Kuyumcu Dükkanı Açmak

Altın konusunda deneyimliyseniz kuyumcu dükkanı açmak sizin için kolay bir girişim olacaktır. Bu alanda yeni olsanız bile doğru insanları geminize aldığınız takdirde sınırsız imkanlara kavuşursunuz. Kuyumculuk sektörü en karlı sektörler arasında yer almaktadır.

 

Kuyumcu dükkanı nasıl açılır?

1- İhtiyacınız varsa bankacılarla görüşün.  İşinizi kurmak için finansal yardıma ihtiyaç duyuyorsanız deneyimli bir bankacıya iş planınızı gösterin. Size finansman sağlama konusunda yardımcı olacaklardır.

2- Diğer kuyumculardan bu işlerin nasıl yürüdüğü konusunda bilgi alın. Başarılı olan kuyumcular sektöre yakın olduklarından ve bu mesleği uzun süredir yaptıkları için oldukça deneyimlidirler. Bu işe adım atmadan önce kuyumcu dükkanı sahipleriyle görüşün veya dükkanlarını gözden geçirin. Eğer bu sektöre aşina değilseniz ve işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorsanız bu kişilerden ne kadar çok bilgi alırsanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Yalnız rakipleriniz olacaklar size bilgi vermek istemeyebilirler. Bu sebeple farklı bir bölgedeki kuyumcuları araştırabilirsiniz.

3- Dükkanınız için uygun bir yer bakın.  Alışveriş merkezleri, restoranlar, bankalar ve diğer satış yerlerine yakın bir yer bulmaya çalışın. Bu tip yerlere yakın olursanız kafasında para harcama fikri olan müşterileri etkileyebilirsiniz. Mağaza vitrininizin dışarıdan gözükmesi oldukça önemlidir. Bu sayede yoldan geçen ve vitrinlere göz atan müşterileri düzgün bir şekilde hazırladığınız vitrininizdeki ürünlerinizle etkileyebilirsiniz.

4- Kuyumcu dükkanınız için hedef kitle belirleyin. Bazı kuyumcu dükkanları belli türdeki ürünlere odaklanırlar. Örneğin saat satışlarında veya nişan yüzükleri satışında uzmanlaşabilirsiniz. Ne kadar fazla ürün çeşidiniz olursa, envanterinizde o kadar büyüyecektir ve daha fazla çalışana ihtiyacınız olacaktır. Bölgenizdeki diğer kuyumcu dükkanlarını inceleyin ve hangi ürün ve hizmetleri sunduklarına bakın. Diğer dükkanların satışa sunmadığı ürünleri araştırın.

5- Dükkanınıza deneyimli ve bilgili çalışanlar alın. Başarılı kuyumcu dükkanlarının hepsinde deneyimli ve yetenekli çalışanlar vardır. Dükkanınıza tasarımcı, değerli taş uzmanı veya sarraf almak iyi bir fikirdir. Bu kişiler ürünleri tasarlayan ve tamir eden profesyonellerdir ve sektörün sanatçılarıdır. Aynı zamanda size stoklarınızda ne tür ürünler bulundurmanız gerektiği konusunda da yardımcı olacaklardır. Size tavsiyemiz teknik işlerin halledilmesi için arka planda en az bir çalışan ve müşterilere yardımcı olması içinde en az bir çalışan alın. Eğer bu işleri siz yapabilecekseniz küçük ölçekli bir dükkan açın.

6- Diğer iş adamlarıyla bağlantı kurun. Kuyumcu dükkanları için tanıtım ve pazarlama ne kadar önemliyse ağızdan ağza reklam da o kadar önemlidir. İyi ve itibarlı bir kuyumcu sıklıkla işsiz kalmaz. Ticaret odalarına ve diğer ağlara katılın. Yazılı reklam, radyo ve televizyon reklamları ne kadar önemliyse kendi kendinizin reklamını yapmak da bir o kadar önemlidir.

7- Dükkanınızı doğru bir şekilde pazarlayın. Kuyumcu dükkanları, pazarın hangi bölümünde iş yaptıklarına bağlı olarak kendilerini ne kadar iyi pazarlarlarsa o kadar iyi bilinir hale gelirler. Örneğin bazı kuyumcu dükkanları sadece yüksek kalite parçalar satarlar. Bunun içinde ayrıcalıklı ve varlıklı müşteriler için pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirirler. Diğerleri sürekli müşterileri için geniş ürün yelpazesi sunarlar.

 

İpuçlar ve uyarılar

Dükkanınıza kaliteli ürünler almak için bu işi en doğru şekilde yapan toptancıları araştırın. Sizin için uygun olan ürünleri depolayın. Bunlara ürünlerinizi sergileyeceğiniz mücevher dolapları da dahildir. Ne kadar çok takı sergilerseniz o kadar çok satış yaparsınız. Online satışları da hesaba katın. Hazırlayacağınız güzel bir internet sitesi müşterilerin online olarak ürünlerinizi almasını sağlayacaktır.

Uzmanlığınız olmayan hizmetleri müşterilerinize sunmayın. Eğer tamirat için personeliniz yoksa veya belli mücevherle ilgili bilginiz yoksa müşterilerinizi diğer dükkanlara yönlendirin. Bir kuyumcu olarak itibarınızın ayaklar altına alınması çok kolaydır. İnsanlar takılarını el üstünde tutarlar. Her zaman ürünleriniz hakkında bilginiz olsun. Altın, gümüş, pırlanta veya diğer kıymetli maddelerden yapılmış ürünler satıyorsanız, sattığınız malların hakiki olduğundan emin olun.

Bu iş kazançlı olduğu kadar da tehlikeli olabilmektedir. Özellikle hırsızlara karşı gerekli tüm güvenlik tedbirleri aldığınızdan emin olun.

 

Kuyumcu dükkanı açmak için gerekli belgeler

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi

2-2 adet fotoğraf

3-Tapu fotokopisi.

4-Yapı kullanma izni kağıdı.

5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.

6-Vergi levhası fotokopisi.

7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi. (Alanya)

8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak

10-Aynı adrese daha önce verilmiş ççma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.

11-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.

12-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.

13-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )

14-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı

Not: Bu belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.

 

Kuyumcu dükkanı açma maliyeti

Başlangıç olarak ürün çeşidinizi sınırlı tutar ve işçiliği az ürünler satarsanız maliyeti belli ölçüde düşürebilirsiniz.  Başlangıçta maliyeti etkileyen faktör dükkanınızda bulunduracağınız altın çeşidi ve miktarıdır.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir