Pazar, Ekim 6, 2024
Ana SayfaGirişimcilikHeyecan Verici Girişimcilik Projeleri

Heyecan Verici Girişimcilik Projeleri

Güzel girişimcilik projeleri görmek istiyorsak yeni yeni tomurcuklanan Kickstarter projelerinden başka nereye bakabiliriz ki?

Bazı teknolojik Kickstarter projelerine göz attık ve sizler için yakın zamanda finanse edilen ya da edilmeye başlanacak olan projelerden en güzellerini seçtik. Bu girişimcilik projelerinin çoğu yakın zamanda hayat bulmuş ya da bulacak.

Basit bir el hareketi ile evinizin sıcaklığını kontrol etmekten, basit bir tasarım çizerek bir web sitesi kodlamaya kadar birçok değişik projeye bakacak olursak, önümüzdeki yıllar fütüristik olacak gibi görünüyor.

 

1. Peg – Organizasyon panosu

Bütün bir hayatınızı organize etmek bazen sadece basit bir iş fikrinden yola çıkar. İşte karşınızda istediğiniz her şeyi tutmanızı sağlayan delikli bir alüminyum pano: Peg. Kendi panonuzu özelleştirmek ve akıllı telefon, anahtarlık ya da takı gibi eşyalarınızı üzerine koyabilmeniz için küçük plastik vidalarla geliştirilen ürünü, aynı zamanda mobil cihazlarınızın üzerinde duracağı bir stand olarak da kullanılabilir. Girişimcilik projesi için finansman süreci sona erdi ve Peg’in yaratıcıları yakın zamanda ön siparişleri almaya başlayacak.

 

2. FlyKly Smart Wheel – Elektronik bisiklet tekerleği

Bisikletinize Smart Wheel takın ve nereye giderseniz gidin zahmetsizce sürüş keyfinin tadını çıkarın. Bu motorlu tekerlek pedal çevirmeye başladığınızda çalışmaya başlıyor. Bir uygulama ile senkronize edilebilen akıllı tekerleğin hızı için saatte 20 mile kadar üst sınıra ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bisikletiniz çalınırsa uygulama aracılığıyla bisikletinizi kilitleyebilir ve izini sürebilirsiniz.

Bir bisiklet lambası olarak görev yapmanın yanında telefon tutucusu ve şarj cihazı olarak da görev yapan Smart Light ile birlikte satışa sunulan Smart Wheel tekerleği 590 dolar civarında bir fiyata sahip.

 

3. MiStand – Telefon ve tablet ayağı

Diğer tablet standlarının aksine alüminyum MiStand’ın tabletinizi veya telefonunuzu istediğiniz gibi yönlendirmenizi sağlayan üç boyutlu döndürme özelliği bulunuyor. Ayrıca tabletinizi kolayca takıp çıkarmanız için mikro-vantuz içeren pedleri de var.

MiStand internette dolaşmak, dosyaları görüntülemek ve oyun oynamak için mükemmel bir alet. Üç boyutlu döndürme özelliğiyle de tabletinizi esnek bir cihaza dönüştürüyor.

 

4. Ninja Sphere – Cihaz izleyici

Ninja Sphere, çevrenizi kontrol etmeniz ve hayatınızdaki cihazları izlemenize olanak sağlıyor. Cihazlarınızı ve ev hayvanlarınızı ev içindeki izlerini takip edebilirsiniz. Aynı zamanda sıcaklık, aydınlatma ve enerji kullanımını da izleyebilen bu akıllı küre sayesinde kullanımda olmayan cihazlarınızı kapatabilirsiniz.

Ayrıca senkronize bir uygulama sayesinde birisi evin içinde değerli eşyalarınızı hareket ettirdiğinde bildirim de alabiliyorsunuz. Çevrenizle etkileşim için daha doğal bir yol tercih ediyorsanız bu akıllı küreyi el hareketleriyle de kontrol edebilirsiniz. Son olarak açık kaynak taraftarlarını mutlu edecek bir haberimiz var. Cihazın yaratıcıları olan Ninja blocks tüm bu sistemi kullanıcıların kendi sürücülerini yazıp paylaşabileceği açık kaynak yapma niyetinde. Bu arada girişimcilik projesi Kickstarter’da tamamen finanse edildi. Yani yakın gelecekte bir arkadaşınızın evinde görürseniz şaşırmayın.

 

5. Touch Board – İnteraktif sensör panosu

Touch Board istediğiniz herhangi bir şeyi interaktif ve duyarlı yapmanızı sağlayan bir kontrol merkezi. Arduino-uyumlu olan bu panonun temas ve uzaktan algılaması bulunuyor ve iletken malzeme ile çalışıyor. Aynı zamanda MIDI aygıtı ve MicroSD kart yuvaları da bulunan panonun sesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Touch Board ile dokunma sensörleri, interaktif kitaplar, müzik aletleri ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Panonun açık kaynak kodlu olması da bir diğer avantaj. Böylece kendi programınızı da yapabilirsiniz. Endişelemenize gerek yok, programlamacı olmayanlar için de oldukça kullanışlı bir alet. Hem eğitim hem eğlence amaçlı olarak kullanılabilecek bu girişimcilik ürünü çok tutulacağa benziyor.

 

6. Macaw – Görsel web tasarım aracı

Artık bir web sitesi oluşturmak için kod bilmenize gerek yok. Macaw görsel web tasarım aracı gerçekten kod yazmadan da kodlama yapmanızı sağlıyor. Uygulamanın bir resim editörü ve tasarımdan koda çeviren bir motoru var. Böylece siz sitenizin modelini çiziyorsunuz ve uygulama da sizin için kodlamasını yapıyor.

Son derece akıcı olan site modelinin parçalarını da istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Macaw aynı zamanda duyarlı tasarımlar yapmak ve sitenizin etkileşimini yüksek tutmak konusunda çok iyi. Kickstarter üzerinden tamamen finanse edilen projenin resmi lansmanının yapılmasına çok az kaldı, eli kulağında desek yalan olmaz.

 

7. Fuse – Araba uygulaması

Fuse uygulaması ile aracınızın içindeki verilere ulaşabilmeniz çok kolay. Aracınızın sistem çıkışına bağlanan küçük bir cihaz ile senkronize olan uygulama, konum ve yakıt seviyesi gibi aracınıza ilişkin verilere erişebilmenizi sağlıyor. Böylece ortak araç kullanımınızı kolayca düzenleyebilir, durakları ve maliyeti düşünerek yolculuk planı yapabilir ve hatta yeni sürücü adayınızı takip edebilirsiniz.

Aynı zamanda yakıt kullanımını da izleyebildiğiniz uygulama aracınızın bakıma ihtiyacı olduğunda da sizi bilgilendiriyor. Uygulama verileri güvenli bir bulut depolama birimine iletiyor ve böylece aracınızın bilgilerini takip edebiliyorsunuz. Böylece oğlunuz sizden gizli arabanızı kaçıramaz ve boşalan deponun hesabını vermek zorunda kalır.

 

8. Micron – Hızlandırılmış çekim cihazı

Micron beceri düzeyi fark etmeksizin hızlandırılmış çekim yapmanızı kolaylaştırıyor. Cihazı kameranıza takıyorsunuz ve cihaz bağımsız bir uygulamayla senkronize oluyor. Cihazı kameraya taktığınızda uygulamayı kullanarak hızlandırılmış çekimlerinizi programlayabiliyorsunuz. Yeni başlayanlar için otomatik bir ayarı bulunan cihazın ayarlarıyla da oynayabilirsiniz. İleri düzey kullanıcılar çekim aralığını, ışığı ve HDR ayarlarını değiştirip cihazı özelleştirebilir.

Micron’u ayrıca stop motion ve fotoğraf birleştirme teknikleri için de kullanabilirsiniz.

 

9. Drone – Taşınabilir oyun denetleyicisi

Bir oyun meraklısıysanız Drone taşınabilir oyun denetleyicisi tam size göre. Bir akıllı telefon boyutunda olan ve her yere yanınızda taşıyabileceğiniz denetleyici cebinize sığacak kadar küçük. Denetleyicinin en iyi yanı ise akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi birçok Bluetooth cihaza bağlanabilir olması. Yani tek joystick ile tüm aletlere hükmedebilirsiniz.

 

10. Neptune Pine – Akıllı saat

Neptune Pine akıllı saat, bir akıllı telefon bağlantısı olmaksızın ihtiyacınız olan tek cihaz. Tek başına tüm mobil cihazlarını işini gördüğü iddia edilen Pine aracılığıyla sesli görüşmeler ve görüntülü sohbet yapabillir, fotoğraf çekebilir, dahili GPS’ini kullanabilir ve tam klavyesiyle metin yazabilirsiniz. Hatta 3G ve WiFi ile internette sörf bile yapabilirsiniz. Görünüşe bakılırsa günümüzün getirdiği tüm teknolojileri kullanan bu akıllı girişimcilik ürünü, artık bir standart haline gelen tüm ihtiyaçları küçük bünyesine sığdırmış.

Ayrıca adımölçer ve ivmeölçer gibi dahili donanımları olan Pine ile adımlarınızı izleyebilir ve analiz sonuçlarını alabilirsiniz. Saatin ekranını kolayca çıkarabilir ve böylece diğer nesnelerle ve aygıtlarla birleştirebilirsiniz. Geçtiğimiz aralık ayının sonlarında Kickstarter sayfası kapanan proje tamamen finanse edilmiş durumda. Mobil cihaz cenneti Türkiye’de fark yaratması hiç de şaşırtıcı olmayacak bir cihaz.

 

11. Slate – Taşınabilir laptop tablası

Slate Mobil AirDesk nereye giderseniz gidin dizüstü bilgisayarınızı kullanmanıza yardımcı olacak ergonomik bir laptop tablası. Çevre dostu bambudan yapılmış ve oldukça hafif olan tablanın hem yerleşik bir fare altlığı hem de telefonunuz ya da tabletiniz için özel bir yuvası bulunuyor.

Özenle açılmış havalandırma delikleri, tüm dizüstü bilgisayarların ortak sorunu olan ısınma sorununa da kolay bir çözüm sunuyor. Oldukça basit ve düşük maliyetli bu girişimcilik ürünü, ufak bir yatırımla ülkemizde de satışa sunulabilir.

 

12. Dartstrip – Manyetik bant

Dartstrip dilediğiniz her yeri mantar bir pano gibi kullanmanızı sağlıyor. Dartstrip, bir yüzeyi manyetik ve diğer yüzeyi de yapışkan olan bir şerit. İstediğiniz uzunlukta kestiğiniz Dartstrip parçasını istediğiniz herhangi bir materyale yapıştırabilirsiniz. Ürünün güzel tarafı, nereye yapıştırırsanız yapıştırın hiç sorun çıkarmadan ve ardında kalıntı bırakmadan yapıştığı yerden çıkarılabilmesi.

Paketinin içinde Dartstrip ile birlikte fotoğraftan postere ne isterseniz asabileceğiniz 16 adet mıknatıs da bulunuyor.

 

13. Infoactive – İnfografik web uygulaması

Projelerinde ve sunumlarında infografik kullanmaya başlayan insanların sayısı her geçen gün artmakta. Bu yüzden bilgiyi doğru ve kullanışlı bir şekilde görüntülemek önem kazanıyor. Infoactive web uygulaması ile herkes herhangi bir ön bilgiye gerek duymaksızın interaktif, dinamik ve etkileşimli infografikler oluşturabilir.

İstediğiniz bir veri setini yüklediğiniz uygulama, veriyi sunmak için çizelgeden haritaya birçok kullanışlı ve grafiksel yolu kendisi belirliyor. İnfografikler ayrıca eş zamanlı olarak veri setleriyle de güncellenebiliyor.

 

14. Python Cords – MacBook şarj koruması

MacBook’unuz için durmadan şarj cihazı almaktan artık yorulduysanız, belki de bir Python Cords almanın zamanı gelmiş demektir. Silikondan yapılmış bu küçük mekanizma şarj aletinin bağlantı yerlerine takılıyor ve şarj kablosunun kırılgan noktalarındaki muazzam basıncı dağıtarak kablonun çabucak kopmasını engelliyor. Böylece şarj kablonuzun ömrünü uzatıp kırılmasının önüne geçmiş oluyorsunuz.

İlk parti üretiminden 8 dolara temin edilebilecek bu kablo destekleri, sağladığı faydaya göre oldukça uygun fiyatlı görünüyor. Proje için finansman süresi sona ermiş durumda. Eğer Python Cords’a sahip olmak istiyorsanız PythonCords.com adresine göz atmanızda fayda var.

Bu girişimcilik projelerine eklemek istediğiniz bir şey mi var? Yorumlarınızla bize destek olmaktan çekinmeyin.

Merve Tulum
Merve Tulum
ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar