İş geliştirme müdürü nasıl olunur?

İş geliştirme müdürleri geliştirmek, genişletmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için şirketlerle çalışırlar. Bu sektörde çalışanların sorumlulukları şirket türüne ve şirketin sunduğu hizmetlere ve ürünlere bağlı olarak değişir. Pazarlama, ürün geliştirme ve dağıtım, sözleşme teklifleri hazırlama ve sunumlar hazırlama ve olası yeni müşterilerle görüşme genelleştirilmiş görevler arasındadır. Bu alana başarılı bir şekilde girmenin belirli kuralları olmasa da iş geliştirme müdürü olmak için işletme yönetimi, ekonomi ve finans alanlarında geliştirilmiş yeteneklere ve aynı zamanda güçlü iletişim ve müzakere becerilerine sahip olmanız gerekir. İşte iş geliştirme müdürü olmanıza yardımcı olacak faydalı ipuçları.

 

Adımlar

1 – Herhangi bir deneyiminiz yoksa iş geliştirme alanıyla ilgili başlangıç araştırması yapın

Kendi yeteneklerinizi değerlendirmek ve ne tür bir eğitime ihtiyacınızın olduğunu anlamak için sektöre odaklanarak daha fazla şey öğrenmeniz önemlidir.

2 – Başarılı bir iş geliştirme müdürü olmak için çevreyle uyum becerinizin mükemmel olması gerekir çünkü pozisyon potansiyel ve var olan müşterilerle düzenli olarak temas halinde olmayı gerektirir

Bu tür işler güçlü halka ilişkiler ve sunum becerileri gerektirir.

İş geliştirme müdürü olarak görev fonksiyonlarına çalışanların çalışmalarını denetleme sorumluluğu da dahildir. Tipik bir iş gününe eğitim toplantıları ve atölye çalışmaları düzenlemek gibi bazı insan kaynakları görevleri de dahil olabilir.

İş geliştirme müdürü olarak çalışmak güçlü organizasyon becerileri ve analitik yeteneklerin yanı sıra liderlik becerileri de gerektirir. Bu alan işletme faaliyetlerinin nasıl çalıştığına ilişkin kapsamlı bilgi birikimi ve müşterilerle çalışırken iş stratejilerini anlamayı, analiz etmeyi ve geliştirmeyi gerektirir.

3 – İş geliştirme müdürü olarak çalıştığınız zaman geceleri ve hafta sonları çalışmakta dahil fazla mesai yapmanız gerekebileceğini aklınızdan çıkarmamanız gerekir

Sık sık seyahat etmenizde gerekeceğinden bu işin yaşam tarzınız ve kişisel sorumluluklarınızla bağlantılı olması gerektiğini de hesaba katın.

4 – İş geliştirme müdürü olmak için üniversite diploması almayı da hesaba katın

İş geliştirme veya işletme gibi programlara katılabilirsiniz. İsterseniz MBA olarak da bilinen işletme yüksek lisansı yaparak kendinizi daha da geliştirebilirsiniz.

İş geliştirme müdürü olarak kariyer yapmak isteyen bir üniversite öğrencisiyseniz staj yapın. Resmi düzenlemeleri yapmak için akademik danışmanınız ile görüşün veya seçeneklerinizi değerlendirmek için farklı şirketlerle temas kurun.

5 – İş geliştirme sektörüne hizmet veren meslek kuruluşlarına kaydolun

Bu kuruluşlar aracılığıyla iş ararken size yardımcı olacak değerli sektör araçlarına ve kaynaklarına ulaşabilirsiniz.

6 – Üniversite mezunuysanız ve iş geliştirme müdürü olabilmek için gerekli olan diplomayı aldıysanız iş fuarlarını gezin

Yeni bağlantılar kurmak ve iş görüşmeleri ayarlamak için bu alanda çalışan diğer kişilerle ağlar kurun.

7 – Online iş arama motorlarını araştırın ve uygun olan iş geliştirme müdürlüğü pozisyonlarını değerlendirin

İş arama motorları kişisel profil oluşturmanıza ve özgeçmişinizi yüklemenize fırsat verir.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir