Parmakları olmadan doğan kadının örnek başarı öyküsü

Herkese örnek olsun dedirtecek bir başarı öyküsüyle daha karşınızdayız. Parmakları olmadan doğduğunu göz önünde bulundurursak, 48 yaşındaki Annette Gabbedey’in oldukça sıradışı bir işi var. İngiltere’nin en yetenekli mücevher tasarımcılarından biri olan Gabbedey aynı zamanda uzman bir kuyumcu. Özel durumu için işinde yardımcı olacak herhangi bir özel alet de kullanmıyor. Bunun yerine en göz kamaştırıcı ve karmaşık takıları yapmak için geleneksel işçilik aletlerini kullanmaya alışkın. İşte sizlere parmaksız doğan bir kadının ilham veren örnek başarı öyküsü:

Annette, doğuştan parmaksız olduğu için hayata küsmemiş. Aslında bu şekilde olmayı tercih ederek engelli olmadığında ısrar ediyor. “Parmakları olan insanlara bakıyorum ve durmadan bir şeylerin arasına giren parmaklarını nasıl kullandıklarını düşünüyorum.” diyen Gabbedey “Bu sadece kendinize nasıl baktığınızla ilgili. Benim için diğer insanlardan farklı bir şey yok çünkü ben bu şekilde doğdum.” diye devam ediyor.

Annette iş aletlerini tutmak için bileğine deri bir kayış bağlıyor. Çalıştığında ise parçaları yerinde tutmak için bir mengene kullanıyor. Hiçbir parmağı olmamasına rağmen mükemmel durumda olan bilek eklemlerini kullanarak büyük bir maharetle küçük parçaları tutabiliyor.

“Takı yapmak tamamen dokunmayla ilgili ve ellerinizle yaptığınız bir şeydir. Bende gerçekten eksik olan tek şey parmaklar.” diyen Gabbarey için elleriyle dokunmak yeterli. “Ellerimde hassasiyet sağlıyorum ve dokunduğum her şeyi hissedebiliyorum. Ellerimle yaptığım oldukça fazla hareket var.”

İnsanlar genelde Annette’in durumunu öğrendiğinde şaşırıyor. Gabbarey bu durumu, “Çoğu insan parmakları olmayan bir kuyumcu tahayyül edemiyor tabii. İnsanların gündelik işleri bir yana bırakıp takıları nasıl yaptığıma dair soruları oluyor.” şeklinde açıklıyor. “Ben gayet normal ve engelli olmayan bir insanım, ama insanların yaptıklarıma olan hayranlıklarını takdir ediyorum.”

Özellikle küçük çocukların merakını anlayışla karşılayan Gabbarey bu durumdan ebeveynlerin utandıklarını gördüğü zaman rahatsız oluyor. Annette’e göre, “İnsanların genç yaşta bu durumun normal olduğunu ve dünyanın farklı türde bir çok insanı barındırdığını öğrenmesi gerekiyor.”

Annette Gabbarey, Londra’nın en prestijli perakende kuyumcusu olan Hatton Garden’da kıymetli metaller ile çalışmayı öğrenmiş. İngiltere’nin kuzeydoğusunda küçük bir kasaba olan Frome’da 24 yıldır kendi mağazası ve atölyesini işletiyor. En pahalı parçalarından birinin değeri 25.000 İngiliz Sterlini. 18 karatlık sarı ve beyaz altından oluşan kolye, iri opaller ve elmaslarla süslenmiş. Kolyeyi bu işte 21 yılını tamamladıktan sonra kendisi için yapmış.

Annette evli ve onu her zaman destekleyen bir ailesi var. “Benim yaptığım, insanların zorluklarla karşılaştığında yaptıkları şeyle aynı. Birçok kişinin yaşadığı farklı zorluklar var ve benimkisi de sanırım ellerim.” diyor.

“Ama bunu gerçekten bir zorluk olarak görmüyorum – şikayet etmektense kabul ettim.”

Dünya üzerinden en dikkat çeken ve ilham veren başarı öykülerini siz değerli okuyucularımız için araştırmaya devam edeceğiz.

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir