Yazılım Firması Kurmak

Bilişim sektöründe iş kurmak isteyenler için yazımılım firması kurmak harika bir iş fikridir. Bu yazımızda sizlere son derece karlı bir iş olan yazılım firmasının nasıl açılacağı ve başarı kazanacağı hakkında bilgiler sunacağız.

Yazılım firmaları hesaplama, öğrenme, bilgilendirme, değerlendirme, eğlendirme, oynama veya çoklu görevleri yerine getirme amaçlı bilgisayar yazılımları geliştirir ve dağıtır. Yazılım firması açarken başlangıç sermayesine, programlama bilgisine, pazarlama uzmanlığına ve teknik destek becerilerine ihtiyacınız olacaktır.

Yazılım firmaları lisans ücreti üzerinden, üyeliklerden veya işlemlerden para kazanır. Yazılım ürünü bedava olursa reklam kaynaklarından kazanılan paradan ve eğitim veya teknik destek gibi ilgili hizmetlerden alınan ücretlerden gelir elde ederler.

 

Yazılım firması nasıl kurulur?

1 – Programlama uzmanlığınızı geliştirin. Konuyla ilgili üniversite eğitimi alın veya bir yazılım firmasına girerek yazılım geliştirme danışmanı olarak işe başlayın ve kendinizi yetiştirin.

2 – Bir yazılım firmasının kapasite yönetimi bölümünde çalışın. Liderlik özelliklerinizi ve iletişim becerilerinizi sağlamlaştırın. Bu becerilerinizi son kullanıcı ihtiyaçları ve ürün pazarlama süreçleriyle uyumlu hale getirin.

3 – Ürün fikri geliştirin. Son kullanıcı ihtiyaçlarıyla ilgili öğrendiklerinize ve gözlemlerinize dayanarak yenilikçi bir ürün fikri geliştirin. Ürün fikriniz pazarda varlık gösterirse kendi yazılım firmanızı açmayı düşünebilirsiniz.

4 – Ürün fikrinizi korumaya alın. Gerekli patent ve marka işlemlerini halledin. Eğer mümkünse çalıştığınız firmayla gizlilik anlaşması yapın.

5 – İş planı hazırlayın. İşletmenizin amacını, ürünü, markalama yaklaşımını, hedef kitleyi, ürün rekabetini, finansman gereksinimi ve planlamasını içeren bir iş planı yazın.

İşletme ruhsatı, izinler, vergiler ve sigorta hakkında bilgi sahibi olun. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin. Bu işleri kendi başınıza halledemezseniz bir avukat veya muhasebeciden yardım alın.

6 – Yazılım firmanız için kaynak toplayın. Yazılım geliştirmek için zamana ve kaynağa ihtiyacınız olacaktır.

  • Kaynak sağlayan girişim firmalarını araştırın. Anlaşma yapabilmek için bu firmalarla temas kurun.
  • Teşvik ve kredileri araştırın. Küçük işletmeler için olan teşvikleri ve kredileri keşfedin.
  • Akrabalarınız ve arkadaşlarınız arasından yatırımcı bulun. Arkadaşlarınızla ve ailenizle yazılım fikriniz hakkında konuşun ve yatırım yapmalarına karşılık elde edecekleri fırsatlardan bahsedin.

7 – Gerekli ekipman ve uygulamaları alın. Bilgisayarlar, programlama uygulamaları, veri depolama, sunucular, yazılım yaratmak ve dağıtmak için gerekli olan bütün araçları alın.

8 – Yazılımlar geliştirmeleri için programcılar alın. Geliştiricileri alırken programlama becerileri olan ve yazılım geliştirme ortamında çalışabilecek adayları araştırın.

9 – Yazılımınızı geliştirin.

  • Geliştirme zaman çizelgesi oluşturun. Yazılımı geliştirmek için zamanı makul bir şekilde bölün. Karışık bir veri yönetimi sistemi basit bir mobil telefon uygulaması geliştirmekten daha çok zaman alır.
  • Gelişim sürecini izleyin. Geliştirme ekibinizle aranızda temiz bir iletişim olması gerekir. Herkesin aynı vizyona sahip olması gerektiğini unutmayın.

10 – Geliştirme evresinden sonra yazılımınızı test edin.

  • Yapılandırılmış kalite kontrol ve güvence süreci oluşturun. Geliştiricilerden oluşan küçük bir grup her özelliğin çeşitli işletim sistemleri üzerinde arızasız çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir veya ürünle etkileşime girmesi için sürece yeni gözlemciler dahil edebilirsiniz.
  • Beta testçilerden oluşan bir ekip kurun. Son kullanıcılardan oluşan küçük ve seçilmiş bir gruba ürünün kullanıcı dostu, etkin, doğru, tam ve/veya verimli olup olmadığını ölçmeleri için yazılımı kullandırın.
  • Bütün hataları onarın ve yazılımı yeniden deneyin. Bütün hataları ve arızaları tamir ederek ürünü sonlandırın ve kaliteyi garanti altına almak için final testi yapın.

11 – Ürünü pazarlayın. Bir pazarlama firması veya deneyimli bir pazarlama profesyoneli ile anlaşarak firmanız için çalışmalarını sağlayın. Ürün özellikleri, kullanımı ve hedef kitle konusundaki kararların şekillenmesine yardımcı olmaları için ürün geliştirme aşamasında bu profesyonellere danışın.

Bilişim sektöründe iş kurmak isteyenlere özel en karlı işleri ve yatırım fikirlerini araştırmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir