Mobilya Mağazası Açmanın Maliyeti

Mobilya mağazası açmak diğer ticari girişimlere göre her bakımdan daha güvenlidir çünkü sattığınız ürünleri almaya niyetli pek çok müşteri bulabilirsiniz. Her ne olursa olsun herkesin mobilyaya ihtiyacı vardır. Ancak eğer mağazanızı açmak ve işleri devam ettirmek için gerekli olan sermayeyi bulmada başarısız olursanız bir süre sonra elinizde satacak mobilyanızda kalmaz. Kiralama, işgücü, mobilyaların durumu ve mağazanızın büyüklüğü gibi unsurlar işletmenizi açmadan önce gerekli olan sermayeyi belirlemede büyük rol oynar.

 

İkinci el veya yeni mobilyalar

Yeni mobilyalar mı satacaksınız yoksa ikinci el mobilyalar mı satacaksınız? Vereceğiniz karar gerekli olan başlangıç sermayesini belirlemede büyük ölçüde etkili olacaktır. İkinci el olanların tamir ve temizleme maliyetlerini eklesek bile, yeni mobilyaların maliyetleri ikinci el olanlara göre büyük ölçüde fazla olacaktır. Ayrıca pazarlık taktikleri sayesinde olay son fiyatlara geldiğinde size yüzlerce lira kazandırabilecek iyi anlaşmalar yapıp ikinci el mobilyalarınızı satın alabilirsiniz. Yeni mobilyalar size bu imkânları sunmaz. Entrepreneur dergisine göre yeni mobilyalardan oluşan bir mağaza açmanın başlangıç maliyetleri, ikinci el mobilyaların satıldığı bir mağaza açmanın başlangıç maliyetlerinin beş katıdır.

 

Mağaza büyüklüğü

Mobilya mağazası açmak için gerekli olan başlangıç sermayesi mağazanızın büyüklüğüne bağlı olarak değişecektir. Geniş bir mağaza açmak daha çok sermaye gerektirir. Başlangıç sermayenizi düşük tutabilmek için küçük bir mağazayla işe başlayın. Daha sonra düzenli satışlar yaptıkça mağazanızı genişletebilirsiniz. Alanınız büyüdükçe ödeyeceğiniz kira da artacaktır ve alanı doldurmak için daha fazla mobilya almanız gerekecektir. Bu yüzden daha fazla yan gereksinimler ve diğer giderler ortaya çıkacaktır.

 

İşgücü

Küçük bir mağaza işletiyor olsanız bile mobilyaların düzenlenmesinde, satışlarında ve nakliyatında işgücü işletmenizin ayakta kalması için oldukça önemlidir.  Ne kadar elemana ihtiyacınız olduğuna karar verin ve daha sonra her pozisyon için uygun olan maaş oranlarını hesaplamaya başlayın. Yeni işletme sahipleri için personel maliyetlerini önceden tahmin etmek oldukça zordur çünkü ihtiyacınız olan personel sayısı hizmet edeceğiniz müşteri sayısına bağlıdır. Ve bu da yeni işletmeler için bilinmez bir durumdur.

 

Üç aydan altı aya

Özellikle başlangıç aşamasında küçük işletme sahiplerinin çoğu için sermayenin olmaması ciddi bir problemdir. Mağazanızı açtıktan sonra haftalarca mobilya satamayabilirsiniz. Eğer faturalarınızı yaptığınız ilk satışlarla karşılamayı düşünüyorsanız en baştan hapı yuttunuz demektir. Paranızın bitmesini engellemek için aylık harcamalarınızı hesaplayın ve bu rakamları üç veya altı ile çarpın. Bu size herhangi bir satış yapmadan karşılamanız gereken üç veya altı aylık masrafları gösterecektir. İşletmeniz sağlam bir hale gelene kadar işletmenizi ayakta tutacak kadar yeterli sermayenizin olması gerekir.

 

Mekân ve mağaza yeri

İşletmenizi yönetmek için seçtiğiniz mekânın ve mağaza yerinizin gerekli olan başlangıç sermayesini belirlemede büyük etkisi vardır. Kullanılmış binalar, yeni inşa edilen binalara göre eski ve bakımsız olsalar da daha ekonomiktirler. Ayrıca mağazanızın yeri kira masraflarını belirleyen unsurdur. Trafiğin yoğun bölgeler demek yüksek kira bedelleri demektir.

 

Ortalama maliyet

Tüm bu faktörler mobilya mağazası açma maliyetini oldukça değişken kılmaktadır. 20.000 TL’den 200.000 TL’ye kadar sermaye gerekebilmektedir. Sağlıklı bir maliyet hesaplaması için kurmak istediğiniz iş hakkında bize detaylı bilgi sunmalısınız. Bunun için yazımıza yorum yapmanız yeterli olacaktır. Bol kazançlar!

Yorum

Bir Yorum da Sen Bırak
  1. İyi günler..Elimde 150.000 tl lik bir sermayem var ve bir mobilya dükkanı açmak istiyorum..Van da açaçağım mağazada kira bedelleri 10.000 tl ile 15.000 tl arasında değişmektedir.Yeni mobilya satışı yapmak istiyorum..Sizin düşüncelerinizi de öğrenmek istiyorum.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir