Nasıl Hostes Olunur?

Havayollarında görevli bayan, yani hostes kelimesi bundan 10 sene önce bu kadar yaygın olarak kullanılmıyordu. Bayan uçak personelinin rolünün modern tanımı için, uçuş görevlisi ya da kabin memuru gibi tanımlar da kullanılabilir. Hostes olmak aktif, seyahat etmeyi seven kişiler için harika fırsatlar sunabilecek ve görülesi yerlere ulaştırabilecek bir kariyer diyebiliriz.

Bir hostesin görevleri arasında, yolcuları uçağa girişlerinde karşılamak, tüm güvenlik önlemlerini almak ve bunları yolcularla paylaşmanın yanında, tüm misafirlerin uçuş boyunca rahat olduklarından emin olmak yer alıyor. Hostesler genellikle uçuş sırasında yemek ve içki servisi de yaparlar, sinirli yahut uçuştan heyecanlanan yolcuları sakinleştirerek, oturma düzenlerinden problemler varsa çözüme ulaştırırlar. Diğer bir sorumlulukları, pilot adına gerekli anonsları yapmak ve yolcuların uçuş boyunca yönelttikleri soruları cevaplamaktır.

Bir hostes olarak başarılı olabilmek için dünya çapında seyahat etmeye hevesli olmak, müşterilerle ilgilenme konusunda oldukça sabırlı ve güler yüzlü olmak, sosyal bir yapıya sahip olmak ve stres altında soğukkanlılıkla birkaç görevi birden yerine getirebilmek gerekiyor. Dünya çapında birçok lider havayolu, THY, British Airlines, Emirates, Gulf Air, Lufthansa gibi, birçok hostesin işe alındığı değerlendirme yapılan günlerde mükemmel bir servis sunmalarıyla kendileriyle gurur duyarlar. Bu sektörde iş verenler, profesyonel bir görünüme sahip oldukça prezantabl ve empati kurma hassasiyeti yüksek kimseleri tercih ederler.

Ayrıca iyi derecede İngilizce bilmeye, kültürler arası farkları tecrübe edebilmeye ve hatta ikinci bir dile bile sahip olmaya yardımcı olur. Havayolu ve seyahat firmaları, işe alımlarda iyi eğitimli insanları tercih ederler ancak sektörle ilgili alınabilecek en iyi eğitim aktif görevdeyken edinilir. Daha büyük havayolu firmaları, hosteslerini 6-7 haftalık eğitimlere bile almaktadırlar ve genellikle kabin mürettebatının kullandıkları son model araçların kullanılması konusunda eğitim verirler. Son zamanlarda da özellikle güvenlik, acil durum prosedürleri, ilk yardım ve müşteri hizmetlerine yönelik ciddi bir odaklanma var.

Bir kabin memuru ya da hostesin maaşı, havayolu firmasına göre değişmekle birlikte 5,000 TL’ye kadar çıkabilmekte. Klasik maaşın dışında uçuş başına verilen harcırah, ki bu da evden uzakta geçirilen zaman dikkate alınarak hesaplanmakta, ayrıca yemek ve üniforma için de ek ücretler verilmektedir.

Havayolu firmaları, yeni bir hostes alımı yaptığı vakit bazı spesifik kriterleri göz önünde tutuyor. Örneğin 21 yaşından büyük olmanız, boyunuzun belli uzunluğu aşması ve kilonuz ile orantılı olması gibi görsel özelliklere önem veriliyor. Havayolu firmaları sıklıkla hosteslerin görünür yerlerinde herhangi bir dövme olmamasını da şart koşuyorlar. Personelin sunumu tüm kabin görevlileri için önem arz ediyor.

Borsa Nasıl Oynanır?

İş Fikirleri

Evde Para Kazanma Yolları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir