İş Dünyasında Blok Zinciri Konferansı Düzenlendi

Bilkent Üniversitesi ve Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği işbirliğiyle kurulan Bilgi Toplumu Forumu (BTF) tarafından düzenlenen “İş Dünyasında Blok Zinciri 2019 Konferansı”nda blockchain teknolojisinin iş dünyasına etkileri ele alındı.

TÜSAD’dan yapılan açıklamaya göre, kurumsal hayatı değiştirme potansiyeline sahip en önemli çağdaş yeniliklerden biri olarak gösterilen blockchain’i keşfetmek için konferansa kamu, özel ve akademik sektör yetkilileri katıldı.

Bilkent Üniversitesi BTF tarafından düzenlenen “Block Chain in Business 2019” konferansında açılış konuşmalarını TÜSAD Bilgi Toplumu Forumu Başkanı Prof. Dr. Altay Güvenir ve TÜSAD Bilgi Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın yaptı.

Bilkent Üniversitesi – TÜSAD Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. H. Altay Güvenir’e göre blockchain teknolojisi, iş dünyasının geleceği için çok önemli olduğunu şu sözleriyle ifade etti: “Firmalarımızın bu teknolojiyi yakından takip etmesi ve kendi çalışma alanlarındaki uygulama fırsatlarını değerlendirmesi gerekiyor.”

Blockchain teknolojilerini anlamak ve bu alanda nitelikli iş gücü gerektiren projeler oluşturmak üniversite öğrencileri için çok önemlidir. TÜSAD Bilgi Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın’a göre, rekabet gücümüzü güçlendirmek için blockchain teknolojisini iş sektörüne nasıl dahil edebileceğimizi dikkatlice düşünmeliyiz.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Pnar Alayan Aksoy: “Dünyanın dört bir yanındaki hukukçular, blockchain ve ilgili akıllı sözleşmeler, kripto para birimi ve büyük veri gibi kavramların yasallığını sağlamaya çalışıyor. Blok zincirinin benimsenmesiyle ilgili yasal tehlikelerin belirlenmesi buradaki temel sorundur. Bu değerlendirmenin mevcut yasal kısıtlamalar altında yapılıp yapılamayacağı sorusunun ötesinde, yasal değişikliklerin teknik gelişmelere ayak uydurması için daha fazla çalışma ve işbirliği gerekmektedir.

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barş Zistek’e göre teknoloji alanında trenasla kaçmıyor. İnternet, cep telefonları, yapay zeka ve şimdi de blok zinciri önemli bir dönüşümü ateşleyecek. Bu gerçekten çok önemli.

Ernst & Young Türkiye Yardımcı Ortağı, Tedarik Zinciri Danışmanlık Lideri Arda Karaçelebi şu ifadeleri kullandı: “Blok zinciri aslında bir güven ağı. Ve güven çağlar boyunca ticareti canlandıran en önemli yakıt. Blok zinciri bu bilgi ve eşya hareketinde güven ortamına sağlayacağı katkı nedeniyle çok umut vadediyor. Önündeki en büyük risk ise bilgiyi silolar halinde kullanmaya alışkın kültürden vazgeçmek istememek.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir