Hızlı Okumanın En Kolay Yolu!

Spritz, dakikada 600 kelimeye kadar metin “akışı” sağlayan özel sistemini kullanarak insanların çok daha hızlı okuyabileceklerini savunuyor.

Online içerik mobil platformlar yoluyla giderek tüketilmeye devam ettikçe, daha hızlı ve akıcı bilgi sunmak için yeni formatları görmemiz hiç de şaşırtıcı değil. Bu alanda her geçen gün birbirinden güzel iş fikirleri ile karşılaşmaktayız. Geçmişte, Wibbitz’in eski düz metinler yerine görsel ve dinamik bir infografik olarak haber öyküleri sunduğunu duymuştuk. Ama şimdi Spritz, dakikada 600 kelimeye kadar metin “akışı” sağlayan özel sistemini kullanarak insanların çok daha hızlı okuyabileceklerini savunuyor.

Akıllı telefonlar ve saatler için geliştirilen uygulama için şirket son üç yılını ‘metin akışı’ adını verdiği sistemini araştırmaya ve denemeye adamış. Metin satırlarını tarar gibi göz hareketleri yapan çoğu okuyucunun bilgi alımının yavaşladığı teorisine dayanarak, Spritz koca bir romanı 300 piksel genişliğinde küçük bir alana sığdırıyor ve her kelimeyi saniyenin çok küçük bir kısmında yanıp söndürüyor. Geliştiricilere göre, her kelimenin “en iyi tanınma noktası” bulunuyor. Bu “en iyi tanınma noktası” geleneksel metinlerde bir kelimeyi gördüğümüzde gözlerimizin ilk aradığı harf. Spritz de bütün kelimeleri bu harf etrafında diziyor ve böylece harf her seferinde aynı yerde oluyor.

Spritz ana sayfasında denenebilir olan sistem, her kullanıcının seviyesine göre farklı hızlar sunuyor.

Sistem ilk bakışta ezici bir üstünlükte görünse de, daha yüksek hızlı okuma konusunda usta olanlar da verimliliklerini son derece artırabilir. Spritz şu anda bu teknolojiyi Samsung akıllı telefonları ve Galaxy Gear akıllı saatine getirmeye çalışıyor. Fakat diğer cihazlar için bağımsız bir uygulama bir süre daha olmayacak gibi görünüyor. Sizce gündelik teknoloji kullanılarak insanlar daha hızlı okumaya nasıl teşvik edilebilir? Yorumlarınızı eklemekten çekinmeyin:

Dakikada 250 kelime okuma:

 

 

 

 

Dakikada 500 kelime okuma:

 

 

 

 

Web sitesi: www.spritzinc.com

Tüm dünyandan en güzel iş fikirlerini ve benzersiz girişimcilik örneklerini siz değerli okuyucularımız için araştırmaya devam edeceğiz.

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir