Perşembe, Eylül 19, 2024

Elektrik Dükkanı Açmak

Küçük veya orta ölçekli bir iş kurmak isteyenler için elektrik dükkanı açmak son derece cazip bir iş fikridir. Elektrik dükkanı açmak için eğitime, yetki belgesine, ekipmanlara, izinlere, sağlam bir iş planına ve pazarlama stratejilerine ihtiyacınız olacaktır. Örgün eğitim ve öğretim de gereklidir. Daha sonra diğer işletmeler açılmasındaki gibi benzer prosedürleri takip edeceksiniz. Bu işe sıfırdan başlayabilirsiniz veya bayilik alabilirsiniz. Bayilik aldığınız taktirde başlangıç aşamasında ana firmadan yardım alırsınız, uzmanlıklardan yararlanırsınız ve iyi bir markanın çatısı altında olursunuz.

 

Elektrik dükkanı nasıl açılır?

1 – Meslek okullarına veya çıraklık kurslarına katılarak eğitim alın. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine girerek mesleki ve teknik açık öğretim okulu bölümünü inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

2 – İlgili resmi kurumlara başvurarak gerekli olan elektrik tesisatçılığı yetki belgesini almak için eğitimlere katılın ve sınavlara girin.

3 – İş detaylarını, finansal tahminleri, pazarlama ve reklam stratejilerini içeren bir iş planı hazırlayın. Bir danışmanla anlaşarak veya KOBİ’lerle ilgili bilgi veren internet sayfalarını ziyaret ederek iş planınızı nasıl yazmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bankalar veya yatırımcılardan kaynak sağlamayı düşünüyorsanız iş planınızın olması gerekir.

4 – İşletme yapınıza karar verin. Şahıs işletmesi, limitet şirket, adi şirket veya anonim şirket kurabilirsiniz.

5 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

6 – Yeterli sermayeniz yoksa bankalar aracılığıyla finansman sağlayın. Bankalara kredi başvurusu yaparken iş planınıza, resmi ve kişisel belgelere ihtiyacınız olacaktır.

7 – Kendi sermayenizle veya bankalar aracılığıyla edindiğiniz sermayeyle ekipman ve araçlarınızı alın. Ekipman ve araç ihtiyaçlarınız sunacağınız hizmetlere ve faaliyetlerinizin kapsamına bağlı olarak değişecektir.

8 – Sigorta firmasına başvurarak sorumluluk sigortası yaptırın. Sigorta acenteniz size gerekli olacak diğer sigortalar konusunda da tavsiyeler verecektir.

 

Elektrik dükkanı açmak için gerekenler

Öğrenim ve eğitim

Elektrik tesisatçılığı yetki belgesi

İş planı

Resmi kurumlardan alınan ruhsat ve izinler

Başlangıç sermayesi

Ekipman ve araçlar

Sorumluluk sigortası

 

İpuçları

İş kurma ve yönetimiyle ilgili bilgi ve deneyim sahibi olmak için işletme ve muhasebe kurslarına katılabilirsiniz.

Tamiratları yaptıktan sonra iki kere kontrol edin. Güvenilirliğinizi ve itibarınızı arttırmak için araçların ve ekipmanlarınızın doğru çalıştığından, çalışanlarınızın profesyonel ve düzgün olduğundan emin olun.

 

Uyarılar

Elektrikçilik yapmak riskli bir iştir. Gerekli önlemleri aldığınızdan ve güvenlik prosedürlerini takip ettiğinizden emin olun.

Sertifikalı elektrikçileri işe aldığınızda mutlaka ve mutlaka sertifikalarını kontrol edin. Yetki belgesi olmayan insanları işe alırsanız ciddi para cezaları ödemek zorunda kalabilirsiniz.

 

Elektrik dükkanı açmak için gerekli belgeler

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi

2-Ustalık belgesi ve 2 adet fotoğraf

3-Tapu fotokopisi.

4-Yapı kullanma izni kağıdı.

5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.

6-Vergi levhası fotokopisi.

7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi.

8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak

10-Aynı adrese daha önce verilmiş açma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.

11-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.

12-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.

13-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )

14-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı

Not: Bu belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.

 

Elektrik dükkanı açma maliyeti

Dükkanınızın konumuna, büyüklüğüne ve  satacağınız ürünlerin stok durumuna göre maliyet değişkenlik gösterecektir. Elektrik dükkanı açma maliyeti minimum 100 bin TL’dir. Tam teşekküllü bir elektrik dükkanı açmak isterseniz 500 bin TL’den fazlasını gözden çıkarmalısınız. Ayrıca dükkanınızı yeni açtığınız için her işte olması gereken gibi aylık giderlerinizi 1 sene boyunca karşılayacak sıcak nakiti bir köşede bulundurmanız gerekir. Bu sizi ve  işletmenizi olası risklere karşıkoruyacaktır.

Küçük iş kurma fikirleri ile büyük kazançlar elde etmek sizin elinizde. Yeterki doğru adımların atın. Verdiğimiz ipuçlarını uygulamaya koyun ve siz de kazanmaya başlayın! Sevgi ve para ile kalın.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar