Küçük Ölçekli Sera Kurmak

Yıllardır bahçenizde sebze, meyve ve çiçekler yetiştiriyorsanız küçük bir sera açarak hobinizi işe dönüştürebilirsiniz. Ticari seralar pahalıdır ve yoğun işgücü gerektirir. Ancak küçük ölçekli bir sera açmak büyük sermaye gerektirmez.

Yetiştiriciler için yüzlerce online kaynak vardır ve seranızı daha düşük maliyete inşa etmenin ve pazarlamanın düzinelerce yolu vardır.

İşte sizlere küçük çaplı sera işinize nasıl başlayabileceğinizle ilgili ipuçları:

 

Küçük ölçekli sera nasıl kurulur?

1 – Yerel pazarın başka bir serayı kaldıracak büyüklükte olup olmadığını öğrenmek için fizibilite çalışması yapın

Nüfusu, öngörülen büyümeyi, gelir seviyelerini, topluluk üyelerinin yaşını ve işsizlik oranını araştırın. Yerel marketlerin ve çiftçilerin sayısını da hesaba katın.

2 – Yetiştirmek istediğiniz ürünlere karar verin

Bulunduğunuz bölgedeki popüler ürünleri öğrenmek için pazar araştırması yapın. Güncel sektör trendlerini öğrenmek için sektör dergilerini gözden geçirin. Doldurabileceğiniz pazar boşluklarını belirlemek için rakiplerinizi araştırın. Daha sonra ideal yetiştirme koşullarını, toprağı ve ekim zamanlarını öğrenmek için kapsamlı bir araştırma yapın.

3 – Faaliyetinizin büyüklüğüne karar verin

Kar etmek için hangi ürünlerini yetiştirmeniz gerektiğini değerlendirin. Kesme çiçekler veya ilave ürün ile gelirinizi arttırıp arttıramayacağınızı belirleyin. Çeşitli bitkiler veya çeşitli boyutlarda ürünler satarak seranızın alan gereksinimini azaltabilir ve genel masraflarınızı kısabilirsiniz.

4 – Seranız için yer bulun

Seranızı insanların araçlarını çekip durabileceği, kalabalık yolların yakınlarına kurabilirsiniz. Toprak, su kaynağı, yardımcı uygulamalara erişim, boşaltım alanı, eğim ve doğal gölge kaynaklarını hesaba katmayı unutmayın. Organik ürünler satmayı planlıyorsanız, arazi en az üç yıldır ilaçlanmamış olmalıdır. Satın almadan önce arazi hakkında yeterli bilgiye sahip olmalısınız.

5 – Seranızı tasarlayın

Son yıllarda güneş enerjili seraların popülaritesi arttı. Bütün seralar güneş enerjisini depolasa bile bazıları gün boyunca güneş enerjisi toplama ve geceleri depolama konusunda daha iyidir. Bu da çiftçilerin yetiştirme sezonunu uzatmaktadır. Küçük ölçekli sera sahipleri için pasif güneş enerjili seralar iyidir ve uygun maliyetlidir. Sıcak yaz ayları boyunca havalandırma olması için pencereler koyduğunuzdan emin olun.

6 – Seranızı sulama sistemi, gübreleme sistemi ve sıcaklık çok yükseldiğinde sıcak havayı tahliye etmesi için hava akışı sağlayan tel raflar ve fanlarla donatın

7 – Toptancılardan tohumlar, viyoller veya çeliklemeler alın

8 – Pazarda isim yapın

Ürünlerinizi satmak için yerel marketler, çiçekçiler, müteahhitler, fidanlıklar ve çiftçi dükkanları ile temas kurun.

güneş enerjili sera

İhtiyacınız olanlar

  • İş planı
  • Sera
  • Bitkiler, tohumlar, çeliklemeler
  • Sulama sistemi
  • Soğutma sistemi

 

İpuçları

Bahçıvanlık kurslarına yazılabilirsiniz.

Mahsulünüzün zarar görmesi ihtimaline karşı işinizi korumak için sigorta yaptırabilirsiniz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir