Evden Çalışarak Yapılabilecek Kazançlı Meslekler

Son yıllarda evde çalışmak son derece popüler hale geldi. 9-5 mesaisi ve sabah işe gidip akşam eve dönmek artık tarih olmaya başladı. İlerleyen teknoloji ve ekonomideki değişen trendler nedeniyle, “freelance” çalışmak hiç olmadığı kadar yaygınlaşmış durumda.

Evden çalışmayı, yarı-zamanlı çok az kazandıran işlerle karıştırmayın. Gerekli yetenekleriniz varsa ofiste çalışarak kazandığınız kadarını evinizden de elde edebilirsiniz.

Altta evde çalışarak en yüksek miktarda para kazanabileceğiniz meslekleri sıraladık. Artık konforlu evinizde ailenizle birlikte oturarak güzel paralar kazanabilirsiniz.

 

1. Çevirmenlik

‘Yıllık’ Ortalama kazanç: 132.000 dolar

Freelance bir çevirmen olarak bir metni bir dilden başka bir dile çevirirsiniz. Evden çalışmak için harika bir meslektir. Çevirmenlik son derece açık bir meslektir ve evde tek başına yapılabilir.

Yazdıklarınızı gözden geçirmeniz gerekir, ancak yeterli beceriniz varsa, kelimeleri çevirebilir ve aynı zamanda orijinal metnin duygusunu çevirdiğiniz metne aktarabilirsiniz.

Bu mesleğin de kendi zorlukları vardır. Bazen çok monoton bir hale gelebilir. Ayrıca zaman yönetimi bu işte başarılı olmak için muhakkak sahip olmanız gereken bir özelliktir.

 

2. Seslendirme Sanatçılığı

Ortalama kazanç: 75.000 dolar

Seslendirme sanatçıları çok farklı alanlarda çalışabilirler. “Freelance” olarak sesli kitap, animasyon, oyun, internet sitesi, video gibi pek çok medya kolunda seslendirme yapabilirler.

Seslendirme keyifli bir iştir ve kazancı da iyidir. Ancak bu iş için sesinizi eğitmeniz gerekir.

Seslendirme sanatçılığı tıpkı oyunculuk gibidir. İş bulmakta zorlanabilirsiniz, zira her iş için farklı bir ses tonu gerekir. Ve sesinizi değiştirmek de yapması oldukça zor bir şeydir.

 

3. İstatistik Analistliği

Ortalama Kazanç: 69.000 dolar

İstatiktik analisti olarak yapmanız gereken nicel verileri yorumlamak ve araştırma problemleri için istatistik modelleri tasarlamaktır. Veritabanlarını beslemek ve verilerin geçerliliğini kontrol etmek de bu işin bir parçasıdır.

İstatistiksel analiz oldukça geniş bir alan. Bu nedenle bir alanda uzmanlaşmanız gerekli olabilir. Pazarlama, sağlık, ekonomi ya da mühendislik verilerinde uzmanlaşırsanız bunun çok faydasını görebilirsiniz.

Bu tür iş bir iyi bir eğitim gerektirir. Çoğu kez işverenler bu iş için üniversite eğitimi almış kişileri tercih eder. Yani istatistik alanında sertifikanızın ya da diplomanızın olması bir bakıma şarttır.

 

4. İnfografik Tasarımcısı

Ortalama Kazanç: 76.000 dolar

İnfografikler, bilgileri detaylı olarak görselleştirmek için çok güçlü bir araç haline gelmekte. Bugünlerde insanlar artık web sitelerini detaylı olarak incelemiyor.

Bu nedenle de bilgileri olabildiğince öz bir şekilde görselleştirmeye yarayan infografiklere olan talep artmış durumda. Bu da infografik tasarımını kazançlı bir iş haline getiriyor. Ancak veri görselleştirme araçlarına hakim olmanız ve doğru bilgileri kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor.

Görsel olarak çekici infografik yapma beceriniz varsa ofiste çalışmak yerine evinizde oturarak da aynı paraları kazanabilirsiniz.

 

5. Yazılım Mühendisliği

Ortalama Kazanç: 94.000 dolar

Yazılım mühendislerine olan talep gittikçe artıyor. Piyasada bol miktarda serbest çalışan yazılım mühendisi mevcut.

Neredeyse tüm şirketler web sitesine ve uygulamalara ihtiyaç duyuyor. Masaüstü uygulamaları da işin içine katınca yazılım mühendislerinin geleceği parlak gözüküyor.

Yeterince beceriniz ve tecrübeniz varsa bu alanda çalışmak için üniversite mezunu olmanıza bile gerek yoktur.

 

6. Seyahat Acenteliği

Ortalama Kazanç: 56.000 dolar

Evinizden seyahat acenteliği yapmak çok heyecan verici olabilir. Bu alanda başarılı olursanız çok fazla yere seyahat etmeniz gerekmez. Ancak seyahat hizmetine iyi hakim olmanız gerekir.

İnternet klasik seyahat acenteliğinde birçok değişikliğe yol açtı. En karışık seyahatler bile birkaç tık ile ayarlanabiliyor.

Freelance bir seyahat acentesi olarak seyahat edecek kişilere gereken bilgileri vermek, onlar için gereken rezervasyonları yapmak gibi işlerle uğraşırsınız.

 

7. Yazarlık

Ortalama Kazanç: 52.000 dolar

Birçok serbest yazarlık fırsatı bulunmaktadır. Basılı ve internet medyası için yazı yazabilirsiniz. İnternetin yükselişiyle birlikte, çevrimiçi yazı fırsatları da aynı şekilde artmış durumda.

Sağlık, eğitim, kariyer danışmanlığı, spor, müzik, politika ve daha birçok alanda yazı yazılabilir. Yazma beceriniz varsa her zaman sizin ilginizi çeken bir konu bulabilirsiniz.

Bu mesleğin kazancı çok iyidir ve üniversite mezunu olmak gibi bir şartı da yoktur. Örnek yazılarla becerinizi gösterir ve sıkı bir niyet mektubu hazırlarsanız, bu mesleğe sahip olmanız gayet mümkündür.

 

8. Grafik Tasarım

Ortalama Kazanç: 52.000 dolar

Freelance grafik tasarımcılara olan talep her geçen gün artıyor. Kendi başınıza olmak ve yaratıcılığınızı konuşturmak istiyorsanız bu meslek tam size göre.

Şirketler, reklam ajansları, gazeteler, perakendeciler ve internet siteleri her daim grafik tasarımcılara ihtiyaç duyuyor. Yani bu meslekte aynı anda birden çok müşteriniz olabilir.

Grafik tasarımcı olmak için üniversite mezunu olmak da gerekli değildir. Yaptığınız işler sizin adınıza konuşur. Müşteriler de yaptığınız önceki işleri beğenirse, bu mesleği icra etmemek için hiçbir sebep yoktur.

 

9. Animasyon Tasarım

Ortalama Kazanç: 69.000 dolar

Animasyon ve çizgi film tasarımcılığı oldukça keyifli bir iştir. Hele de bunı bir “iş” olarak değil de “hobi” olarak görüyorsanız durum daha da keyifli hale gelir.

Animasyon hazırlamak için pahalı bilgisayar programlarına ve güçlü bir bilgisayar donanımına sahip olmanız gerekir. Ancak iş aldıkça, baştaki ekipman yatırımınızın karşılığını misliyle alırsınız.

Animasyon tasarımcılığı oldukça zor bir iştir. Genelde sizin gibi bir grup tasarımcıyla birlikte çalışırsınız. Takım çalışmasını yorucu da bulabilirsiniz ya da tam tersine keyifli, neşe verici de bulabilirsiniz.

Durmuş BAYRAM

Yazar : Durmuş BAYRAM

Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir