Sanal Gerçeklik Gözlükleri Kanser Hastalarına Destek Oluyor

Avustralya’da, kanser teşhisi konan hastaları, hastane stresinden uzaklaştırmak için sanal gerçeklik gözlükleri kullanılıyor.

Sanal gerçeklik teknolojisinin, insanların stres yükünü hafifletme ve yaşadıkları sosyal değişimlere ayak uydurabilmelerini sağlamak amacıyla birçok farklı alanda kullanıldığına daha önce tanık olmuştuk. Mahkûmların dış dünyaya adapte olmalarını sağlamak ve MR(emar)’a girecek çocukları içeride neyle karışılacakları konusunda bilgilendirmek amacıyla kullanılan sanal gerçeklik uygulamaları bunlardan sadece birkaçıydı. Şimdilerde ise, Avustralya’da bulunan Chris O’Brien Lifehouse adlı bir kanser araştırma merkezindeki yetkililer, Samsung işbirliğiyle kuruma getirilen sanal gerçeklik gözlükleriyle kemoterapi öncesi hastalara moral depoluyorlar.

Merkezde, henüz daha yeni kanser teşhisi konmuş ya da kemoterapiye girecek olan hastalar, sanal gerçeklik teknolojisi yardımıyla stres atıyorlar. Projede, sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak, zorlu kemoterapi seansları nedeniyle hastalarda oluşan stres, alt seviyelere indirgenmektedir. Hastalara, Samsung Gear marka sanal gerçeklik gözlükleri takılarak onlardan Gear VR mağazasından ya da Start VR kataloğundan bir sanal gerçeklik deneyimi seçmeleri istenmektedir.

Hastalara sunulan deneyimler arasında; huzur verici bir tatil beldesini gezmek, hareket halindeki bir uçaktan atlayarak, gök dalışı yapmak, Sidney Limanı’ndan yola çıkarak, tekne gezintisi yapmak, pırıl pırıl parlayan masmavi sularda, su altı gezintisi yapmak ya da bir hayvanat bahçesine giderek, koalaları sevmek var.

Start VR yetkilisi Martin Taylor şöyle demektedir: “Ana amacımız, müşterilerimize ilgi çekici sanal gerçeklik deneyimleri sunarak hayatlarına renk katmaktır. Sanal gerçekliği kullanarak insanların içinde bulundukları olumsuz durum ya da ortamlara karşı bakış açılarını değiştirmek istedik. Bunun için de onların saatlerce endişe içinde oturarak sıra bekledikleri hastanelerden başlamanın en doğrusu olacağına karar verdik.”

Sizce stresle başa çıkmak için sanal gerçeklik teknolojisini başka hangi alanlarda kullanabiliriz ?

 

İlginizi çekebilir

Sanal Gerçeklikle İlgili İş Fikirleri
Sağlık Sektöründeki Yenilikçi Girişimler

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir