Sporcuların Sağlık Değerlerini Ölçen Akıllı Bant

Vücuda yapıştırılan yeni bir bantla koşucuların terlerinden glikoz seviyelerini, su oranlarını, elektrolit miktarlarını ve daha birçok farklı değeri ölçmek artık mümkün.

Sporla yakından ilgileniyorsanız muhtemelen nabzınızı kontrol etmek için bir cihaz kullanıyor ya da adımlarınızı sayabilmek veya su oranınızı takip edebilmek için giyilebilir teknoloji ürünlerinden yararlanıyorsunuzdur. Ne var ki bu tip ölçümlerin doğruluğu kesin olmadığı gibi bu tür cihazlar vücudunuzun strese nasıl tepki verdiğini de açıkça ortaya koyacak nitelikte değil. Kullandığınız aygıtın bu sorulara yanıt verebilmesi için laktat ve eloktrolit seviyeleriniz gibi daha kesin verilere ihtiyaç duyacaktır. İşte San Francisco merkezli bir girişim olan Kenzen, terinizi inceleyerek form durumunuzun ve sağlığınızın tahmini bir analizini yapan yeni bir vücut bandı geliştirdi.

Eco Akıllı Bant adındaki Kenzen biyosensörü, 7/24 giyilebilir şekilde tasarlanmış olup tek bir damla terle vücuttaki su seviyesini, elektrolit dengesini, yakılan kalori, laktat ve glükoz düzeylerini teşhis edebiliyor ve gerçek zamanlı analiz yapabiliyor. Göğüs kafesine ya da karın üzerine takılmak için tasarlanan sensörler, Bluetooth aracılığıyla ürünün telefonunuzdaki uygulamasına bağlanıyor ve değerler kritik düzeye düştüğünde sporculara uyarı gönderiyor.

Örneğin Eco Akıllı Bant, vücudunuzun sıvı oranı düştüğünde size haber veriyor, böylece sıvı eksikliğinin yaratacağı sakatlık gibi sorunlardan korunmuş oluyorsunuz. Kenzen bir yandan bu bantı geliştirirken bir yandan da sıcaklık ve nem gibi çevresel faktörleri dikkate alarak verileri analiz edecek bir teknoloji geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde hem vücuda ne zaman sıvı almak gerektiğini hem de ne tür bir sıvı oranı düşüklüğü yaşandığınızı anında öğrenebiliyorsunuz. Bu bilgi sayesinde de spor yaparken ne zaman yorulmaya başlayacağınızı öngörebiliyorsunuz.

Sağlık durumunuzu tespit eden akıllı bantın aşağıdaki tanıtım videosunu da izlemenizi öneririz:

Şu sıralar projenin çalışmalarını tamamlayarak saha denemeleri için prototipler üreten Kenzen, cihaz için farklı üretim seçeneklerini de inceliyor. Amerikan futbolu takımlarından San Francisco 49ers’in sponsorluğunda yürütülen ve oyuncuların performansını arttırmak için geliştirilen projenin öncelikli hedef kitlesi profesyonel sporcular. Ancak elbette bu teknoloji gelecekte genel sağlık ve yaşam alanlarında da kullanılabilir. Hatta bu teknoloji daha da ilerletilirse yeni geliştirilecek olan cihazlar, bizleri hastalık ve yaralanma riskinin olduğu durumlarda uyaracak seviyeye de gelebilir. Peki sizce giyilebilir biyosensör başka hangi alanlarda kullanılabilir?

 

İlginizi çekebilir
Akıllı Ürünlerle İlgili İş Fikirleri
Giyilebilir Teknoloji Ürünleri

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir