Düşük Riskle İş Kurmanın 6 Yolu

Yeni kurulan her işletme belli düzeyde riskler taşır. Ancak az riskli bir iş kurmak da mümkündür . Siz de işinizi kurarken riskleri aza indirebilirsiniz. İşte sizlere düşük riskli iş kurmanın 6 yolu:

 

1 – Evden çalışın:

Bir iş yeri seçerken kira sözleşmesi yapmanız gerekir. Ayrıca kira, kamu hizmetleri ve diğer masraflar için sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Ancak bazı işletme türleri evden kolaylıkla yönetilebilir. İşinizi evden yürüterek genel giderlerden tasarruf edersiniz. Aynı zamanda işe gidiş gelişler ortadan kalkar ki bu da bir taraftan daha üretken olmanıza yardımcı olurken bir taraftan da zaman ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.

 

2 – Part-time çalışın:

Yeterli zamanınız varsa bir taraftan tam zamanlı işinize devam ederken bir taraftan da kendi işinizi yürütebilirsiniz. Bu sayede düzenli maaşınızı almaya devam edersiniz. Ancak bu size ağır geliyorsa faturalarınızı ödemenizi yetecek kadar para kazanabileceğiniz yarı zamanlı bir iş bulun. Örneğin kendi moda tasarımı firmanızı açacaksanız bir butikte yarı zamanlı işe girebilirsiniz. Böylece hem sektörü hem de müşterilerin bakış açısını öğrenirsiniz.

 

3 – E-ticaret işine başlayın:

Bugünlerde başarılı olmak için fiziki bir perakende satış dükkanı açmaya gerek yoktur. Ürünleri online olarak satarak ülke çapında ve hatta global ölçekli müşteri tabanına ulaşabilirsiniz. Masraflarınız ciddi anlamda düşer çünkü kira ödemezsiniz ve personel almanıza gerek kalmaz. Ayrıca e-ticaret işine girdiğinizde sektörün nabzını yoklamış olursunuz ve belki ileride kendi fiziki dükkanınızı açarak işleri büyütürsünüz.

 

4 – Var olan bir işletmeyi satın alın:

Sıfırdan bir iş kurmanın riskleri ve maliyetleri gözünüzü korkutuyorsa var olan bir işletmeyi alabilirsiniz. Var olan bir işletmeyi almakta belli ölçüde riskler içerse de yeri, personeli, müşteri tabanı ve sistemi önceden oturmuş bir işi almış olursunuz.  Yeni bir işe girerek deneme yanılma sürecinden geçmeyeceğiniz için zaman, çaba ve paradan tasarruf etmiş olursunuz.  Kendini başarısıyla kanıtlamış ve yeni bir sahiplikle kazanma olasılığı yüksek olan bir işletmeyi almalısınız. Bir iş aracısı doğru işletmeyi bulmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Bir avukat ve muhasebeci de gereken titizliği göstermeniz konusunda size destek verecektir. Ödevinizi iyi yaparsanız başarısızlık riskinizi azaltabilirsiniz.

 

5 – Bayilik alın:

Bayilik aldığınız zaman ana firmaya imtiyaz bedeli ve kardan belli bir yüzde verirsiniz. Bayi olarak iş yapabilirliği kanıtlanmış olan bir sisteme para harcamış olursunuz. Bayilik almayı düşünüyorsanız aklınızda olan bütün firmaları araştırmanız gerekecektir. Detaylı bir araştırma yapın ve size faaliyetler konusunda eğitim verecek, yer bulmanıza yardımcı olacak, pazarlama ve reklam desteği verecek,  tavsiyeler verecek bir firmayı seçin.

 

6 – Personel almayın:

Hayır size bütün işleri kendiniz yapın demiyoruz. Ancak maaşlı personel almanız riskleri arttıracaktır. Öncelikle düzenli maaş ödemeniz gerecektir. İşçi çalıştırmakla ilgili bir sürü prosedürü takip etmeniz gerecek ki bu da zaman ve para kaybına neden olacaktır. Buna ek olarak personel demek sorumluluk riski demektir çünkü tazminat sigortası yaptırmanız gerekir veya hoşnutsuz personeller tarafından dava edilebilirsiniz.  Girişimcilerin çoğu freelance çalışanlar veya bağımsız yüklenicilerle çalışmayı tercih ederler. Bu sayede maaşa, sosyal yardıma veya sigortaya gerek kalmaz. Teknoloji sayesinde bağımsız olan bir sürü insan aynı ofiste olmadan işbirliği içinde çalışabilir. Maliyetlerin düşürülmesinin yanında esneklik de kazanırsınız çünkü bağımsız çalışanlar proje bazlı sizinle anlaşırlar.

Başarılı bir iş kurmak isteyenler için riskleri azaltacak faktörleri ve az riskli işleri araştırmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir