Çarşamba, Aralık 4, 2024
Ana SayfaGirişimcilikGirişimcilikle İlgili 5 Efsane

Girişimcilikle İlgili 5 Efsane

Girişimcilik çekingenlere göre değildir. Her sabah yataktan çıktığınızda büyük bir şevkle hemen kolları sıvamak için belli bir kararlılığa sahip olmanız gerekiyor.

Evrensel kültürün genel görüşünde girişimciliğin albenisi çoğaldıkça girişimcilik ile ilgili efsaneler de artıyor.

Günümüzde deniz kızlarının bulunmadığını ve dünyanın tepsi gibi düz olmadığını biliyoruz, ama bu efsanelerin gerçek olarak kabul edildiği bir dönem oldu. Benzer şekilde, iş kurmak üzerine de gerçek olmayan efsaneler bulunuyor. İşte o 6 girişimcilik efsanesi:

 

1. Ne yaptığınızı bilmelisiniz.

Başlamak için aslında ne yaptığınızı bilmenize gerçekten gerek yok. Zaman bunu sürekli kanıtlamıştır. Macellan, Einstein, Madam Curie, Steve Jobs ve daha fazlası için, asla kesin bir başlangıç planı olmadı —  sadece görünenden daha fazlası olduğunu düşündüren genel bir fikir. Merakınızın, başlamak için ne yaptığınızı kesin olarak bilmeniz gerektiği efsanesini yenmesine izin verin.

 

2. Detaylı ve uzun bir iş planınız olmalı.

Şahsen ben devasa iş planlarını sevmiyorum. Basit bir plan da misyonunuzu, vizyonunuzu ve başarılı olmak ve devam edebilmek için elinizde biraz veri ile pazarlama yolları geliştirmenizi ana hatlarıyla etkili bir biçimde belirleyebilir.

İşlerini kurabilmek için tam bir iş planına ihtiyaçları olduğu konusunda ısrar eden, hatta işe başlamadan önce marka çalışmaları için personel almaya kadar işi büyüten ve çamura saplanıp kalan bir çok girişimciye tanık oldum. Ben başlamadan önce işe para gömmektense işin ne kadar uygulanabilir olduğunu denemeniz gerektiği düşüncesindeyim.

Önce iş planınızın sağlam birkaç sayfalık taslağını çıkarın ondan sonra işe başlayın.İş planı analizlerine kendinizi sıkıştırıp hareketsiz kalmayın.

 

3. Doğru zamanda başlamalısınız.

Yanlış. Olabilecek tek zamanlama şimdidir. Aslında, tarihte sayısız girişimci işlerini olabilecek en kötü zamanda ve kişisel yaşamlarının en kötü devresinde kurmuşlardır.

Microsoft bir durgunluğun bitişine yakın dönemde 1975 yılında kuruldu ve daha sonra 1981 ‘de birleştirildi. Bu iki zaman da bir iş kurmak için olabilecek en kötü iki dönemdi, ama bu Microsoft’un başarısını engellemedi.

Zamanlama hiçbir zaman doğru olmayacaktır, bu yüzden hemen şimdi başlamalısınız.

 

4. Başlamak için çok paranızın olması gerekiyor.

Başlamak için çok paranız olması gerekmiyor. Bir deste sermayeniz olmadan da işinizi kurmanın birçok yolu vardır. Kendiniz için bu efsaneyi çürütebilmenin en iyi yollarından biri, işi katlanarak büyütmek için ürün ya da hizmetinizin mikro analizini yapmaktır. Büyük miktarlarda sermaye daha hızlı büyümenize yardımcı olabilir, ama bazen yavaş ve kararlı büyüme kar marjınız artarken işinizi dengede tutmada ve yere sağlam basmanıza yardımcı olabilir.

Bir sürü para harcamadan nasıl başlayacağınız ile ilgili fikirleri şuradan inceleyebilirsiniz.

 

5. 24/7 Çalışmalısınız.

Girişimciler, çoğu zaman saatlerce çalışma eğilimindedirler. Başlangıç modunda, açıkçası bu gereklidir. Bununla birlikte, başlangıçta sadece paranızın bitip tükenmesinin değil bedensel olarak tükenmenin de farkında olmalısınız.

Eğer ara vermeden kendinizi günden güne tüketirseniz sağlığınızı kaybedersiniz ve bu da başarınızı etkiler. Başarılı bir iş kurmak için haftanın 7 günü 24 saat çalışmak zorunda değilsiniz. Sıkı çalışmanız gerekirken, ciddi yoğun iş temponuzun olduğu dönemler de olacaktır, bunu iyi uyku, iyi beslenme, bol hareket ve bazen eğlence ile dengelemelisiniz.

Girişimci olmak zor iştir, ama aynı zaman da keyifli de olmalıdır.

 

6. Herşeyi siz yapmalısınız.

İşiniz ile ilgili herşeyi sizin yapmak zorunda olmadığınız bir gerçektir. Görevlendirmek ve bazı günlük işler ve sorumluluklar için dışarıdan yardım almak önemlidir, böylece arada sırada soluklanacak fırsat bulursunuz. Herşeyi kendiniz yapmanız, kendinizi tüketmek demektir ve bu yeni girişimcilerin sıkça düştüğü bir hatadır.

Ruh sağlığınızı koruyun ve herşeyi kendiniz yapmamayı öğrenin.

 

İlginizi çekebilir

Girişimcilikle İlgili 7 Korkutucu Gerçek
“Girişimciler” ve “Çalışanlar” Arasındaki 8 Fark
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar