Hem maaşlı işte çalışın hem de kendi işinizi kurun!

İdeal dünyada, bir yıllık maaşınızı biriktirdikten sonra işinizden ayrılıp girişim maceranıza % 100 odaklanabilirsiniz. Maalesef bu durum bir çok başarılı başarılı girşimci için mümkün olmamıştır.

Bakmakla yükümlü olduğunuz aileniz, okul masrafları, ev krediniz vb. olabilir. Bu nedenlerden dolayı işinizi bırakmak istemeyebilirsiniz. Bir çok girişimcilik danışmanı size işten ayrılmanız gerektiğini söyler ama işten ayrılırsanız evinizi nasıl geçindireceksiniz ?

Size iyi bir haberimiz var. Mevcut işinize devam ederken de girişimci olabilirsiniz. Başarılı girişimcilerin birçoğu kendi işlerini kurduklarında başka bir işte de tam gün çalışıyordu. Ben de kendi işimi kurduğumda başka bir işte çalışıyordum. Benim gibi bir çok girişimci ilk ofislerini evlerinin bir bölümünde açtılar. Bu durum yaratıcı olmanızı etkilemez. Yarım zamanlı bir işte çalışarak ya da bazı hobilerinizden vazgeçerek de hem mevcut işinizi hem de kişisel girişiminizi aynı anda devam ettirebilirsiniz.

Bir işte çalışırken kendi işinizi kurmak bir mucize değildir. Bu durum zamanınızı etkili kullanmayla alakalıdır. Aşağıda sizler için mevcut işinize devam ederken hayalınızdeki girişimi yapabilmek için bir kaç stratejiyi açıklıyoruz.

 

1. Mevcut işinizi aksatmayın

Ne tür bir işte çalıştığınız önemli değil. Mevcut işinizi aksatmayın ve bu işe sahip olduğunuz için şükredin çünkü mevcut işiniz sizi ayakta tutmak ve faturalarınızı ödeyebilmeniz için önemlidir. Mevcut işinizden her ay maaş alacağınız için kendinizi şanslı sayabilirsiniz. Birçok girişimci kendi işini kurmadan önce belli bir süre para biriktirmeye ihtiyaç duyar.

 

2. Gününüzü iyi planlayın

Hiç dinlenmeden 24 saat çalışmak etkileyici gözükebilir. Fakat bu yaklaşım zamanınızı iyi kullanma ve sağlığınız açısından doğru değildir. Küçük, tutarlı işler yaparak çalışma ve dinlenme zamanlarınızı ayarlayabilirsiniz. Yoğun çalışmayı bırakın, dikkatınızı dağıtmayın ve her iki işinize de gerektiği kadar odaklanıp özen gösterin.

 

3. Zamanınızı etkili kullanın

Her gün birkaç saat kendinize ayırın. Mevcut işiniz haftada 40 saatınızı alıyor olabilir. Bunu dikkate alarak diğer saatlerinizi etkili bir şekilde kullanın. Uyku ve günlük egzersizlerimiz her zaman önceliğini korumalıdır. Hala haftada 72 saatınız var. Başarılı girişimciler zamanını etkili kullanmayı bilirler ve zaman eksikliğinden şikayet etmezler.

 

4. İşiniz motivasyonunuz olsun

Girişimci olabilmek için motivasyon önemlidir. Daha iyisini yapabilirsiniz. Maceranıza devam edebilmek için gereken enerjiyi üretmelisiniz. Bunun bir çok yolu var. Yanlış yatırım yaparsanız mevcut işiniz sizi batmaktan kurtarır ya da vaktinizi harcadığınız halde para kazanamazsanız yine mevcut işiniz orada duruyordur. Mevcut işinizi motivasyon aracı olarak düşünün.

 

5. Destek alın

Vaktinizin değerini biliyorsunuz. Bir personel alarak işlerinizi daha iyi, daha hızlı, daha efektif yapabilir ve daha çok para kazanabilirsiniz.

Girişimciler, her durumda kaynaklarını en iyi nasıl kullanacaklarını bilirler. Yapacağınız en iyi şey budur ve çok büyük değişiklikler yapmanıza gerek yoktur. Zamanınızı daha etkili kullanmak için neler yapabileceğinizi belirleyin. Fazlalıklarınızdan kurtulun ve her iki işinizi de başarıyla yürütün.

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir