Karlı Bir İş Kurmada İnsan İlişkilerinin Önemi

Güçlü ilişkiler kurmak uzmanlaşmanız gereken en önemli işletme araçlarından biridir.  İyi ilişkileriniz olursa işletmenizi daha kolay yönetirsiniz. İnsanlar size daha hızlı yanıt verir ve sizin için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya istekli olurlar.

Senelerdir sayısız iş ilişkisi geliştirdim. Yakın zamanda bu ilişkileri gözden geçirdim ve bu ilişkilerin işler hale gelmesi için neler yaptığımı bulmaya çalıştım.

İşte bulduklarım:

 

Karınızı arttırmanıza yardımcı olacak ipuçları

1 – İş yaptığınız kişiler hakkında bilgi sahibi olun. Bazı insanlar işle eğlencenin karışmaması gerektiğini düşünürler. Ancak işiniz eğlenceniz olmalıdır! İşiniz için ne kadar zaman harcadığınızı düşünün. Meslektaşlarınız için nelerin önemli olduğunu bilmeniz size avantaj sağlar. Çocuğu olanlar için çocuklarından daha önemli bir şey yoktur. Bu kişilerin çocuklarının isimlerini öğrenmek için çaba gösterin.

Veya müşteriniz iyi bir futbol oyuncusuysa spor faaliyetlerinin nasıl gittiğini sorun. Bu başka hiçbir şey konuşmayacağınız anlamına gelmez. Ancak bu bir iş yemeğini veya toplantıyı başlatmanın iyi bir yoludur özelliklede bu kişiyi bir süredir görmüyorsanız.

2 – Her zaman samimi olun. Daha önceden böyle bir şey başınıza geldi mi? Bir konferanstanız ve sektörden biriyle karşılaştınız. Bu kişiye iyi gözükmeye çalışırsınız. Ve bunun iyi bir iş bağlantısı olabileceğini düşünürsünüz. Yeni iş bağlantınız sayesinde karşılıklı kartvizitler verilir ve “beni istediğin zaman arayabilirsin” denir. Telefon konuşması yapmaya veya e-posta aracılığıyla iletişim kurmaya çalışırsınız… Ve hiçbir şey olmaz. Birkaç hafta geçtikten sonra bu işin bir geleceğinin olmadığını anlarsınız.

Bir ilişkinin kurulacağını düşünmüyorsanız karşı tarafa da böyle bir izlenim vermeyin. Birisi sizi arayacağını söylüyorsa ve sizde ilgilenmiyorsanız karşı taraf bunu açık açık söyleyin. Saygılı ve kibar olun ancak hiçbir zamanda yapmayacağınız bir şeyi yapacakmışsınız gibi göstermeyin.

3 – Herkese vaktinde cevap verin.  Hepimiz meşgulüz. Başka birinin önceliği sizin önceliğiniz olmayabilir. Bununla birlikte bir şeyi yapacağınıza dair biriyle anlaştıysanız bunu zamanında yapın.

4 – Her zaman dakik olun. İşinize hiçbir zaman geç kalmayın. Öğle yemeklerine veya toplantılarına geç kaldığınızda diğer insanlar onların zamanına saygı göstermediğinizi ve sizin içinde zamanın değerli olmadığını düşünürler.

5 – Pozitif olun. Hiç kimse etrafında huysuz insan görmek istemez. Bu kişiler bıktırıcıdırlar ve zarar verirler. Bir derginin yaptığı çalışmaya göre pozitif insanlar negatif insanlara göre daha başarılı olurlar.

6 – Potansiyel iş ortağınızın firmasıyla ilgili bir şeyler öğrenin. Potansiyel iş ortağınızla toplantı yapacaksanız ödevinizi yaptığınızdan emin olun. Firmanın ana işlevini ve temel yetkinliklerini doğru anlayın. Ne zamandır iş yaptıklarını bilin. İnternet sayesinde bütün bilgiler bir klavye uzağınızdadır.

7 – Asla ve asla dedikodu yapmayın. Dedikoducu olarak bilinmeniz bütün iş ilişkilerinizi yok etmenin en hızlı yoludur. Becerileriniz olsa bile kimse sizinle çalışmak istemez. Dedikodu kariyerleri bitirir ve durumu düzeltmek çok zaman alır.

8 – Elinizden gelenin fazlasını yapın. Karma diye bir şey var. Benim bu işten çıkarım ne diye düşünen insanlardansanız ve insanlarda sizi böyle tanıyorsa imajınızı değiştirmeniz gerekecektir. İnsanlara geri ödeme olmadan yardımcı olursanız yaptığınız bu yardım on misli geri dönecektir. Hepimiz çalışıyoruz ve hayatı dengelemeye çalışıyoruz. Bununla birlikte bir iş arkadaşınıza hiçbir karşılık beklemeden yardım etmeniz sonunda karlı çıkmanıza yardımcı olacaktır.

9 – Sadece hayır diyin. Çalışan bir anne olarak herkesi memnun etmeye çalışırız. Ancak bazen hayır demek evet demekten daha iyidir. Tabağınız doluysa ve bu tekliften dolayı gururlanmıyorsanız yapmayın.

Hayır dediğinizde iş arkadaşlarınız dürüstlüğünüzden dolayı size daha fazla saygı duyar.

İş ortaklarınızla, iş arkadaşlarınızla ve birlikte çalıştığınız bütün insanlar iyi ilişkiler kurmanız size bir sürü fayda sağlar.

Karlı bir iş kurmak ve başarılı bir işe sahip olmak  isteyenlere özel ipuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir