Pazar, Ekim 6, 2024

Züccaciye Dükkanı Açmak

İş kurmak istiyorum diyenler için bir züccaciye dükkanı açmak karlı bir yatırımdır çünkü insanların çoğu ucuz fiyatlı ürünlerin sunulduğu dükkanlardan alışveriş yapmaktan hoşlanır.

Bir züccaciye dükkanı açarken maliyet analizini çok iyi yapmalı ve satacağınız ürünleri çok dikkatli seçmelisiniz. Çünkü züccaciye envanteri, aylık kira ve sabit eşyalar hızlı bir şekilde maliyetleri arttıracaktır. Başlangıç harcamalarında tedbirli davranmalısınız. Bununla birlikte işletmeniz için kira bedeli düşük bir yer bulursanız ve küçük bir envanterle başlarsanız züccaciye dükkanınızı düşük bir sermayeyle de açabilirsiniz.

 

Züccaciye dükkanı nasıl açılır?

1 – Züccaciye dükkanınız için uygun bir yer bulun. İdeal olan araç trafiği ile yaya trafiğinin yoğun olduğu, toplu taşıma duraklarına, anayollara ve ana caddelere yakın bir yer bulmaktır. Buna ek olarak bulduğunuz yerin kira masrafının başlangıç giderlerinizi etkilememesi gerekir. Aylık kira bedelinin başlangıç bütçesinin %10’u veya daha altında olması gerekir.

2 – Mülk sahibi ile bir aylık kira bedeli gibi depozito koşulları hakkında pazarlık yapın. Kira ve depozitoyu ödedikten sonra bir aylık ek kira bedelini işletmenizin banka hesabına koyun. Böyle yapmanız sizi maddi sıkıntıların dışında tutar ve nakit akışı oluşturmanıza yardımcı olur.

3 – Züccaciye dükkanınızın ilk iki aylık elektrik, doğalgaz, su vb. gibi faturalarını tahmin etmeye çalışın. Bunu yeni mülk sahibine veya diğer bir milyoncu sahiplerine ortalama fatura bedellerini sorarak öğrenebilirsiniz. Üç aylık toplam fatura bedellerini bir hesaba yatırın.

4 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. Bir milyoncunuzun başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

5 – Diğer züccaciye dükkanını ziyaret ederek hangi ürünlerin revaçta olduğunu gözlemleyin ve dükkanınız da neler satacağınıza karar verin. Züccaciyelerde genellikle oyuncaklar, sağlık ve güzellik destekleri, kırtasiye malzemeleri, ev temizlik ürünleri ve aletleri satılır.

6 – Züccaciye dükkanınız için başlangıç bütçenizin %40’ını veya daha azını harcayın. Bunu yapabilmek için satıcıların fiyatlarını karşılaştırmalı ve geniş bütçeli ürünler almak yerine birkaç ürünle başlamalısınız. Revaçtaki ürünleri uygun fiyata almak için yeni kapanmış veya envanter fazlası olan dükkanlarla anlaşma yapın. ürünleri toptan almak ve nakliye masrafını bölüşmek için başka bir işletme sahibiyle de birlikte çalışabilirsiniz. Bu sayede ilk siparişlerinizde tasarruf etmiş olursunuz. Züccaciyeniz için ihraç fazlası ürünler satan tedarikçilerden ucuz ürünler de bulabilirsiniz.

7 – Yazar kasanızı, vitrinlerinizi, raflarınızı ve eşyalarınızı ikinci el alın. Bu malzemeleri yeni kapanan diğer dükkanlardan düşük fiyata alabilirsiniz. Ekipman kiralamak da başlangıç masraflarınızı düşürecektir.

8 – Züccaciye dükkanınız için alışveriş sepetleri alın. Alışveriş sepetleri alışveriş arabalarına göre daha ucuzdur. Alışveriş sepeti almanız bütçenizin dışına çıkmanızı engeller.

9 – Personel almak yerine bir milyoncunuzda kendiniz çalışın. Bu sayede para kazanmaya başlayana kadar maaş maliyetlerinden kurtulmuş olursunuz.

10 – Açılışınızı duyurmanın ucuz yollarını bulun. El ilanları dağıtın ve halkın gittiği yerlere el ilanlarınızı asın. Reklamlar hazırlayın ve bunları kapı kollarına asın. Arkadaşlarınızdan ve ailenizden haberlerin yayılması için yardım isteyin. Açılış günü dükkanın dışına balonlar asın ve açılış tabelası koyun.

Züccaciye dükkanı açmak için gerekli belgeler

1. 2 (iki) adet yeni çekilmiş fotoğraf

2. Başvuru formu

3. Yangın söndürme cihazı kartlarının fotokopileri (Devirlerde istenmez)

4. Bağlı bulunduğu meslek odası kaydı fotokopisi ya da ticaret sicil kaydı fotokopisi

5. Esnaf sicil kaydı fotokopisi

6. Kira kontratı fotokopisi (2 adet)

7. Tapu fotokopisi

8. İskan raporu fotokopisi (Yapı kullanım izin belgesi) (Devirlerde istenmez)

9. İşyeri açma ve çalışma ruhsat büromuzdan imar görüsü alındıktan ve tüm evraklar tamamlandıktan sonra belediyeye itfaiye tetkik harcı yatırılacak (Devirlerde istenmez)

10. Devirlerde eski ruhsat asli ile devir eden ve devir alandan dilekçe

Not: Bu belgeler sadece ön bilgi amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilir. Bağlı bulunduğunuz belediyeyle irtibata geçerek gerek duyacak en doğru belgelere ulaşabilirsiniz.

 

Züccaciye açma maliyeti

Daha önce de belirttiğimiz üzere maliyeti etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında dükkanınızın büyüklüğü ve lokasyonu ile dükkanınızda satışını yapacağınız ürün çeşidi gelmektedir. Bunlara bağlı olarak gerekli maliyet 15 bin – 60 bin arasında değişkenlik gösterecektir. Açmak istediğiniz züccaciye dükkanı hakkında bizimle yazımıza yorum bırakırsanız sizin için sağlıklı bir maliyet analizi yapabiliriz.

Ne dükkanı açabilirim diyenlere özel iş kurma fikirlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

1 Yorum

  1. Oldukça faydalı bir yazı. Yazan kişi gerçekten profesyonelce insanları yönlendirmeye ve hata yapmamaları için hazırlıklı hale getıren bir yazı kaleme almış. Fazlasıyla tebrikler fazlasıyla bravo.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar