Çalışanlar olmadan iş kurmak

Yüzlerce veya binlerce çalışanı olan şirketleri kurmuş kişilere saygımız sonsuz. Bu oldukça zor ve aynı zamanda etkileyicidir. İşte bu nedenle bu kişiler en fazla okunan dergilerin ve gazetelerin ön sayfalarını süslerler.

Ancak üzülmeyin. Siz de kısa süre içerisinde çalışanlar olmada kendi başınıza, internet bağlantısıyla dünyanın herhangi bir yerinden büyük başarılara imza atabilirsiniz. Doğrusunu söylemek gerekirse bu makaleyi Kopenhag, Danimarka’daki bir cafeden yazıyorum ve önümüzdeki beş hafta boyunca Avrupa’yı gezeceğim. Bu esnada satışlar artmaya devam edecek ve işimde herhangi bir aksilik olmayacak. Övünmüyorum, sadece olanı söylüyorum.

Bu model yinelenebilir. İşte nasıl yapacağınız:

 

1 – Basit başlayın

Zeki insanlar harika iş fikirleri bulurlar ve daha sonra bu iş fikirlerini hızlı bir şekilde yapılaştırırlar. Ancak ürün pazara girdiğinde, ürünün hangi bölümlerinin işe yarayıp yaramadığını test etmenin veya anlamanın bir yolu yoktur. Belirli bir ürünle pazara girin, müşterinin tepkisini değerlendirin, daha sonra da ürününüzü ve ürünün satış ve hizmet süreçlerini geliştirin.

“Basit başlayın” stratejisinde ürünü veya hizmeti aracıya satma engeli yoktur. Demek istediğim, en azından başlangıç aşamasında satış öngörüleri planınızı, toptancı veya perakendeci senaryoları ile karmaşıklaştırmayın ve ürününüzü doğrudan tüketiciye sunmaya odaklanın. Bu sayede markanızı ve fikrinizi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca müşterilerle doğrudan iletişim kurduğunuz için harika geribildirimler alabilir ve kar marjının tamamının sizde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu yeniden yatırım yapmanızı ve dışarıdan borç veya kredi almadan hızla büyümenizi sağlar.

 

2 – Erkenden otomatikleştirin

Teknoloji gerçekten inanılmaz bir hızla ilerliyor. İşte bu nedenle her şeyi nasıl otomatikleştireceğinizi erkenden öğrenmeniz gerekiyor.

Otomatikleştirmeye, satış kanallarıyla veya neredeyse ezber bozan e-ticaret sistemleriyle başlayabilirsiniz. Pazarlamayı da oturduğunuz yerden inanılmaz derecede iyi çalışan ve minimum dikkat gerektiren facebook ve google reklamları ile yapabilirsiniz.

Son olarak, müşterilerden gelen istek ve talepleri de otomatikleştirebilirsiniz. Dile veya anahtar kelimelere hakim olduktan sonra otomatik cevap için makrolar düzenleyebilir ve tek bir tuş ile müşterilerinize geri dönüş sağlayabilirsiniz.

 

3 – Dış kaynak kullanımını güçlendirin

Satış ve pazarlama ile başlayalım: başlangıç aşamasında her şeyi kendiniz yapabilirsiniz ki bu harika bir şeydir ancak gün gelecek her şeyi idare edemeyecek kadar yoğun olacaksınız.

İşte bu noktada halkla ilişkiler devreye girer. Basın ve tanıtım faaliyetleri için çalıştığınız halkla ilişkiler ekibini, gelir getiren sosyal medya kanallarınızı yönetmeleri ve büyütmeleri için de kullanabilirsiniz. Ekip, markanızdan ve deneyiminizden yola çıkarak mantıklı bir plan ve zaman çizelgesi hazırlamalıdır. Daha sonra bu planı uygulamaya başlamalı ve sizin de başka şeylere odaklanmanızı sağlamalıdır.

Ayrıca sanal bir asistan ile uzaktan anlaşma yapabilir ve ona görevler listesine ilişkin eğitim verebilirsiniz. Bu sayede daha çok boş zamanınız olur ve işveren yükümlülükleriniz azalır.

 

İlginizi çekebilir

Az parayla iş kurmak isteyenlere
Küçük ölçekli bir iş nasıl kurulur?
Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir