Klima Faturalarından %30 Tasarruf Edin!

Yaz aylarının klimaları ne derece yıprattığını söylemeye gerek bile yok herhalde. Yazın bunaltıcı sıcaklardan dolayı klimanın sabit sıcaklığını epey düşürürüz. Tabii bu durumun bina dışarısındaki klima ünitelerini büyük ölçüde etkilediğini de belirtmemiz gerekiyor. Dışarıda kavurucu sıcaklar varken siz odanızı soğutmak istediğinizde klima ünitesi fazladan enerji kullanmak zorunda kalıyor, elbette bu da elektrik faturanızı hayli kabartıyor.

İşte Mistbox akıllı enerji tasarruf cihazının 2. versiyonu yılın bu en sıcak aylarını sizin için biraz daha katlanabilir hale getirmek için tasarlandı. Mistbox 2.0 hava durumu tahminlerine ve kendi sensörlerinden aldığı verilere göre klima ünitenizin üzerine hafif miktarda su püskürterek sıcaklığı düşürüyor. Böylece klimanın elektrik tüketimini %30 oranında azaltıyor.

Şu anda Kickstarter platformundan ön sipariş verebileceğiniz ikinci nesil Mistbox cihazları bir önceki nesle kıyasla birkaç farklı avantaja sahip. Yeni Mistbox, önceki nesil cihazlar gibi bina dışındaki klima unitesine bağlanıyor ve çeşitli sulama aparatları sayesinde bahçe hortumunuzdan gelen suyu püskürtüyor. Ancak Mistbox 2.0 artık güneş enerjisiyle değil rüzgar enerjisiyle çalışıyor.

Peki rüzgarı nasıl enerjiye çeviriyor dersiniz? Tam olarak şöyle: Cihazın ufak bir rüzgar türbini mevcut. Bu rüzgar türbini de klima ünitesinin kondensatörünün fanından çıkan havayı enerjiye çeviriyor. Aslına bakarsanız bu son derece “akıllı” bir yenilik. Neden mi? Çünkü eski sistem güneş ışığıyla çalışıyordu ama cihaz her zaman yeteri kadar güneş ışığı almıyordu. Şimdi ise sadece fanın yarattığı rüzgar yetiyor da artıyor bile. (Bina dışında bulunan klima ünitelerinin kompresör, kondensatör ve ikinci bir fandan meydana geldiğini söylemeden geçmeyelim.)

Yeni Mistbox’un Wi-Fi yerine hücresel veri kullandığını da belirtelim. Hatta biraz da bu yüzden Mistbox ödeme sistemini değiştirerek abonelik hizmeti başlattı. Şahsen ben aylık abonelik ücretlerinden pek hazzetmem ama bu tarz bir ürün için hücresel ağ gayet mantıklı gibi duruyor. Bir yıl kadar önce Mistbox’un ilk versiyonunu aldım ve evimde kullanmaya başladım ancak Wi-Fi’yi ayarlarken bir sürü sorunla karşılaştım. Sanırım modemim klima ünitesine yeterince yakın değildi ve bu yüzden bir türlü bağlantı kuramadım.

Bunlar haricinde şirket, cihazın ikinci versiyonunda kullanılan suyu arıtmak için birtakım donanımlar kullanıldığını söylüyor. Demek ki arıtılmamış su, zararlı bakteriler ve çeşitli alerjenlerden dolayı soğutma sisteminize zarar verebiliyormuş.

Bu büyük değişikliklerin yanı sıra Mistbox 2.0’ın tasarımının önceki versiyona göre çok daha şık ve kullanışlı durduğunu da mutlaka söylemeliyiz. Belki görünüş sizin için çok önemli değildir, neticide cihazı zaten dışarıdaki klima ünitenize monte ediyorsunuz. Fakat kullanışlı tasarımı sayesinde yeni versiyonu taşımak ve monte etmek artık çok daha kolay. Bakalım, artık cihazı kullanıp göreceğiz başka nesi varmış nesi yokmuş.

Mistbox, şu ana kadar Kickstarter platformunda 298.000 doları aşkın fon topladı. Şirketin başlangıçtaki hedefinin sadece 10.000 dolar olduğunu göz önünde bulundurursak toplanan miktar gerçekten de muazzam. Bu arada ürünün teslimatlarının çok yakın zamanda başlaması bekleniyor. Fiyatlara gelirsek, yıllık abonelik 89 dolar olacak. Eğer cihazı bir seferde satın almak isterseniz 399 dolar ödemeniz, buna ek olarak da 49 dolar abonelik ücreti vermeniz gerekiyor.

 

İlginizi çekebilir

%70 Su Tasarrufu Sağlayan Duş Başlığı
Tasarruf Etme ve Para Biriktirme Yöntemleri
Berkay BABAOĞLU

Yazar : Berkay BABAOĞLU

Boğaziçi Üniversitesi " Çeviri Bilimi " bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı. Silverline, Coca Cola gibi birçok firmada üst düzey pozisyonda çalıştı. Şimdi ise Simfer firmasında uluslararası satış müdürü olarak görev yapmakta. Sizler için iş hayatında başarı yakalamakla ilgili rehber niteliğinde yazılar kaleme alıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir