Ekonomik krizler için hayat kurtaran fikirler

Ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde iflas bayrağını çeken şirketleri daha önceden duymuşsunuzdur. İş yapamadıkları için kapılarını kapatan büyük işletme zincirlerini her gün gazetelerde okuyoruz. Ekonomik durgunluğun yaşandığı dönemlerde hayatta kalmayı garantilemenin net yolları yoktur ancak hayatta kalma şansınızı arttırmak için atabileceğiniz adımlar vardır.

İş yönetiminin temelleri bazen işler iyi olsa bile kayıplara neden olur ve para Nil Nehri gibi akar. Durgunluk dönemlerinde her zaman yaptığınızı yapın, ancak daha iyi şekilde yapın.

Yaptığınız her şeyi analiz edin ve işe yaramayanlardan vazgeçin.

 

1 – Nakit krizleri

Alacak hesapları çok kısa tutulmalıdır. İster bir kişi ister yirmi kişi olsun, fatura ve alacak hesaplarını sıkı bir şekilde takip edin.

 

2 – Fiyat artışları ve maliyet düşüşleri

Fiyatları arttırmak istiyorsanız o zaman yapın. Müşterilerinize ekonominin kötü olduğunu ve fiyat artışlarının bir gereklilik olduğunu açıklayın. Ayrıca mülk sahibi ile konuşun ve geçici olarak kirayı düşürüp düşüremeyeceğini veya kira sözleşmesini yeniden düzenleyip düzenleyemeyeceğinizi sorun. Mülk sahibi böyle bir dönemde mülkünün boşta kalmasını istemez çünkü finansal anlamda zarara girer.

 

3 – Alacaklılar

Alacaklılarınızla konuşun. Kime borçlu olduğunuzu, kimin size borçlu olduğunu bilin ve nakit akışının farkında olun. Nakit akışınızı tam olarak anlarsanız alacaklılarınız ile gözden geçirilmiş ödeme programı üzerinde anlaşabilirsiniz.

 

4 – Pazarlama

Küçük ölçekli işletmelerin sıkıntılı dönemlerde yaptıkları ilk şey pazarlama faaliyetlerinde kısıntıya gitmektir. Biz bunu tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine pazarlama çabalarına yeniden odaklanın. Ne yaptığınızı analiz edin. Belirli bir pazara yönelik reklam yapıyorsanız ve sonuç alamıyorsanız o zaman vazgeçin. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kullanmaya devam eden müşterilerinize teşekkür kartları gönderin. Çekirdek pazarınızı analiz ederken yeni niş pazarları tanımlayın. Reklam faaliyetlerinizin verimliliğini takip edin. Yaptığınız her şeyin işe yaradığından emin olun.

 

5 – Muhasebe

Finansal tablolarınızı yorumlayın. Finansal tablolarda bir sürü bilgi vardır. Bunu sizin adınıza muhasebeciniz yapmasın. Kısa vadeli nakit akışı tahmini yapmayı öğrenin.

 

6 – Tutum

Tutumunuz hayatta kalmanın en önemli unsurudur. Olumlu işletme sahipleri ekonomilerde dalgalanmalar olduğunu bilirler. Ekonomik çöküşler geçicidir ve olumlu işletme sahipleri ekonomiye uygun gerekli düzenlemeleri yaparlar.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir