Perşembe, Ekim 10, 2024
Ana SayfaGenelBaşarılı bir şekilde şirket yönetmek için ipuçları

Başarılı bir şekilde şirket yönetmek için ipuçları

Bir şirketi yönetmek için bilgi birikimine, fedakarlığa, organizasyon becerilerine ve pratik zekaya ihtiyaç vardır. Bir şirketi etkili biçimde yönetmek için eleman alımı ve yönetimi, bütçeleme, pazarlama, vergi ve iş hukuku gibi konular hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. İşte bir şirketi başarılı bir şekilde yönetmekle ilgili birkaç strateji

 

Bir Şirket Nasıl Yönetilir?

1 – Şirketle ilgili vizyonunuzun ana hatlarını belirleyin

Ürününüzün veya hizmetinizin nihai hedefini düşünün. Şirketinizin amacı bir ihtiyacı karşılamak, bir hizmet sunmak veya yeni bir şeyler yaratmak olabilir. Gelir elde etmek bütün şirketler için bilinen bir hedeftir. Bu nedenle vizyon bildirinizin karla ilgili hedeflere göre daha kapsamlı olması gerekir.

2 – Şirket bütçesini analiz edin

Finansal durumunuzu değerlendirin. Yeni ürünler ve hizmetler geliştirmek için personele ve kaynağa ihtiyacınız olacaktır. Bu masraflar için ne kadar para harcayabileceğinize karar verin. Genel giderlerinizi düşünürken kira, yan gereksinimler, pazarlama ve işle alakalı diğer masrafları da göz önünde bulundurun. Acil ihtiyaçlar için bir tarafa ihtiyat fonu koyun. Eğer gerekliyse bu görevleri yerine getirmesi için birini işe alın.

3 – Pazarlama faaliyetleriyle ilgili kararlar verin

Büyük ölçekli şirketlerdeki pazarlama faaliyetleri pazarlama departmanı veya pazarlama ekibi tarafından yürütülür. Küçük ölçekli işletmelerde pazarlama faaliyetlerini sizin denetlemeniz gerekir. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi nasıl pazarlayacağınıza karar verin. Pazarlama görevleri için personele yetki verin ve süreci takip edin.

4 – Personel alın ve personeli yönetin

Nitelikli elemanlar için ilan verin. Eleman ararken internet reklamları vermek, bir insan kaynakları firmasıyla çalışmak, gazetelere ilan vermek veya ağlarınız aracılığıyla haberler yaymak gibi yöntemler kullanabilirsiniz. Nitelikli adayları etkilemek için ihtiyaçlarınız ve gereksinimleriniz konusunda net olun.

Olası çalışanlarla görüşün. Adayları rahatlatmak için hoş görülü ve konuşkan olun.  Görüşmeler esansında özenli ve düzgün iş kıyafetleri giyerek profesyonel bir görüntü çizin.

İş hukuku hakkında bilgi sahibi olun. Çalışma saatleri, izinler, vergi gereklilikleri ve haklarla ilgili zorunlulukları öğrenin.

Yönetim tarzınıza karar verin. Görevleri açıklayarak yetki verin ve görevlerini sizin kontrolünüzde yerine getirmelerine izin verin. Belirli projeler veya görevlerle ilgili süreci değerlendirmek için düzenli denetimler yapın.

Çalışanların ihtiyaçlarını ve anlaşmazlıklarını sorun. Anlaşmazlıklara ilişkin profesyonel yaklaşımlar sergilemek için açık iletişimin olduğu bir çalışma ortamı yaratın. Dinleyerek, sorular sorarak, tarafsız davranarak ve problemleri çözmek için çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyerek anlaşmazlıkları çözün.

5 – Şirketin gelişimini değerlendirin

Şirketin gelişimini hedefler doğrultusunda değerlendirebilmek için düzenli aralıkla kontrol edeceğiniz bir zaman çizelgesi hazırlayın. Değerlendirmeleri haftalık, bir aylık veya üç aylık yapabilirsiniz. Bu zamanı pazarlama çabalarını, ürün satışlarını, mali durumu, personel sorunlarını ve işle alakalı diğer konuları değerlendirmek için kullanın.

6 – İşletme dersleri alın

Çatışmaların çözümlenmesi, pazarlama bilgisi, teknik beceriler ve personel yönetimi geliştirmeniz gereken alanlardır. Kurslar için üniversitelerle veya sektör kuruluşlarıyla temas kurun. Bir başka alternatifte deneyimli sektör liderlerinden tavsiyeler almaktır.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar