Pazar, Ekim 13, 2024

Şarküteri Açmak

Şarküteriler peynir, zeytin, salam, tavuk, sucuk, reçel, abur cubur vb. yiyeceklerin satıldığı dükkanlardır. Şarküteri dükkanları meşgul iş adamları, öğrenciler ve sağlıklı yaşam meraklısı insanlar tarafından tercih edilen en popüler yerlerden biridir. Şarketülerin kişilikleri vardır tıpkı zincir restoranlar gibi. Benzersiz bir tema, atmosfer, işletme felsefesi, menü ve personeli bir araya getirerek bu işe yatırım yapabilirsiniz. İsterseniz dükkanınızı iş merkezlerinin yakınlarında konumlandırabilir ve yoğun işadamlarına ve işkadınlarına öğle yemekleri sunabilirsiniz. İsterseniz de okulların yakınlarında yer alabilir ve öğrencilere hizmet verebilirsiniz.

 

Şarküteri nasıl açılır?

1 – Nasıl rekabet edeceğinize karar vermek için pazar araştırması yapın. Yerel şarketüleri ziyaret ederek yerleri, müşteri trafikleri, menüleri, fiyatları, temaları, paket servisleri, donanımları ve tedarikçileri ile ilgili notlar alın. Hoşunuza giden iş modelini belirleyin ve kendi işletmenize uyarlayın.

2 – Yiyecek atıklarını, depo kapasitesini ve malzeme masraflarını göz önünde bulundurarak bir menü hazırlayın. Popüler pastanelerle temas kurarak buralardan tatlılar da satın alabilirsiniz. Diğer işletmelerle rekabet edebilmek için sağlıklı frapeler, organik içerikler veya ev yapımı ekmekler sunabilirsiniz. Aynı zamanda diğer şarketülerin satmadığı markaların ürünlerini de satabilirsiniz.

3 – Şarküteriniz için mekan araştırmaya başlayın. İçerisinde birkaç restoranın yer aldığı kar etmenizi sağlayacak iş merkezlerinin içerisinde yer bulmaya çalışın.

4 – İmar izni alınmış genel masraflarınızı ve izin masraflarınızı azaltacak bir yer bularak kira kontratı yapın. Dükkanda belli değişikler yapacaksanız plan yapmanız gerekir. Bakımları yapılmış ve kullanışlı buzdolapları, fırınlar, soğutucular ve tost makineleri gibi ekipmanları aldığınızdan emin olun.

5 -Dekorasyon malzemeleri, ürün rafları, buzdolabı ve mutfak araç gereçleri gibi malzemeler alın.

6 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin. Gıda üretimi yapacağınızdan Sağlık Bakanlığının ilgili yönetmeliklerine uymanız gerektiğini unutmayın.

7 – Açılış gününden bir ay önce Sağlık Bakanlığı ile görüşerek ilgili denetimlerin yapılmasını sağlayın.

8 – Gıda tedarikçilerinin yerini tespit edin. Örnek kesimler için kasaplarla sebze ve meyveler için yerel çiftçilerle görüşün. Yerel malzemeler almanız rekabet üstünlüğü sağlamanıza yardımcı olacaktır. Toptan fiyatlardan yararlanmak için yiyecek ve içecek tedarikçileri ile temas kurun.

9 – Siparişlerin hazırlanması, paketlerin gönderilmesi ve kasanın tutulması için güvenilir ve sempatik çalışanlar işe alın.

 

İhtiyacınız olanlar

İş planı

İş yeri

Gıda izni

Denetim

Ekipmanlar

Tedarikçiler

 

Şarküteri açmak için gerekli belgeler

1- Başvuru / Beyan Formu

2- Tapu Fotokopisi

3- Kira Sözleşmesi Fotokopisi

4- Numarataj Belgesi

5- Vergi Levhası Fotokopisi

6- Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tastiknamesi – Aslının ibrazı zorunludur)

7- Şirket ise (Ticaret Sicil Tastiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi – Aslının ibrazı zorunludur)

8- İmza Sirküleri (Şirket ise)

9- 2 adet fotoğraf (Şahıs ise)

10- Nüfus Cüzdan Fotokobisi (T.C. Kimlik No.)

11- İtfaiye Uygunluk Raporu

12- Yangın Tüp Faturası (Her 100 m2 için 6 kg.lık) (İtfaiye Uygunluk Raporu gerekli olmayan işyerlerinde )

13- Ustalık Belgesi (Pastane, Lokanta, Kebapçı, Restorant, Kuaför ve Berberlerde)

14- Ç.T.V. Makbuz Fotokopisi (En son ödenen)

15- (634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin tapuda kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde sıhhi işyeri açılması durumunda kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı karar. (Noterden)

 

Şarküteri açma şartları

1- İşyeri amaca uygun bir şekilde tasarlanmış, temiz ve aydınlık olacaktır.

2- İşyerinin havalandırma tertibatı bulunacak; ısıtma ve havalandırma soba, kalorifer veya klima sistemlerinden uygun olanı ile yapılacaktır.

3- Tek ruhsatla açılan ve birden fazla faaliyet alanı bulunan işyerlerinde her faaliyet dalı için ilgili bölümlerde öngörülen şartlar ayrıca aranacaktır.

4- On kişiden fazla çalışanı bulunan müstakil işyerlerinde dinlenme yeri, kıyafet değiştirme kabini, bay ve bayan için ayrı tuvalet bulunacaktır. Ancak birden fazla işyerinin bulunduğu iş hanı, iş merkezi, pasaj, gar, terminal gibi yerlerde ortak kullanıma ayrılmış yeter sayıda lavabo ve tuvalet varsa, buralarda açılan işyerleri için ayrıca tuvalet ve lavabo şartı aranmaz.

5- İşyerinde üretilen çöp ve benzeri atıkların toplanması ve muhafazası için gerekli tedbirler alınacak ve atık suyun uygun bir şekilde tahliye edilmesini sağlayacak bağlantı bulunacaktır.

6- Yiyecek ve içecek satılan, depolanan ve servisi yapılan işyerlerinde, yiyeceklerin hazırlandığı bölümlerin tabanları, duvarları ve yiyeceğin temas ettiği yüzeyler seramik, mermer, paslanmaz çelik gibi kolay temizlenebilir, yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir; tavanlar buğulanmayı, küflenmeyi, pislik birikmesini önleyecek; kapılar, kolay temizlenebilir ve gerektiğinde dezenfekte edilebilir nitelikte olacaktır. Bardak ve tabaklar cam veya porselen; kaşık, çatal ve bıçak paslanmaz çelikten olacaktır.

7- İtfaiye raporu alması gerekmeyen işyerlerinde çalışanların ve müşterilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yangına karşı önlemler alınacaktır.

 

Şarküteri açma maliyeti

Ortalama maliyet 20 bin TL’den başlayarak 100 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Açmak istediğiniz şarküteri hakkında bize detaylı bilgi sunarsanız sizin için sağlıklı bir maliyet hesaplayabiliriz.

Yeni iş kurmak isteyenler için en popüler iş fikirlerini ve yatırım alanlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Mutlaka Okunması Gerekenler

3 YORUMLAR

  1. tüm gıda satış yerleri tekel bayi açma belgesi 2001 yılında meb tarafından alınmış bir belgedir türkiyenin her yerinde geçerli belgem şu an iş yerim olmadığı için kiralıktır. ayrıca tekel bayii bakkal market şarküteri ve tüm gıda satışı yapan yerlerde iş yeri açma ve ustalık belgesi olarak kullanılabilir. iletişim 0.543.566.81.82 den ulaşabilirsiniz.

  2. iş yeri açma ruhsatı bakkal market tekel bayii kuruyemiş dükkanı ve tüm gıda pazarları iş yeri açma ve ustalık belgesi şu an iş yerim olmadığı için kiralıktır. 2001 yılında milli eğitim bakanlığından alınan bu belgem türkiyenin her yerinde geçerlidir. iletişim 0.543.566.81.82 den yada turgutcevik42@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz. hayırlı kazançlar…0.543.566.81.82 turgut çevik

  3. iş yeri açma ruhsatı bakkal market tekel bayii kuruyemiş dükkanı ve tüm gıda pazarları iş yeri açma ve ustalık belgesi şu an iş yerim olmadığı için kiralıktır. 2001 yılında milli eğitim bakanlığından alınan bu belgem türkiyenin her yerinde geçerlidir. iletişim 0.543.566.81.82 den yada turgutcevik42@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz. hayırlı kazançlar…0.543.566.81.82 turgut çevik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar