Yatırım Bekleyen 24 İş Fikri

iş fikirleri

İş Fikri 1- Etkileşimli Artırılmış Gerçeklik Dünyası

Dünyanın küresel modeli yeni bir şey değil. Milattan önce 3. yüzyılda, dünyanın küre şeklinde (kabaca) olduğunu keşfettiğimizden beri insanlar bu küreleri yapıyor. Bunca zamandır var olan ve inatla yenilenmeyen küreler, bu Kickstarter projesi ile ilk önemli evrimini geçireceğe benziyor.

Earth isimli bu küre, ayrıntılı ve artırılmış gerçeklik destekli bir dünya modeli. Beraberinde çalışan akıllı telefon uygulaması sayesinde de, gezegen ile alakalı, gerçek zamanlı bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Elinizde tuttuğunuz minik gezegen ile ilgili size tonla bilimsel veri ve bilgi veren uygulamanın ismi ise AstroReality. Bahsi geçen bilgiler, dünyanın dört bir köşesindeki araştırmacılar tarafından derlenip, sizinle paylaşmak üzere bize verilen bilgiler.

Mutlaka okuyun: Artırılmış Gerçeklik Sektörü İş Fikirleri

 

İş Fikri 2- Eğitici Uzaktan Kumandalı Araba

Bugünlerde her köşede, çocuklara bilim, teknoloji, eğitim ve matematik alanlarında eğitim veren oyuncaklar bulmak mümkün. Çoğu birbirinden ufak tefek farklarla ayrılan bu ürünlerin arasında RaceYa farkı ile ön plana çıkıyor. Bugüne dek incelediğimiz tüm STEM oyuncakları arasında belki de en başarılısı RaceYa. Peki neden? Öncelikle RaceYa gerçek bir uzaktan kumandalı araba. Bunun yanı sıra STEM becerilerini gerçek anlamda etkileşimli bir şekilde öğreten araba, çocukların saatlerce ekrana bakmalarına ihtiyaç doğurmuyor.
Birçok çalışmada görülüyor ki, çocuklar STEM oyuncaklardan, işleri kendileri yaptıkları sürece keyif alıyorlar. RaceYa da öğrenmek için ellerinizi kullanmanızı gerektiren bir oyuncak. Aktivitelerin Next-Gen bilim standartlarında tasarlandığını belirten RaceYa yaratıcısı Abigail Edgecliffe-Johnson, alanının en başarılı öğretmenleri tarafından da test edildiğinin altını çiziyor.

*STEM: (Science, Technology, Education, Mathematics) Bilim, teknoloji, eğitim ve matematik kelimelerinin kısaltılmış hali. Bu alanlarda eğitim veren oyuncak vb. ürünleri için tanımlanan bir kategori.

 

İş Fikri 3-  Masaüstü Lazer Kesici

Lazer kesici ve gravür makineleri çok yönlü aletlerdir. Doğru diyot ile deri üzeri gravürlerden olağanüstü kesinlikte ahşap kesimine kadar birçok iş için uygun hale gelirler. Birçok farklı madde üzerinde ve farklı şekillerde kullanılabilen lazer kesiciler, ne yazık ki amatör kullanıcılar için yeterli ürün yelpazesine sahip değil. Lazer kesiciler ile haşır neşir olma niyetindeyseniz, karmaşık yazılımlar ve kalibrasyon yöntemleri gibi konularda da bilgi sahibi olmak zorundasınız.

Tüm bu sıkıntılar Beambox ile ortadan kalkıyor. Bu alet, tepeden tırnağa kolay kullanım mantığı ile üretildi. Bilgisayarınıza ya da tabletine kablosuz bir şekilde bağlayıp, üzerinde çalışmak istediğiniz tasarımı seçerek, işinizi halledebilirsiniz. Yazılım oldukça basit bir kullanıma sahipken, Beambox da akla gelebilecek tüm malzemeleri kullanabiliyor. Ahşap, deri, kumaş ve hatta aynalar bile Beambox’ın hizmet alanı içerisinde. Dahili yazılım istediğiniz her hotoğrafı, istediğiniz herhangi bir yüzeye işleyebiliyor.

Mutlaka okuyun: Dünyanın en kullanışlı lazer oyma makinesi: Cubiio!

 

İş Fikri 4- Postür Robotu

Yarım asır önce akıllı saatlerinizden direktif alacağınızı, evde yapay zekanın size yardımcı olacağını ya da teknoloji devi firmaların sizi, ailenizden daha iyi tanıyacağını söylese ne düşünürdünüz? Tüm bu çılgınlık, George Orwell’in 1984 romanından fırlamış bir distopya ile Jetgiller tarzında bir ütopya arasında bir noktada duruyor. Hangi taraftan bakarsanız bakın, tüm bunlar artık hayatımızın içerisinde. Geleceğin günümüzdeki tezahürünün son örneği de, Amazon’un Alexa’sına bağlı olarak çalışan ve Kickstarter’da görücüye çıkan küçük bir robot. Bu robot, evinizin rahatlığında dahi, doğru şekilde oturmanıza ya da ayakta durmanıza yardımcı olmak için, sürekli başınızın etini yiyor. Minionlara benzeyen Giiro isimli bu küçük yardımcı, tüm gün postürünüzü düzeltmeniz için sizi uyarıyor.

Giiro, Giiro Robot ve Giiro Mat adlı iki ayrı parçadan oluşuyor. Giiro Mat, 600’den fazla alıcısı ile 256 baskı noktasını takip ederek, postürünüzün net bir görüntüsünü ortaya çıkarıyor. Duruşunuzu takip eden bu cihaz, ağırlık dağılımını ve uygun pozisyonarı gerçek zamanlı olarak gösteriyor. Kişisel postür robotu Giiro, masanın üzerinde sizin duruşunuzu taklit ediyor ve 9 farklı yüz ifadesi ile geri bildirim sağlıyor.

Mutlaka okuyun: Kamburluğa Yenilikçi Çözümler

 

İş Fikri 5- Sualtı Scooterı

Suda ve su altında çalışan cihazlara ilgi arttıkça, yeni ve plaj keyfinizi artıracak ürünler ortaya çıkıyor. Trident adı verilen bu sualtı scooterı da dalgıçlar ya da amatörler için güzel bir deneyim sunuyor. Saatte 7 kilometre hıza ulaşabilen bu alet, ortalama bir yüzücüden çok daha hızlı (saatte 6 kilometre) olmasa da, bir saatlik batarya ömrü ile sizi uzun süre su içerisinde sürükleyebilir.

Mutlaka okuyun: Yaza Özel İş Fikirleri

 

İş Fikri 6- Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri

Sanal gerçeklik o kadar çok dikkat çekti ki, teknolojik anlamda en yakın dostu, sanal nesneleri gerçek dünyaya yansıtan artırılmış gerçekli zaman zaman göz ardı edildi. Artırılmış gerçeklik sizi her ne kadar hayal aleminin içerisine sürükleyemiyor olsa da, oyun, mühendislik ya da ilaç sektörlerinde geniş bir kullanım potansiyeline sahip. Google Glass gibi birkaç önemli girişimin olduğu artırılmış gerçeklik dünyası, genel anlamda el değmemiş olarak kaldı.

Mix AR gözlükleri, bu alana adım atan en etkileyici ürünlerden biri. İnce yapısına rağmen size geniş bir görüş açısı sunan Mix AR, sanal gerçeklik gözlüklerine nazaran daha küçük olsa da, etkileyici bir biçimde 96 derecelik bir görüş açısına sahip. Bu Google’ın ürettiği gözlüklerdeki görüş açısından daha fazla. Daha da önemlisi ise, Steam platformuna uyumlu olan MixAR, hafif ve küçük bir gözlükle oyun oynamak için birebir.

 

İş Fikri 7- Şekil Verilebilen Plastik

Bazı icatlar oldukça karmaşık ve kullanımı zor aletlerdir. Bazıları ise basitliği ile etkiler. Fixlts de bu anlaması basit icatlardan biri. Fixlts, ısı ile istediğiniz şekli verebileceğiniz küçük ve plastikten imal edilen çubuklardır. Yaratıcılarının iddiasına göre Fixlts, yaklaşık 60 derecelik suya atıldığında yumuşayarak şekil verilebilen bir macun kıvamını alıyor. Isınan Fixlts’ye istediğiniz şekli verebilir, soğuduğunda ise verdiğiniz şekilde kalarak tekrar eski katı ve sert haline geldiğini görebilirsiniz.

Peki Fixlts tam olarak ne işe yarayacak? İsminden de anlaşılacağı üzere Fixlts (Fix: Tamir Etmek), evde kullanabileceğiniz, tamirat işlerinde size yardımcı olabilecek bir alet. Tanıtım videosunda yıpranmış kabloları yada sallanan bir sandalyenin ayağını düzeltmek için kullanılan Fixlts, basit bir tasarıma ve sınırsız kullanıma sahip. Yaratıcıları ayrıca, Fixlts’nin geri dönüştürülebilir olduğunu, bu nedenle de çevre kirliliğine katkı sağlamayacağını iddia ediyor.

 

İş Fikri 8- Denizanası Lamba

Deniz analarının güzel görünümlerinin altında zalim doğası ve zehirli hücreleri yatıyor. Eğer bu yaratıkların evinizi süslemesini istiyorsanız, özel bir akvaryum yaptırmanız gerekecektir. Buna rağmen, bakım ve temizlik zamanları halen sizi sokma ihtimalleri bulunuyor. Bu sıkıntıya tasarımcı Max Jürgensen’in bir çözümü var; denizanasının görüntüsünü ve hareketlerini taklit eden bir aydınlatma ürünü.

Lamba tam olarak bir denizanası gibi görünüyor. Lambanın içerisindeki motor, sessizce hareket etmeyi sağlıyor. Jürgensen’in denizanası lambası çığır açan bir buluş olmasa da, evinize gelen her misafiri etkileyecek olduğu tartışılmaz bir gerçek.

 

İş Fikri 9- Tanksız Dalış Sistemi

Siz de tüple dalış heyecanını yaşamak istiyor fakat yüksek ücretler ve meşakkatli eğitim süreçleri sizi, işe girişmeden bezdiriyorsa bu yeni Kickstarter projesi tam da aradığınız şey olabilir. Supa Huka, size tam bir tüplü dalış deneyimini, şnorkel kullanmanın kolaylığı ile sunuyor. Supa Huka, sırtınıza bir oksijen tüpü bağlamadan dalış yapabilmenize olanak veren, bu sayede de amatörler için dalışı çok daha kolay hale getiren bir aparat.

Sırtınıza devasa bir tüp bağlayıp yüzmeye çalışmak yerine, Supa Huka’nın suyun üzerinde yüzen ve esnek bir borudan size sürekli hava pompalayan sistemini kullanarak rahatça dalabilirsiniz. Verilen bilgilere göre, tek şarj ile 45 dakikalık dalış zevki yaşatan Supa Huka, 12 metreye kadar dalmanıza da izin veriyor.

 

İş Fikri 10- Kendi Kendini Tamir Edebilen Çadır

Çadırlar, kampçılığın vazgeçilmez unsurlarındandır. Fakat bu masraflı gereçler, zarar gördüğünde ya da vahşi ve meraklı bir hayvan tarafından yırtıldığında, canınız sıkılabilir. Bu soruna Nano Cure çadırın yaratıcıları, sihirli bir çadır ile çözüm arıyor. Bu çadır delindiğinde, özel kumaşı sayesinde kendini tamir edebiliyor.

Kısaltması NCT olan Nano Cure Teknolojisi, dayanıklı fiberlerden imâl edilen yırtılmaz kumaştan oluşuyor. NCT yırtıldığında, fiberler birbirinden uzaklaşsa da aralarındaki bağ kopmuyor. Parmaklarınızın arasına alıp kumaşın iki tarafını birbirine sürterek oluşturulan sürtünme ile, NCT tekrar bir bütün olarak, yırtıkları onarıyor. Kulağa inanılmaz gibi gelse de, kendi kendini onaran kumaş ile ilgili çalışmalar bir süredir devam ediyor. Bu teknolojiyi kullanan Nano Cure, dört farklı renk seçeneği ile sunuluyor. Su geçirmez özelliğe de sahip olan bu çadırın 4 kişilik versiyonları da mevcut.

Mutlaka okuyun: Outdoor Sektöründe Dikkat Çeken Yeni İş Fikirleri

 

İş Fikri 11- Kişisel Klima

Yaz ayları, zamanınızın çoğunu kapalı mekanlarda, bunaltıcı sıcak ve nemden uzak geçirmeniz anlamına geliyor. Bu da klimaların sayesinde yaşayabildiğimiz bir huzur ortamı. Sıcak havalardan bunalan iki girişimci, bahsi geçen küresel sorun için kolları sıvadı ve Kickstarter’da klimaların evrimdeki bir sonraki basamağı olabilecek Airwirl’i yarattı.

Termos bardak boyutlarındaki bu kişisel klima, herhangi bir bardak tutucuya sığabilecek kadar küçük olsa da gerektiğinde sizi serinletecek ya da içinizi ısıtacak güce sahip. Bir adet bardak ve kapağın bulunduğu cihaz termal ısı yayma yöntemini kullanıyor. Bardağa ister buz isterseniz de sıcak bir şeyler koyarak Airwirl’i çalıştırmanız yeterli. Tirbün motorları sayesinde soğuk yada sıcak havayı dışarı püskürten kişisel klimanın, ek elastik bir borusu da bulunuyor. Airwirl’e koyacağınız yalıtım köpüğü ile de içerisindeki sıcaklığı muhafaza etmeniz mümkün.

 

İş Fikri 12- Dizüstü Bilgisayar Ekran Çoğaltıcı

Dizüstü bilgisayarlar ile çalışıyorsanız, bunun ne kadar kısıtlayıcı bir şey olduğunu iyi biliyorsunuzdur. Çalışmak imkansız olmasa da, dar ekranda çalışabilmek adına birçok farklı pencere kullanmanız ve sık sık bu pencereler arasında geçiş yapmanız gerekmektedir. Doğal olarak bu şekilde çalışmak hem rahatsız hem de verimsiz bir yöntemdir. Öte yandan geniş ekrana sahip bir masaüstü bilgisayar kullanmak her zaman daha kolay olmuştur. Peki ya bu iki dünyanın en iyi özelliklerini bir araya getirebileceğiniz bir yol olsaydı?

Duo’nun arkasında yatan fikir de tam olarak bu! Yaratıcılarının tanımına göre Duo, rahatlıkla taşınabilen ve verimliliğinizi yüzde 50’ye kadar artırabilecek çift ekran aksesuarı. Duo’yu herhangi bir dizüstü bilgisayarın arkasında takmanız yeterli. 12,5 inçlik 1080p çözünürlüğe sahip bu ek ekran, çift taraflı da kullanılabiliyor. Manyetik tutucular sayesinde de hem montajı hem de sökülmesi oldukça kolay.

 

İş Fikri 13- Adaptif Kulaklık

Ne zaman yeni bir kulaklık alsanız, kısa süre içerisinde onu kurcalamaya başlar, düzgün ses çıkması için sürekli uğraşmak zorunda kalırsınız. Genelde kafanın üzerinden geçen bölüm kurcalanır ya da kulaklıkların ucu değiştirilip, kulağa tam oturması için uğraşılır. Tüm uğraşlarınıza rağmen, genelde kulaklık sizin kulak yapınıza uygun hale gelmekten uzak olarak kalır ve istediğiniz kalitede sesi asla alamazsınız.

Heari ise bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Firmanın kendi adını verdiği kulaklık, sizin için mükemmel sese ulaşabilmek adına sekiz bant dinleme testine göre tasarlandı. Firmanın akıllı telefon uygulaması iki dakikalık bir duyma testi yapıyor. Bu testi göz muayenesine benzetebilirsiniz. Sonrasında ise sizin için en iyi ses ayarlarını yaparak, size mükemmel bir müzik deneyimi sunuyor.

 

İş Fikri 14- Derin ve Net Rüyalar İçin Geliştirilen Giyilebilir Teknoloji

Rüyada olduğunuzu bildiğiniz gece düşleri inanılmaz keyiflidir. Eğer bu aşina olmadığınız bir kavram ise (Lucid Dream: Berrak Rüya), bu tür rüyalarda, rüyayı gören kişi uyuduğunun farkındadır ve rüyasını istediği şekilde yönlendirebilir. Oldukça eğlenceli bir deneyim olsa da, bu tür rüyalara dalabilmek fazlasıyla zordur, aldı ki bu sürekli yapılabilsin. Düzenli olarak bilinçli rüyalar görebilmek için kendinizi bu işe adamalı ve pratik yapmalısınız. Bunun için en sık kullanılan yöntemlerden biri; kapıdan her çıkışınızda, uyanık olup olmadığınızı kontrol etmektir. Bunu yeterince uzun süre yaparak alışkanlık haline getirebilirseniz, bir gün rüyanızda kapıdan çıkabilirsiniz ve rüyada olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Ne yazık ki bu yöntem kesin sonuçlar vaat etmiyor. Zira rüyalar rastgele şekilleniyor ve bir kapı görme ihtimaliniz yüksek değil. Neyse ki yeni başlatılan Kickstarter kampanyası ile bu durum değişebilir. InstaDreamer bileklik, kapı örneğindeki ile aynı mantığı kullanıyor fakat daha olası bir tetikleyici olan titreşim ile! Bileklik gün içerisinde rastgele zamanlarda size titreşim vererek uykuda olup olmadığınızı kontrol etmenizi sağlıyor. Gece olup da yatağınıza çekildiğinizde ise, uykunuzun en derin bölümünde, bileklik yine size titreşim gönderiyor. Titreşimi rüyanızda hissedeceğiniz ve bu sayede rüya gördüğünüzü bu sayede fark edeceğiniz varsayılıyor. Sonrası ise size kalmış.

 

İş Fikri 15- Gramafon Tipi Plakçalar

Eski görünümlü fakat modern özelliklere sahip bir plakçalar istiyorsanız, Kozmophone aradığınız ürün olabilir. Bu yıl gramafonların icadının 141. yılı. İcadın arkasındaki deha ise Thomas Edison. Orijinaline saygısını koruyan bu yeni nesil plakçalar ise, şekil itibari ile eskisine oldukça benzer fakat günümüz teknolojileri ile geliştirilmiş bir versiyon.

Ürünün yaratıcılarının Kickstarter’daki kampanya sayfalarında yaptıkları açıklama şu şekilde: “Kozmophone’u hem ilk kez plakçalar kullanacaklar hem de plaklara gönül veren dinleyiciler için tasarladık. Mükemmel ses vermesi ve kaç defa dinlenirse dinlensi, plakları koruması için tasarlanan cihaz, mükemmel olmalıydı. Yüksek kalitedeki plakçalarlarda olması gereken tüm özellikleri ekledik. İğneyi ayarlamanız yada ekstra hoparlör vb. ürünler satın almanız gerekmiyor. Tüm bu ihtiyaçlar Kozmophone’un içerisinde mevcut.

 

İş Fikri 16- UV Işınları ile Tamirat Yapabilen Yapıştırıcı

Yapıştırıcı oldukça işe yarar olsa da pek kullanışlı bir araç değil. Yapıştırıcılar genellikle kolayca etrafa bulaşabilen ve istediğiniz yere sıkmakta zorlandığınız şeyler. Total Glue ise bu duruma son vermeye hazırlanıyor. Yapıştırıcıyı tüpten dışarı rastgele sıkmak yerine, Total Glue ile UV ışınları altında sertleşen sıvı plastiği tamir etmek istediğiniz yere yayabiliyorsunuz. Aynen diş hekimlerinin diş dolgusunda kullandıkları aletler gibi. Tabii Total Glue, bu yapıştırıcı teknolojisinin tekrar tasarlanıp geliştirilmiş hali.

Total Glue tamir etmek istediğiniz yüzeye ihtiyacınız kadar sıkılarak kullanılıyor. Malzeme plastikten metale, fiberglastan ahşap yada kumaşa hemen her yüzeyde kullanılabiliyor. Üstelik ince ucu sayesinde tam olarak istediğiniz miktarda sıkabiliyorsunuz. Yapıştırıcı madde üzerine UV ışını gönderene kadar sıvı halde kalıyor. Yani sertleşmeden önce istediğiniz ayarlamayı rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Yaklaşık 4 saniye UV ışınına maruz kaldıktan sonra ise, yapıştırıcı taş gib sertleşiyor. Yapıştırıcı yine de size son düzeltmelerinizi yapmak için fırsat veriyor. Sonrasında ise isterseniz ikinci bir kat atabiliyorsunuz.

 

İş Fikri 17- Holografik Çerçeve

“Looking Glass Factory” 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Brooklyn kentinde kurulan ve kurulduğu günden bu yana hologram teknolojileri üzerinde kafa yoran bir firma. Şimdiye dek birçok farklı ürün tasarlayıp piyasaya sunan firma, tüm bu çalışmalarının neticesinde şirketinin isminin ardından “Looking Glass” adını verdikleri yeni ürünlerini görücüye çıkarttı.

Looking Glass görüntü itibari ile 8 ve 15 inçlik boyutlarda üretilen ağır bir cam kutu. 3 boyutlu hologramlar gösterebilen bu ürünü kullanmak için sanal gerçeklik ya da artırılmış gerçeklik gözlükleri takmanıza da gerek yok. Ayrıca görünen o ki; Looking Glass oldukça gerçekçi bir deneyim sunuyor. İçerisine aktarılan görüntüyü net ve değişik açılardan bile rahatlıkla gösterebilen Looking Glass, içerisindeki hologram ile etkileşime girmenize de izin veriyor.

 

İş Fikri 18- Yüksek Teknolojili Su Tabancası

Su tabancaları, çoraplar ya dilimlenmiş ekmek gibi, her zaman aynı kalacak, asla gelişmeyecek ürünler olarak yerlerinde duruyorlardı. Fakat bir grup alman mucit, işlerinden ayrılıp, hepimizin çok iyi bildiği ve sevdiği su tabancalarını 21. yüzyıla uyarlayarak yeniden tasarlamayı kendilerine görev edindi. Üç yıl süren çabalarının ardından Kickstarter’da destek bekledikleri projeleri, sizi sırılsıklam edecek yeni nesil su tabancaları Spyra One’ı ortaya koydular.

Spyra One’ın su savaşlarını farklı bir boyuta taşıyacağını iddia eden firmanın kurucularından Sebastian Walter, su tabancasının suyu püskürtmek yerine mermi gibi fırlattığını ve karşınızdakini 9 metreden vurabilmenize olanak verdiğini söylüyor. Su tankı göstergesi, dahili pompası ve suyun son damlasına kadar aynı güçle ateşlenmesi, hiç yaşamadığınız kadar görkemli su savaşlarına katılacağınız anlamına geliyor. Üstelik mühimmatınız sudan oluştuğu için, herhangi bir tehlike ile de karşı karşıya gelmeyeceksiniz.

Su fıskiyelerinde kullanılan teknolojiyi içerisinde barındıran Spyra One, bu sayede tek tek ve doğrudan hedefe atışlar yapabilmenizi sağlıyor. Özel olarak tasarlanan ağız ve valf kombinasyonu ise suyu bulandırmadan hedefe göndermenize yarıyor.

 

İş Fikri 19- Yüksek Teknolojili Soğutucu

Birkaç saat içerisinde 60 bin dolardan fazla para toplamayı başaran Infinite Cooler, gelecekteki soğutucunuz olacağa benziyor. İlk ve en önemli özelliği kapasitesi olan Infinite Cooler, yaklaşık 59 litre iç hacme sahip ve iddiaya göre 17 gün boyunca içerisindekileri soğuk tutabiliyor.

Soğutma becerilerinin yanı sıra Infinite Cooler, üzerindeki blender ile de dikkat çekiyor. Açıkçası soğutucunun üzerine konulmuş gibi görünse de, blender hem karıştırıcı hem de kahve öğütücü olarak çok iş görüyor. Bu nedenle sadece estetik anlamda eleştiriler yapmak yersiz görünüyor. Bu blender ile tam şarjda 100’e yakın içki hazırlayabiliyorsunuz. Dahası Infinite Cooler’ın hem kablosuz hoparlör özelliği hem de üzerinde cihazlarınızı şarj edebileceğiniz USB girişleri bulunuyor.

Üretici firmanın CEO’su Alvin Gao, 21. yüzyılın tüm yeniliklerini ve kolaylıklarını bu cihazda birleştirmek istediklerini belirtiyor. Gao, soğutucunun ayrıca 360 derece dönebilen bir lambasının, bir de böcekleri ve sinekleri uzak tutmaya yarayan aydınlatma sistem olduğunu da sözlerine ekliyor.

 

İş Fikri 20: 24mm Lens

Birkaç sene önce Venus Optics adlı firma, Canon, Nikon ve Sony için ürettiği 24mm f/14 2x Macro Lensin ilk taslağını ortaya koymuştu ve bu lens o güne kadarki hiçbir şeye benzemiyordu. Uzun ince bir namluyu andıran lens, fotoğraf makinesinden ziyade silaha benziyor.
Fakat bu görünümünün bir amacı var. Macro lensler yakın çekimler için tasarlanmıştır ve en iyi görüntüyü, lensin nesneye en yakın hali verir. Fakat hantal ve büyük lensler, yeterince yakından çekim yapmak için her zaman yeterli olmaz.

Macro probe lens ise, istediğiniz yere girebilecek ve çekim yapabilecek şekilde tasarlandı. Çoğu lensin uzun odak uzaklığı varken, geniş açılı 24 mm tasarımı sayesinde Venus Optical’ın böcek gözü diye adlandırdığı bu lens, nesnenin ve etrafındakilerin daha detaylı bir görüntüsünü yakalayabiliyor.

 

İş Fikri 21- Mobil Kablosuz Şarj Aleti

Kablosuz şarj aleti, sizi kablo karmaşasından kurtaran mükemmel bir icat. Keza taşınabilir şarj üniteleri de sizi duvar dibinde telefonunuzun şarj olmasını beklemekten kurtaran yardımcılar. Peki neden halen kimse bu iki mükemmel icadı bir araya getirmeyi akıl edemedi? Neyseki Brickspower sayesinde bu muazzam yeniliği kısa süre sonra ulaşabilecek gibi görünüyoruz.

Brickspower kısaca, telefonunuza takabileceğiniz kablosuz bir şarj cihazı. Nano vakum teknolojisi sayesinde telefonunuza kolayca ve tekrar tekrar yapıştırabileceğiniz bu alet ile tek yapmanız gereken takıp hayatınıza devam etmek. Bu sayede artık kablolarla ve şarj üniteleri ile gezmenize gerek kalmayacak.

 

İş Fikri 22- Akıllı Telefonda Fotoğrafçılık Deneyimini Artırmak

Akıllı telefon ile fotoğraf çekmek her ne kadar keyifli olsa da, ekran üzerine düşen ışık nedeniyle ne çektiğiniz tam olarak görememek sinir bozucu olabilir.Girişimci Shai Goitein’in bu soruna pek de alışılmadık bir çözümü var. Sanal gerçeklik gözlüğüne benzeyen Oko, akıllı telefon ile fotoğraf çekmenizi kolaylaştıran, ve gördüğünüz kareyi çekmenizi sağlayan bir cihaz.

Tasarımcısına göre Oko, ekrandaki parıltıyı ortadan kaldırı, size daha iyi bir görüş açısı sunuyor. Cihaz akıllı telefonlara takılabilen lenslerle birlikte çalışabildiği gibi, buna rağmen dokunmatik ekranı kullanabileceğiniz alan da bırakıyor. Silikondan üretilen Oko, katlanabildiği için kolayca taşınabiliyor.

 

İş Fikri 23- Lazer Yansıtıcı Bilgisayar

Lazer klavyeler birkaç yıldır hayatımızdalar. Eğer daha önce görmediyseniz lazer klavyeler kısaca; geleceğin teknolojisini andıran, düşük güçle çalışan lazer sistemi ile klavye tuşlarını masanızın üzerine yansıtıyor ve sensörleri sayesinde bastığınız tuşu algılıyor. Bilim kurgu romanlarından fırlamış gibi duran bu cihazları, ufak bir meblağ karşılığında satın alabilirsiniz. Fakat ne yazık ki, yeterince pratik olmayan bu fikir, zamanla gözden düştü. Şimdi ise, bir grup girişimci lazer kalavye fikrini yeniden ele alarak, daha ileri bir noktaya taşımaya gönüllü oldu.

Temelde lazer klavye olan MasterKey 4.0, projeksiyon tabanlı bir bilgisayar. Üzerindeki yansıtıcı ekranı duvara yansıtırken, arka taraftaki projektör de klavyeyi masanızın üzerine yansıtıyor. Cihazın ne kadar kullanışlı olduğu konusunda şüphelerimiz olsa da, bu kadar havalı bir ürünü görmezden gelemeyiz. Kampanyaya şimdiden katılırsanız 180 dolar gibi bir fiyata bu bilgisayara sahip olabilirsiniz. Fakat MasterKey 4.0’ın arkasındaki ekibin üretim deneyimi kısıtlı olduğu için, söz verilen teslimat tarihi ertelenebilir.

 

İş Fikri 24- İç içe Geçirilen, Tekrar Kullanılabilen Pipet

Pipetler çevreye verdiğimiz zararın bir numaralı nedeni olmayabilir. Fakat, petrol sızıntıları ya da egzos gazı kadar dikkat çekmese de pipetler, plastik atık problemimizin önemli bir parçası. Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde günde 500 milyon pipet kullanılıp çöpe atılıyor. Bu aslında devasa bir miktar. Peki ya bu atığı ortadan kaldıracak bir alternatif olsaydı?

Tam olarak bu noktada devreye Viablestraw giriyor. Ürünün arkasındaki ekip, insanlara tek kullanımlık pipetlerin yerini alabilecek kullanışlı bir alternatif sunmayı amaçlıyor. Bu sayede insanların farkındalığını arttırmayı ve plastik atığı azaltmak adına pipet kullanmayı sınırlamayı umuyorlar. Yapılan değerlendirmelere göre; ViableStraw tarzı bir ürün ile, yıllı 584 pipetin okyanuslara atılması engellenebiliyor.

 

İlginizi çekebilir

Yeni İş Fikirleri
İnovatif İş Fikirleri
Türkiye’de Olmayan Ürünler ile Para Kazanın!
Refik Lutfi ÖZSÜLLÜ

Yazar : Refik Lutfi ÖZSÜLLÜ

ODTÜ'den mezun olmadan önce yıllarca TRT Haber gibi birçok platformda editörlük yapan teknoloji aşığı biri. İnovasyonları, girişim fikirlerini ve tüm dünyadan yenilikleri sizler için araştırıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir