Kuaför Salonu Açmak İsteyenlere

Kuaför salonları genel anlamda saç kesimi, perma ve saç boyama uygulamalarını sunan işletmelerdir. Kuaför salonları yeni yürümeye başlayan sinirli küçük çocuklardan tarz sahibi büyükannelere kadar nerdeyse toplumun her kesimine hitap eder

Kuaför salonları, müşterilere fiziksel değişikliklerin ötesinde, kendilerini iyi hissetme ve stresten uzaklaşma fırsatı sunar. İnsanlar, burada rahatlayabilir, güzelliklerini tazeleyebilir ve aynı zamanda sosyal etkileşimde bulunabilirler. Bu, kuaför salonlarını insanların yaşam kalitesini artıran önemli bir hizmet haline getirir.

Türkiye’de kuaför salonları dev bir ekonomi yaratmış durumda. Son 5 yılda hızlı bir büyüme yakalayan kuaför salonları geçen sene 2 milyar dolarlık ciroya ulaştı. 25 bin kuaförün bulunduğu Türkiye’de kadınların kişisel bakım harcamaları da her geçen gün artmakta. Durum böyle olunca kuaför salonları yeni iş kurmak isteyen girişimcilerin iştahını kabartıyor.


Neden Kuaför Salonu Açmalı?

Kuaför salonu açmak, diğer işlere nazaran oldukça düşük riskli ve yüksek karlı bir iştir. Doğası gereği güzellik endüstrisi ekonomik dalgalanmalardan pek etkilenmez çünkü insanlar kriz zamanlarında kendilerini iyi hissetmeye ihtiyaç duyarlar ve kuaförler de bu anlamda ilk akla gelen işletmelerdir.

Diğer yandan, insanlar evde restoran kalitesinde yemek yapabilirler belki ama kendi saçlarını kesemezler ve bir kuaföre muhtaçtırlar.

Bir müşterinin beğenisini kazandığınızda onu uzun yıllar sadık bir müşteriye dönüştürme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Çünkü insanlar risk almayı sevmezler. Çoğu kişi yeni bir kuaför aramaktansa daha önce 1 kere de olsa kesimini beğendiği kişiyi tercih etmeye devam eder.


Kuaför Nasıl Olunur? Kuaför Salonu İçin Ustalık Belgesi Şartı Var mı?

  1. Üniversitelerin Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nden bir diploma alabilirsiniz.
  2. Kuaförlük Belgesi almak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış eğitim kurumları veya halk eğitim merkezlerinin düzenlediği Kuaförlük Kurslarına katılabilirsiniz.
  3. Meslek liselerinin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim almışsanız, kuaförlük mesleğini icra edebilirsiniz.

Kufar salonu açmak istiyorsanız ustalık belgesine ihtiyacınız var. Ancak bu belgeye sahip olan birini müdür göstererek de salonunuzu açabilirsiniz. Diğer yandan salonda çalışanların da çırak, kalfa veya usta olmaları gerektiğini belirtmekte fayda var.


Adım Adım Kuaför Salonu Nasıl Açılır?

Kuaför salonu işletmenizi belgelendirin. Salonunuzun karakterine uygun bir isim bulun. Diğer kuaför salonun isimlerini araştırın ki seçilmiş bir ismi kullanmayın. Mali sorumluluk sigortası hakkında bilgi almak için ticari sigorta acenteleri ile görüşün. İşletme ruhsatı ve izinlere ilişkin ilgili resmi kurumları ziyaret edin. Bunun için bağlı bulunduğunuz belediyeye gidebilirsiniz.  Sağlık Bakanlığı ile sağlık denetimi için temas kurun. Vergi işlemlerini halletmek için ilgili vergi dairelerine başvurun.

Kuaför salonunuz için finansman sağlayın. Salonunuzun ekipmanlarını ve tamamlayıcı parçalarını satın alabilmek için yeterli finans kaynağınızın olması gerekir. KOBİ sayfalarından küçük işletme kredileri hakkında bilgi alın ve bankalara konu ile ilgili başvurun. Finansal başvurunuzun belgelerini uygun bir şekilde hazırlamak için muhasebeciniz ile birlikte çalışın.

Göze çarpan ve uygun bir yerde kuaför salonunuzu kiralayın. Ana yollara erişim kolaylığı olan ve müşterilerin araçlarını rahatça park edebilecekleri bir yerde mekan bulmaya çalışın. Diğer popüler satış mağazalarının ve restoranların yakınındaki yerlere bakın. Bu işletmeler sayesinde görünürlük kazanırsınız ve daha çok müşteri çekebilirsiniz.

Bölgenizdeki rakiplerinizin listesini çıkarın. Civardaki kuaför salonlarını ziyaret edin. Her salonun dekorasyonları ve ambiyansları hakkında notlar alın. Bütün salonların saçla alakalı hizmetlerini not edin. Manikür, masaj ve diğer yan hizmetlerini tespit edin. Salonda satılan saç şekillendirme ürünleri ve diğer aksesuarları unutmayın. Çalışanların müşterilerle olan etkileşimlerini dikkatlice inceleyin.

Salonunuzda vereceğiniz hizmetlere karar verin. Rakiplerinizin salonlarını ziyaret ettikten sonra edindiğiniz bilgileri analiz edin. Saç kesimi, saç boyama uygulamaları ve perma gibi standart işlemlerin yer aldığı bir hizmet listesi oluşturun. Kimyasala karşı alerjisi olan müşterileriniz için organik ürünlerle saç boyama ve perma hizmetleri sunabilirsiniz. Rakiplerinizin sunmadığı hizmetleri tespit edin. Örneğin müşterilere saçları kesilirken el masajı hizmeti sunabilirsiniz. Salonunuzun karakterini yansıtacak bir hizmet listesi hazırlamak için bir grafik tasarımcı ile birlikte çalışın.

Kuaför salonunuzun ekipmanlarını ve tamamlayıcı parçalarını satın alın. İhtiyacınız olan yıkama, kesme ve şekillendirme ünitelerinin sayısını hesaplayın. Saç kurutma makineleri ve saç şekillendirme malzemeleri gibi daha küçük parçaları da ekleyin. Eğer mümkünse ihtiyacınız olan her şeyi tek bir satıcıdan alın ve miktara bağlı indirim isteyin. Yerel satıcılardan karşılama bölümünüz için rahat ve dayanıklı mobilyalar alın.

İşinde usta ve cana yakın olan çalışanlar alın. Saç tasarımcıları, resepsiyonist ve uzmanlara yardımcı olacak çalışanlar için gazetelere eleman aranıyor ilanı verebilirsiniz. Güzellik uzmanlığı eğitimi veren yerleri ziyarete edin ve eğitimlerde başarılı olan öğrenciler hakkında bilgi alın. Yakın zamanda mezun olan ve iş arayanlarla görüşebilirsiniz. Unutmayın çalışanlarınızın her türlü müşteriyle rahatça çalışabilmelidir.

İçeceklerin ve bedava koltuk masajlarının olduğu muhteşem bir açılış düzenleyin. Açılış indirimleri yapın ve saç kesimi yaptıranlara müşteri kartı verin.  Aynı zamanda saç şekillendirme ürünlerinizde indirimli paket fiyatlarları uygulayın. Yerel gazetelerde ve moda sayfalarında etkinliğinizin reklamını yapın. Giyim mağazaları ve gurme restoranlar gibi işletmelere el ilanlarınızı bırakın.

Bayanlar için güzel ve kazançlı bir iş fikri olan kuaför salonu hakkında daha detaylı bilgi için yazımıza yorum bırakabilirsiniz. Herkese bol kazançlar!

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir