Enerji verimliliği danışmanlık firması kurmak

Enerji verimliliği danışmanlık firmaları Avrupa’da oldukça yaygın bir iş alanı olmasına karşın ülkemizde yeni yeni belirmektedir. Rekabetin düşük ve talebin her geçen daha da arttığı bu sektörde siz de yerinizi alarak büyük pastadan kendinize düşen payınızı alabilirsiniz.

Enerji danışmanları müşterilerine; elektrik, su, doğalgaz ve benzin tüketimi gibi birçok konuda hizmet verirler. Ayrıca binaların ve işletmelerin enerji verimliliğinden en yüksek oranda yararlanmaları için projeler hazırlayıp farklı çözümler sunarlar. Danışmanlık şirketi açma konusunda istekliyseniz enerji verimliliği sektörüne girmek sizin için doğru bir tercih olabilir.

 

Enerji danışmanlık firması nasıl kurulur?

Basamak 1: Şirketinizi yasal altyapısını hazırlayın. Hangi tip şirket kuracağınıza karar verin. Şahsi, anonim ya da limited şirketi kurabilirsiniz. Vergi hesaplamaları, değişik şirket türlerine ait kuruluş masraflarıyla ilgili konularda avukat desteği alın. Şirketinizin statüsüne göre yasalar çok değişkenlik gösterir. Tecrübeli bir avukat size değişik şirket türleri ile ilgili bilgiler verecektir ve en ideal olanı seçmenizde yardımcı olacaktır.

Basamak 2:Danışmanlık yapabilecek takım arkadaşlarınızı bulun. Müşteri potansiyelinizin isteklerini göre, enerji piyasasında deneyimi olan işletme ve mühendislik mezunu kişilere ulaşın. Enerji alanındaki arkadaşlarınız aracılığıyla ve yazılı / görsel medya ilanlarıyla bu kişilere ulaşmaya çalışın. Enerji alanındaki konferanslara katılarak bu insanlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Basamak 3: Danışmanlık hizmeti alacak müşterilerinizi bulun. Danışman kadronuz, gaz ve yağ alanında tecrübeye sahipse, bu alandaki müşteri potansiyelini değerlendirin. Enerji dergileri, gazeteler ve websitelerinde danışmanlık fırmanızın reklamını yapın. Enerji birliklerine katılarak potansiyel müşterilerinizle tanışma fırsatı yaratın. Müşteri potansiyelinizi oturtmanın zaman alacağını aklınızdan çıkarmayın. İyi iş çıkartıp, olumlu tavsiyeler ve referanslar alırsanız, danışmanlık fırmanızı başarılı bir yolda ilerletebilirsiniz.

Basamak 4: En yüksek enerji verimiliği sağlayan cihazları ve ürünleri araştırın ve bunları müşterilerinize pazarlayabileceğiniz en ideal yolu bulun. Üretici firmalar ile anlaşarak bunların satışından güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir