Hindi Çiftliği Kurmak

Hindi çiftliği kurmak çiftçiler için harika bir para kazanma fırsatıdır. Bununla birlikte hindi yetiştirmek o kadar da kolay değildir. Başarılı olmak için sağlıklı hindi civcivleri almanız, yaşam alanlarını temiz tutmanız ve en iyi şekilde yemlemeniz gerekir. Bu sayede hindileriniz sağlıklı olur ve kazanç elde edersiniz.

İhtiyacınız olanlar

1-Her 10 hindi civcivi için etrafı kapalı 10×10’luk bir alan

2-Talaş, saman veya kuru ot

3-Asma yemlik

4-Su çeşmesi

5-Kümes hayvanları yemliği

6-Hindi civcivi

7-Kümes hayvanları çiti

8-Çit kazıkları

9-Kafesler

 

Hindi çiftliği nasıl kurulur?

1 – Hindileri satacağınız kişi veya firmayla anlaşın. Hindi çiftliklerinin öncelikle hindi satın alan firmalarla anlaşma yapması gerekir. Bu sayede ne kadar hindi yetiştirip satacağınızı ve bu satışlardan ne kadar kar elde edebileceğinizi önceden hesaplayabilirsiniz.

2 – Hindi civcivlerinin yerleştirileceği alanı düzenleyin. Alanın temiz ve cereyansız olması gerekir. Zemine temiz talaş, saman veya kuru otlar konmalıdır. Kümesin üst kısmına ısıtıcılar konmalıdır. Kümeslere su çeşmesi ve yemlik yerleştirilmelidir.

3 – Ne tür hindiler yetiştireceğinize karar verin ve iyi bir üretim çiftliğine sipariş verin. İki seçeneğiniz var: hibrit hindi ve beyaz hindi. Hibrit hindilerin vücutlarında siyah noktalar vardır. Beyaz hindiler daha çok tercih edilir çünkü bütün vücutları beyazdır.

4 – Hindi civcivleri geldiğinde onları hızlı bir şekilde evlerine yerleştirin. Isıtıcı tepelerinde olmalıdır. Temiz su ve yemleri de hazır olmalıdır. Civcivler su kaynağının nerede olduğunu anlamak için suyu gagalarlar. İlk birkaç saat geçtikten sonra suyu içmeye ve yemeklerini kendi kendilerine yemeye başlarlar.

5 – Hindi civcivleri sekiz haftalık olduğunda ısıtıcıyı kaldırın ve büyütme besisine verin. Kuşlar ılıman iklimlerde gün içinde otlağa çıkarılabilir.

6 – 14 haftalık olduklarında son besiye verin. Hindiler 22 ve 28 haftalıkken cinsiyetine ve ırkına bağlı olarak kesime hazır hale gelirler. Hazır hindiler başka bir yerdeyse nakliye için kafeslere ihtiyacınız olacaktır.

 

İpuçları ve uyarılar

İsterseniz hindileri mera da otlatabilirsiniz. Kuşların otlayacağı yere çitler koymanız gerekecektir. Bulunduğunuz bölgede yırtıcı hayvanlar varsa geceleri kuşları içeri koymanız gerekir.

Sıcak veya soğuk havalar için otlakta bir barınak olmalıdır. Başka bir su kaynağı yoksa suluk koymanızı da tavsiye ederiz.

Büyük ölçekli faaliyetlerde kuşların gagası kesilmelidir. Bu işlem kuşlar bir haftalıkken yapılmalıdır. Gagaları kesmeniz geniş sürülerde sık sık olan yamyamlığı ortadan kaldırır.

Hindiler siyah nokta hastalığına, koksidiyoz ve hava kesesi yangısına karşı duyarlıdır. Üreticilerin çoğu hindi civcivlerini bu hastalıklara karşı aşılar.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir