Altın Madenciliği İşine Nasıl Başlanır?

1970li yıllardan itibaren, altın fiyatlarının hızla yükselmesiyle birlikte altınlı cevherin işlenmesi teknolojisindeki yeni gelişmelerin de etkisiyle dünya altın madenciliği dikkati çeken bir büyüme süreci içine girmiştir. Böylece,yeni bir “Altına Hücum” dönemi yaşanmaya başlamıştır. Bu gelişimden ülkemiz de nasibini almıştır.

 

Neden altın madenciliği?

Ekonomik krizlere rağmen altına olan talep artmaya devam ediyor. Bu sebeple firmaların birçoğu kendi altın madeni işletmelerini açmak istiyor. Ayrıca üretiminin oldukça de ucuz olması girişimcileri mıknastıs gibi kendine çekmekte.

Kendi altın madeni firmanızı açarken öncelikle altınları çıkarmak için hangi yöntemleri izleyeceğinizi belirlemelisiniz. Seçebileceğiniz üç yöntem vardır. Bunlar ağır tortu ( plaser) madenciliği, sert kaya madenciliği ve ikincil ürün altın madenciliğidir. Bu süreçlere aşina olmayan insanlar için bu üç yöntemi de uygulamak kolay olmayacaktır. İşte bu nedenle bu işlerden anlayan uzman birini işe almanız gerekecektir. Altın madenciliğine başlamak iyi bir iş fikridir çünkü bu işten para kazanma şansınız oldukça yüksektir

 

Altın madenciliğine başlamak

Diğer işlerde olduğu gibi altın madenciliğinde de riskler vardır. Geliri yüksek olmasına rağmen çoğu kişinin bu tür işe girmekle ilgili kuşkuları vardır çünkü başarısız olma şansı yüksektir. Bu nedenle altın madeni işine girmeye karar vermeden önce etraflıca düşünmelisiniz.

 

Hangi bölgede altın olup olmadığını kontrol edin

Altın madenciliğine başlamadan önce ülkenizde böyle bir işletme açmanıza izin veriliyor mu kontrol edin. Büyük maden firmalarının çoğu bu tür işleri altın olan diğer ülkelerde yaparlar. Sonuçta kendi altın madeni firmanızı açmak istiyorsanız araştırma yapmalı ve seçeneklerinizi bilmelisiniz.

 

Altın madenciliği yöntemleri

Daha önce de bahsettiğimiz gibi madenlerin işlenmesiyle ilgili üç yöntem vardır ve bunlardan birini seçmeniz gerekir. Bu üç yöntem içinde en ideal olanı plaser madenciliktir.

İşletmeniz için eleman alırken hangi metodu uygulamayı bildiklerini öğrenin. Bu sayede eğitime daha az zaman ayırırsınız ve süreç daha hızlı ilerler.

 

Türkiye’de işletilmekte olan bazı altın madenleri

Bergama- Ovacık, Gümüşhane- Mastra, Uşak- Kışladağ, Erzincan- Çöpler, Manisa-Salhili…

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir