Az Miktar Parayla Akıllı Yatırımlar Yapmak

Yatırım sadece zengin olmak için yapılmaz. Hemen hemen herkes biraz da olsa yatırım amaçlı para ayırır, yatırımını takip eder ve başlangıca göre daha çok paraları olur. İşte az miktarda parayla akıllı yatırımlar yapmakla ilgili bazı öneriler:

 

Adımlar

1 – Bu makale zamanla parasını arttırmak isteyenler veya risk taşımadan para biriktirmek yerine bazı riskler alarak para biriktirmeyi amaçlayanlar için hazırlanmıştır. Ayrıca gelirinizin birdenbire kesilmesi ihtimaline karşılık altı aylık yaşam masraflarınızı karşılayacak yeterli para miktarını da kenara ayırmanızı tavsiye ederiz. Buna ek olarak kredi kartları gibi yüksek faiz oranlı borçların altına da girmeyin.

 

Disiplinli olun

1 – Önce kendinize yarar sağlayın

Gelirinizin %10’unundan aşağısı olmayacak şekilde aldığınız her maaşın belli bir bölümün yatırım için bir kenara ayırın. İlk başlarda 100-200 lira bile ayırsanız olur. Sonuçta bunlar zaman içinde birikecek. Geçim giderlerinizi azaltmaya çalışın. Zorunluluklarınızdan ödün vermeyin ancak sahip olmanız gerekmeyen bütün lüksleri kesmeye çalışın. Dünyadaki en zengin insanlardan bazıları zengin olma süreçlerinde hayatlarının bir bölümünü tutumlu yaşayarak geçirmişlerdir.

İşvereniniz doğrudan mevduat vermeyi teklif ederse her maaş çekinin belli bir bölümünü yatırım veya tasarruf hesabınıza yatırabilirsiniz. Parayı görmezseniz harcama istediği de duymazsınız.

2 – Altı aylık geçim masraflarınızı karşılayacak para miktarını toparlamak için disiplin altına girin

Aynı zamanda yüksek faizli bütün borçlarınızı da ödemeniz gerekir. Bu durum özellikle yatırımlarınızla kazanacağınızı düşündüğünüz faiz oranının ödediğiniz borç miktarının faiz oranını geçmesi durumunda çok önemlidir.

Borcunuzun faiz ödemesi yaptığınız yatırımın faiz oranından yüksekse bu aşamada yatırım yapmak pek akıllıca değildir. Bu durumda arta kalan parayla yatırım yapmadan önce bütün borçlarınızı kapatmaya çalışmanız daha mantıklı olacaktır.

 

Sizin için doğru olan yatırım türünü belirleyin

1 – Yatırım yapmadan önce kendinizi eğitin

Sahip olduğunuz yatırım seçeneklerinizi, mali tabloları nasıl okuyacağınızı, hisse senetlerini nasıl analiz edeceğinizi ( çeşit, değer, mali güç, büyüme potansiyeli vs. ) , sahtekarlıkları ve gizli tuzakları nasıl engelleyeceğinizi ve bilgiye nereden ulaşacağınızı bilmeniz gerekir.

Şu zamana kadar ki en başarılı yatırımcılardan biri olan Warren Buffett yirmi yaşına gelmeden önce yatırımla ilgili eline geçen her kitabı okumuş.

2 – Yatırım maliyetlerinizin ( ücretler ve komisyonlar ) yatırılmış olanların %2’sinden az olacağına dair kendinize söz verin

Yatırmanız gereken para miktarını 0.02 ile çarpın. İşlem maliyeti daha yüksekse daha düşük masraf yüzdeli bir yatırım fırsatı bulana kadar paranızı tasarruf hesabına koyun.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir