Bebek Giyim Mağazası Açmak

Her sene milyonlarca bebek dünyaya geliyor. Bu şu demek oluyor; ebeveynlerin çoğu bebek giysileri, oyuncakları ve gerekli olan diğer parçaları satın almak için mağazalar arıyor. İnsanlar harcamaların büyük kısmını kıssalar bile para harcamaktan vazgeçmedikleri tek bir alan vardır. Ebeveynler konu çocukları olduğunda özellikle de yeni doğanlar için harcama yapmaktan çekinmezler. Bebek mağazası açmak karlı bir girişimdir ve farklı şekillerde açılabilir. Ancak mağazanızı açmadan önce girişiminizi dikkatli bir şekilde planlamalısınız.

 

Bebek giyim mağazası nasıl açılır?

Bebek mağazanız için karlı bir pazar belirleyin. Organik bebek kıyafetleri, ikinci el bebek kıyafetleri veya özel tasarım bebek kıyafetleri satabilirsiniz. Kar marjları hedef pazarınızı veya hedef kitlenizi belirleyecektir.

Bebek mağazanız için isim bulun. Bulduğunuz ismin hedef pazarınıza uygun olmasına dikkat edin. Örneğin çevre dostu bebek ürünleri satacaksanız çevreye olan duyarlılığınızı gösteren bir isim bulmaya çalışın.

Bebek mağazanız için gerekli olan ruhsatları ve izinleri ilgili resmi kurumlardan alın. Vergi numarası almayı ve mağaza isminizin marka tescilini yapmayı unutmayın.

Ürünlerinizi satacağınız yere karar verin. Ürünlerinizi dükanlarda, bitpazarlarında, alışveriş merkezlerindeki küçük dükkanlarda veya online dükkanlarda satabilirsiniz. Eğer online satış yapmak istiyorsanız bir domain ( alan adı ) ve içinde web hosting, alışveriş sepeti, yazılım ve tasarlayabileceğiniz şablonlar olan bir  e-ticaret çözüm paketi almanız gerekir.

Online bebek mağazası açacaksanız ve ekstra mallarınızı koyabileceğiniz geniş bir alanınız yoksa ürünlerinizi depolayabileceğiniz bir yer kiralayın. Ticari bir depo veya temiz boş bir yer işinizi görecektir.

Bebek giysilerini toptan alın ve satın. Ürünlerinizi toptan alırsanız maliyetler sizin için daha uygun bir hale gelir ve satışlarınızı yaparken fiyatlarınızı yükselterek kazanç sağlayabilirsiniz.

İlgili perakende derneklerine katılın. Bu sayede tedarikçilerle temas kurabilir, meslektaşlarınızdan pazarlama ve işletme ipuçları alabilir ve yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

Bebek mağazanızın tanıtımını yapın. Sosyal paylaşım sitelerinde üyelikler açın, tanıtıcı bir blog oluşturun, yeni ve deneyimli ebeveynlerin sıklıkla kullandığı popüler web sayfalarına reklam verin, çocuk bakıcılarına ve anaokullarına indirim kuponları verin veya ebeveynler için mağazanızda etkinlikler düzenleyin.

 

Bebek mağazası açma şartları

1- Başvuru / Beyan Formu

2- Tapu Fotokopisi

3- Kira Sözleşmesi Fotokopisi

4- Numarataj Belgesi

5- Vergi Levhası Fotokopisi

6- Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tastiknamesi – Aslının ibrazı zorunludur)

7- Şirket ise (Ticaret Sicil Tastiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi – Aslının ibrazı zorunludur)

8- İmza Sirküleri (Şirket ise)

9- 2 adet fotoğraf (Şahıs ise)

10- Nüfus Cüzdan Fotokobisi (T.C. Kimlik No.)

11- İtfaiye Uygunluk Raporu

12- Yangın Tüp Faturası (Her 100 m2 için 6 kg.lık) (İtfaiye Uygunluk Raporu gerekli olmayan işyerlerinde )

13- Ustalık Belgesi (Pastane, Lokanta, Kebapçı, Restorant, Kuaför ve Berberlerde)

14- Ç.T.V. Makbuz Fotokopisi (En son ödenen)

15- (634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin tapuda kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde sıhhi işyeri açılması durumunda kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı karar. (Noterden)

Not: Bu şartlar sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin şartlar için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.

 

Bebek giyim mağazası açma maliyeti

Bebek mağazası açma maliyetini etkileyen faktörlerin başında lokasyon ve mağazanızın büyüklüğü gelmektedir. Bunların yanı mağazanızda satışını yapacağınız giysiler, mağazanızın dekorasyonu ve mağazanızda çalıştıracağınız kişi sayısı da maliyeti çok değişken kılabilmektedir. Ortalama maliyet 15.000 TL’den başlayarak 100.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Kesin bir maliyet için açmak istediğiniz mağaza hakkında yazımıza yorum yapabilirsiniz. Uzmanlarımız sizin için hesaplama yapacaklardır.

Ayrıca düşük riskli bir iş kurmak isterseniz bayilik veren firmalardan bayilik almanız da mümkün. En karlı iş kurma fikirlerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Herkese bol kazançlar!

Borsa Nasıl Oynanır?

İş Fikirleri

Evde Para Kazanma Yolları

Yorumlar

Bir Yorum da Sen Bırak
  1. İzmirde kişiye özel ürün konseptiyle bebek mağazası açmak istiyorum.mağazanın yeri,dekorasyonu,ürün çeşitliliği,reklam organizasyonu ve yaklaşık maliyet konusunda bilgi verirseniz memnun olurum.

  2. merhaba;

    ilk öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim, mağazacılık sektörüne ilk adımım olacak anne ve bebek giysileri üzerine bir dükkan açmayı düşünüyorum. iş yerim yaklaşık 130 metre kare olacak. Onun içinin dizaynı reklamı ve mallar yaklaşık ne kadarlık maliyet gerektirir ve uygun fiyata ürün alabileceğim toptancılar hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir