Sanal Gerçeklik Sayesinde Asansör Yolculukları Maceraya Dönüşüyor!

İsveç şirketi Panoramia tarafından geliştirilen görüntü sistemi sayesinde sıkıcı asansör yolculuklarınız artık görsel bir şölen haline geliyor. Sistem, çeşitli ekranlar ve sanal gerçeklik (VR) teknolojisi kullanıyor.

Şu hayatta asansörle inip çıkmak kadar sıkıcı olan başka ne vardır? Hele bir de asansör tıklım tıklım doluysa ve daha gideceğiniz kata çok varsa… İşte İsveç merkezli iç mimarlık şirketi Panoramia bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

Gökdelenler ve şık evler gibi lüks binalara yönelik olan bu teknoloji asansöre takılan bir veya birden çok ekrandan yararlanıyor. Ekranlara birbirinden tamamen farklı birkaç görsel yansıtıyor, böylece insanlar asansörde olduğunu bile unutuyor, sanki başka bir dünyadaymış gibi hissediyor. Dilerseniz birkaç örnek verelim. Asansördesiniz, yukarı çıkıyorsunuz, o sırada ekrana bir dağ görüntüsü yansıyor ve siz de dağın tepesine doğru çıkıyormuş gibi hissediyorsunuz. Ya da bir uzay roketi geliyor ekrana; siz yukarı giderken roket de tam gaz uzaya doğru yol alıyor. Ufak ama önemli bir ayrıntı daha: Bu akıllı teknoloji, asansörün yönüne göre kendini ayarlayabiliyor, ayrıca saate göre de içerik değiştirebiliyor, yani geceleri gösterilen içerikler geceye, gündüzleri gösterilen içerikler ise gündüze uygun oluyor.

Burada sadece aşağı yukarı hareket eden görüntüler oynatan basit bir ekrandan söz etmiyoruz. Panoramia, sanal gerçeklik alanındaki tecrübesinden yararlanarak 3D görsel etkisi yaratmayı başardı, bunun sayesinde de asansörle inip çıkarken ekranda gördüğünüz şeyler son derece gerçekçi duruyor.

Şu anda müşteriler sadece bir görsel tema seçebiliyorlar ancak Panoramia, 2018’e kadar temaların sayısının artacağını ve kullanıcıların bir yazılım üzerinden istedikleri değişiklikleri yapabileceğini açıkladı. Üstelik ürünü şimdi veya önümüzdeki yıl alıp almamaları hiç fark etmeyecek, herkes 2018’deki güncellemeden eşit şekilde yararlanabilecek. Bunun haricinde şirket, müşterilerin kendi zevkleri doğrultusunda hazırlayacağı tasarımlara göre temalar geliştireceğini de söyledi.

Başarılı iş fikri hakkında daha somut bilgi almak için aşağıdaki tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:

Ayrıca Panoramia’nın geliştirdiği ürünün “Field Trip to Mars” adlı projeye de benzediğini söyleyebiliriz. Field Trip to Mars, okul servislerine yerleştirilen 3D ekranlar sayesinde çocuklara sanki Mars’ta seyahat ediyorlarmış hissi veriyor. Peki sizce bu tür sanal gerçeklik teknolojileri başka ne için kullanılabilir?

 

İlginizi çekebilir

Sanal Gerçeklikle İnovatif İş Fikirleri
Başarılı İnovasyonlar
Berkay BABAOĞLU

Yazar : Berkay BABAOĞLU

Boğaziçi Üniversitesi " Çeviri Bilimi " bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı. Silverline, Coca Cola gibi birçok firmada üst düzey pozisyonda çalıştı. Şimdi ise Simfer firmasında uluslararası satış müdürü olarak görev yapmakta. Sizler için iş hayatında başarı yakalamakla ilgili rehber niteliğinde yazılar kaleme alıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir