Güvercin Çiftliği Kurmak

Sevimli güvercinler beslemek sadece bir hobi değildir aynı zamanda küçük ölçekli bir iştir. Kümes hayvanları çiftlikleri günümüzde oldukça popüler ve devletin belli kurumları da bu işi desteklemektedir.

Aynı şekilde güvercin beslemekte benzer amaçları taşır ve oldukça karlıdır. Ancak insanların çoğu hala güvercinlerin potansiyelinin farkına varamamıştır. Bu makalede hobinizi küçük ölçekli bir işe nasıl dönüştürebileceğinizi ve nasıl başarılı olabilceğinizi anlatacağız.

 

Altyapı

Bu işte başarılı olmanın birinci kuralı altyapıdır. Öncelikle bir güvercin kafenizin olması gerekir. Güvercin çiftliğinizin başarılı olabilmesi için doğru kafes seçimi hayati önem taşır . Kafese harcayacağınız parayı iyi planlamalısınız. İki tür güvercinlik vardır:

 

1 – Birleşik kafesler

Bu kafeslerde bütün güvercin türleri bir arada yaşar. Güvercinlerden herhangi biri bir hastalığa yakalanırsa diğerlerine bulaşma olasılığı oldukça yüksektir. Bir diğer problemde melez ırkların yetişmesidir.

 

2 – Ayrı kafesler

Burada ayrı kafesler veya küçük evler vardır. Başlangıç masrafı daha yüksektir. Kuşhanenizin de olmasını istiyorsanız fazladan büyük bir kafes daha koymanız gerekecektir. Hastalıklar etkili şekilde kontrol altına alınır. Melezleme ihtimali yoktur. Ancak güvercinlere fazladan özen göstermeniz gerekir.

Irklar

Kaliteli soylar işletmenizin başarısında büyük önem taşır. Yeni başlayan bir girişimci olarak en az beş çift farklı ırk, iyi kalite ve sağlıklı güvercinler alın. Başlangıçta pahalı ırklara yatırım yapmayın. İşleriniz büyürse pahalı olanlardan alabilirsiniz. Beş çift güvercininizin olması çiftliğinizi genişletmenize ve günlük harcamalarınızı karşılamanıza yetecek kadar para kazanmanızı sağlar.

 

Bakım ve tedavi

Güvercinlerin sağlıklı olması için para harcamanız gerekebilir. Bu işin başarısının sırrı budur. Güvercinlerin bakım ve tedavileri eksiksiz yapılmalıdır. Özellikle kafesinizin ısı yalıtımının yapılmış olması büyük önem arz etmektedir.

 

Pazarlama

Her işletmenin kilit unsuru ürünlerin pazarlamasının yapılmasıdır. Sizin ürünlerinizde kaliteli güvercinleriniz olacaktır. Farklı pazarlama teknikleri kullanabilirsiniz:

Yerel üreticilerle temas kurun: Küçük ölçekli işletmenizin ana pazarı budur ancak işleriniz büyüdükçe global pazara da yayılabilirsiniz. Benzer işadamları ile temas kurmaya çalışın böylece çıkar sağlarsınız.

Reklam: Medya reklamları yaparak daha fazla müşteriye ulaşırısınız ve güçlü ilişkiler kurarsınız.

İnternet: Güvercinlerinizi çeşitli forumlarda yayınlayın. Sadece kalite kuşlarınızı paylaştığınızdan emin olun. Bu sayede bir sürü müşteriyi etkileyebilirsiniz.

 

Çiftliği yönetmek

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra küçük ölçekli bir güvercin çiftliğiniz olacaktır. Güvercin çiftliğini idare etmek zorlu bir iştir. İşleri başarılı bir şekilde yönetirseniz iyi geri dönüşler alabilirsiniz.

 

Güvercin yetiştirmek kazançlı mı?

Birçok güvercin ırkı olmasına karşın ortalama olarak bir çift güvercinin fiyatı 100 TL civarındadır. Bir çift güvercin yılda ortalama 20 adet yumarta bırakır ve bu da 10 çift güvercin demek. Yani sadece 1 çift güvercinden 10*100 TL= 1.000 TL gelir elde edersiniz. Bu gelirin ortalama olarak 100 TL’si masraflara gideceğini düşünürsek Net kar=900 TL olacaktır. Sadece 5 çift güvercin yetiştirseniz bile yılda 4 bin TL’den fazla para kazanırsınız. Bu rakamlar güvercin çiftliği kurmanın ne kadar kazançlı olduğunun birer kanıtıdır.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir