Yaratıcı fikirlerinizi analiz etmenin 6 yolu

İyi pazarlamacılar, hakla ilişkiler profesyonelleri ve içerik yaratıcılar başarılı fikirler geliştirmek için hem yaratıcılığı hem de mantıksal analizleri kullanırlar.

Bu düşünme tarzına “Creatalitics” demektedir. Creatalitic düşünenler gerçekten yaratıcı ve inovatif olan fikirlerle verileri ve analizleri birleştirirler.

Yaratıcılık bütün meslekler için oldukça önemlidir ancak beynimizin sol tarafından(fikirleri analiz eden) gelen uyarı sinyallerini de ihmal etmemeliyiz. İşte yaratıcı fikirlerinizin değerli olup olmadığını test etmenin altı yolu:

 

1 – Google’da araştırın

Yaratıcı iş fikrinizin gelecekteki başarısıyla ilgili faydalı bilgiler sunacak önemli araçlardan biridir ve yaratıcı fikrinizi test etmenin en kolay yoludur. Fikir daha önceden uygulanmış mı? Daha iyisini yapabilir misiniz veya benzersiz hale getirebilir misiniz? Cevabınız evetse bu fikir firmanıza ne tür bir değer katacak? Bu sonuçlar markanız için çoğaltılabilir mi?

 

2 – Beğenme – geliştirme analizi

Yaratıcı iş fikirlerinizi uygulamaya başlamadan önce analiz etmenin en faydalı yöntemlerinden biri de şimdi bahsedeceğimiz analizdir: Bir kağıt alın ve ortasına bir çizgi çizin. Sol tarafa fikrinizin beğendiğiniz özelliklerini ve firmaya kattığı değerleri sağ tarafa da fikrinizin geliştirmekstediğiniz noktalarını yazın.

Daha sonra sağ tarafın altına yazdıklarınızı nasıl değiştirebileceğiniz veya düzeltebileceğiniz ile ilgili düşünmeye başlayın.

 

3 – Zor soruları cevaplayın

Müşterileriniz veya patronunuz yaratıcı fikrinizle alakalı sorular soracaktır. Bu zor sorulara karşı hazırlıklı olmak için cevaplarınızı önceden tüm detaylarıyla düşünmelisiniz ve hatta yazmalısınız. Bu fikir kazancımızı nasıl arttırır? Bu fikir hedeflerimiz ve amaçlarımızla uyumlu mu? Yatırım getirisi ne olacak? Sonuçları nasıl izleyeceksin?

 

4 – Konuşarak çözün

İnsanlar sosyal varlıklardır. En iyi iş fikirleri bir aradayken üretilir. Bağımsız düşünürler olarak farklı fikirlerle ve yapıcı eleştirilerle yaratıcı fikrimizi güçlendiririz. Elinizden geleni yaptıktan sonra fikrinizi detaylandırın ve analiz edin. Yakınlarınızla işbirliği yapmayı unutmayın.

 

5 – Fikrinizi test edin

Yaratıcı iş fikrinizi uygulamaya başladıktan sonra bile geliştirmeye devam etmelisiniz. Odak gruplar, A/B testi veya meşgul profesyoneller tarafından önemsenmeyen ve unutulan diğer yöntemler aracılığıyla fikrinizi test edin. En iyisini üretme konusunda ciddiyseniz fikirlerinizi test etmek zorundasınız.

 

6 – Başarılarınızdan ve başarısızlıklarınızdan ders alın

Deneyim iletişim alanı için oldukça değerli bir faktördür çünkü profesyoneller yapılan hatalardan ve kazanılan başarılardan ders çıkarırlar. Bir kampanya yürüttükten sonra işe yarayıp yaramadığını görmek için analizler yapın ve sonra bu bilgi birikiminizi bir sonraki yaratıcı fikrinize uygulayın.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir