Maaşlı İşlere Güvenmemeniz İçin 5 Neden

Y kuşağının büyük bir çoğunluğu eline üniversite diplomasını aldıktan sonra yapmaları gereken şeyin maaşlı bir iş bulup aktif yılları boyunca çalışmak olduğuna inanıyor. Bu, okulların ve toplumun bize aşıladığı, eğitimin hemen ardından bir iş bulma şartını baz aldığımızda kulağa o kadar da kötü gelmiyor.

Ancak Y kuşağının bir üyesi olarak vaktinizi para karşılığında satıyor ve ödeme alıyorsunuz. Ve artık çalışamayacak bir yaşa geldiğinizde, bu yaklaşımın aslında oldukça hatalı olduğunu göreceksiniz. Warren Buffett’ın da dediği gibi: “Eğer uyurken para kazanacak bir yol bulamazsanız ölene kadar çalışmak zorunda kalırsınız.”

Sonsuz aksaklıklara rağmen çoğu birey hala bir dizi sebepten ötürü stresli 9-5 işlerine bağımlıdır. Bu nedenlerden biri, para kazanabilecek diğer yolları ve leri araştırmak için isteksiz olmaktır. Bir diğer sebep ise yapacak başka bir şey veya bunu nasıl yapacaklarını bilmemeleridir. Bu nedenlerden ötürü de geleneksel yollara takılıp kalırlar.

Aslında başarılı olmak için şu andan daha iyi bir vakit yoktur. Unutmayın: sadece zeki bireyler, herkesin seçtiği yolu göz ardı eder ve kendi kaderlerini çizerler.

Bu bağlamda sizler için asla 9-5 işinize bağımlı olmamanız için 5 nedeni araştırdık:

 

1. İşin Garanti Olmaması

Her geçen gün iyi üniversitelerden yeni mezun olanlar iş hayatına katılıyorlar. Yetersiz iş imkanlarının sonucu olarak bu yeni mezunlar, eğitim seviyelerini gözetmeksizin herhangi bir ücretten her işte çalışmaya razı oluyorlar.

Bu yüzden bir şirket sizinle aynı işi daha ucuza yapabilecek birini bulduğunda doğal olarak tasarruf yapabilmek adına, bu kişiyi tercih edecektir.

“Kovuldunuz” sözcüğünü duymak her zaman an meselesidir. Bu nedenle güvendiğiniz her imkanınız tek seferde gözlerinizin önünde sizden alınabilinir.

 

2. Sınırlı Deneyim

Belirli bir işe bel bağladığınızda, tüm deneyiminiz ve bilgi birikiminiz belirli bir alanda sıkışıp kalır. Bu her ne kadar o alanda daha da uzmanlaşmanıza olanak tanısa bile şu sebeplerden ötürü sizi başarısızlığa da sürükleyebilir:

  • Şirket Talihsizlikleri – Her ne kadar şirketiniz pazarı domine etse ve büyük karlar elde ediyor olsa da gelecek asla garanti edilemez. İflas veya ekonomik kriz beklenmeyen şekilde baş gösterebilir ve bu durum çalışanların(siz de dahil) işten çıkarılmasına neden olabilir. Bu olduğunda, ömrünüz boyunca bir işte çalıştığınızdan ötürü parçaları toplamak ve yeni bir beceri geliştirmek sizin için neredeyse imkansız olacaktır.
  • Yeni Fırsatlardan Bihaber Olmak – Her gün, her birey için yeni eğilimler ve fırsatlar ortaya çıkıyor. Ancak sadece 9-5 işinize odaklanırsanız bu eğilimlerden haberdar olmanız ve bunlardan para kazanma ihtimaliniz güçleşecektir.

 

3. Artık Ömür Boyu Emeklilik Tarih Oluyor

Eskiden bazı büyük şirketler belirli bir yaşa gelen çalışanlarına çok uzun süreler boyunca tazminat ödüyordu. Şimdi ise çalışan miktarı arttıkça birçok işletme sahibi bu gibi giderlerden kaçınmaya başladı. Ayrıca emekli olma yaşı sürekli bir yükselme eğiliminde.

Bu yüzden tek bir şirkette ömür boyu çalışıp bu gibi tazminatlardan yararlanmayı planlıyorsanız başka seçeneklere yönelmeniz sizin adınıza çok daha iyi olacaktır.

 

4. Sınırlı Alan ve Zaman

9-5 çalışan kimseler istediği etkinlikleri keşfetmek ve meşgul olmak için yeterli fırsat bulamamaktadır. Herkesin hayat ile ilgili hayalleri farklıdır. Bunlar bir dağa tırmanmak, dünyayı keşfetmek vb olabilir. Ancak hayaliniz ne olursa olsun, katı bir kariyer bunu gerçekleştirmenize asla izin vermeyecektir.

Sonuç olarak hiçbir zaman maddi özgürlüğünüzü elde edebileceğiniz bir konuma erişemeyeceksinizdir. Bu da, kötü hayat seçimleri yapmanıza neden olur.

 

5. İşverenin Buyruğu Altında Olmak

5. İşverenin Buyruğu Altında Olmak

Herkes hayatının bir döneminde kendi kendinin patronu olmak ister. Bu, kendi şartlarınızda istediğiniz gibi çalışmanız anlamına gelmektedir. Sadece tek bir işe güvenmek, kendi becerilerinizin küçümsenmesine neden olur, çünkü işvereniniz sizin risk almayarak başka bir işte çalışmayacağınızı bilir.

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden ötürü tek bir gelir kaynağına güvenmek asla iyi bir seçenek değildir. Bu yüzden mümkün oldukça risklerinizi çeşitlendirmeye çalışın.

 

İlginizi çekebilir

İstifa Etmek İsteyenlere
İşten Ayrılıp Kendi İşini Kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir