topluluğunuza isteklerini ve ihtiyaçlarını sorun

İnsanların isteklerini ve ihtiyaçlarını tahmin edebilirsiniz. Tahmin için zamana yatırım yapabilir ve daha sonra tahmininizin doğru olmasını ümit edebilirsiniz. Ancak unutmayın: ümit en iyi strateji değildir.

Veya SurveyMonkey gibi ücretsiz hizmetleri kullanarak topluluk üyelerine anket gönderebilir ve isteklerini veya ihtiyaçlarını öğrenebilirsiniz.  Açık uçlu sorular sormanız daha sonrasında beyin fırtınası yapmanıza veya çoklu seçenekler sunmanıza yardımcı olur.

 

6 – Çözüm üretin

Topluluk üyelerinizin isteklerini ve ihtiyaçlarını öğrendikten sonra işe koyulun ve çözüm üretin. Bu fiziksel veya dijital ( kitap, video, audio, yazılı eğitim programı veya yazılım ) bir ürün veya hizmet ( danışmanlık veya eğitim ) olabilir.

 

7 – Lansmanı planlayın

Apple’ın ürünlerini ilk kez nasıl görücüye çıkarttığını düşünün. Şirket ürünü sadece rafa veya internet sitesine koymuyor. Hayır, şirket bunu bir etkinliğe dönüştürüyor. Apple aylar öncesinden bir beklenti yaratıyor ve insanlar ilk sırada olmak için haftalarca mağazaların önünde kamp kuruyor.

Siz de bunu örnek alın.

 

8 – Bir akıl hocası bulun

Öğrenme eğrinizi kısaltmanın ve spesifik sonuçlar almanın en iyi yolu yapmak istediklerinizi başarmış insanları bulmak ve bu kişilerin davranışlarını örnek almaktır. Kendi kendinize çözümler bulmaya çalışmak yerine isteklerinizi çoktan başarmış birini bulun, bu kişinin bunları nasıl başardığını belirleyin, bu davranışı model alın ve uygulayın.

Yüz yüze ilişki kurmak istiyorsanız bir koç bulabilirsiniz, bir uzmanın kitaplarını veya makalelerini okuyabilirsiniz veya internet araştırması yapabilirsiniz. Değerlendirme sürecinden sonra da ilk adımınızı atarsınız.

Bu adımları teker teker uygulamaya başlamak için plan yapın. Daha sonra ise gelecek olan ek gelir ile maddi rahatlığın ve özgürlüğün tadını çıkarın.

Mutlaka okuyun: Doğru Akıl Hocasını Bulmak İsteyenlere

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir