Akıllı insanların 9 alışkanlığı

“Aptallık yapan aptaldır.” Forrest Gump’ın bu muhteşem ironisi bu basit sözün ne kadar bilgice olduğunu göstermektedir.

Bir diğer ifadeyle sürekli olarak aptalca şeyler yapıyorsanız ne kadar akıllı olduğunuzun bir önemi yoktur.

Yapabileceğiniz en akıllıca seçimlerden biri iş ilişkilerinizi akıllı insanlarla yürütmektir. Tabi ki bu kendini akıllı zanneden ancak aptalca şeyler yapan insanlarla iş yapmak anlamına gelmiyor.

İşte akıllı insanların 9 alışkanlığı:

 

1 – Akıllı kararlar verirler

Akıllı insanlar eylemlerinin sonuçlarının olduğunu bilirler. Aynı zamanda başarılınsonuçlar almak için bir kararı bir seferde vermek zorunda olduklarını da bilirler. Sürekli olarak iyi kararlar vermek için disiplinli olmanız ve odaklanmanız gerekir.

 

2 – Hatalarından ders çıkarırlar

İlk adımımızdan son adımımıza kadar, deneme yanılma yoluyla hayattan bir şeyler öğreniriz. Hepimiz hatalar yaparız çünkü bu şekilde öğreniriz. Akıllı insanlar kendi hatalarının dışında diğerlerinin hatalarından da bir şeyler öğrenirler. Buna karşın gerçeklikle yüzleşmez ve kendinizi dürüst bir biçimde yargılamazsanız gelecek sefer daha iyisini yapamazsınız.

 

3 – Bütün cevapları bilmezler

Akıllı insanlar çok bilmiş gibi davranıp sürekli olarak gerçek durumu pekiştirmeye çalışmazlar. Neyi bilmediklerini bilecek kadar akıllıdırlar.

 

4 – Etrafları akıllı insanlarla çevrilidir

Kimse tamamen kendi kendine yetemez. Birey olarak akıllı olabilirsiniz ancak sadece ekip olduğunuzda büyük işler başarabilirsiniz. Steve Jobs yola çıktığında ekibindeki sekiz veya dokuz kişinin çok yetenekli olduğundan emindi.

 

5 – Beceriklidirler

Akıllı insanlar genellikle daha uyumlu ve sonuçlara ulaşma konusunda daha yaratıcıdırlar.

 

6 – Mantıklı davranırlar

Akıllı insanlar heveslerinin peşinden gitmezler her zaman mantıklarıyla hareket ederler. Eleştirel düşünce, mantıksal çıkarım, nedensellik ve bilimsel yöntem olmasaydı hala karanlık çağlarda yaşıyor olurduk.

 

7 – İmkanlarının ötesinde yaşamazlar

Gençken herkes esnek olur. Ancak kaybetmek istemediğiniz bir şey başardığınız zaman bunu imkanlarınızın ötesinde yaşayarak tüketmek istemezsiniz.

 

8 – Kendilerinin en kötü düşmanıdırlar

Her durumdan kendilerine bir pay çıkarırlar ve sürekli özeleştiri yaparlar.

 

9 – Girişimci olarak her zaman başarılı olamayacaklarını bilirler

Olay iş hayatında başarı olduğunda zeka gereklidir ancak tek başına yeterli değildir. Uzun vadede başarılı bir iş kurmak ve yönetmek için akıllı olmanın dışında mücadele ve istikrar da gerelidir.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir