Çarşamba, Aralık 11, 2024
Ana Sayfaİş FikirleriSıfrdan İş Kurma Fikirleriİş Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küçük ölçekli bir iş kurarken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için araştırdık. Başarılı olmak istiyorsanız aşağıdakileri şiddetle okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

1 – Ne tür bir işe başlayacağınıza karar verin

Fikir bulmak için küçük işletme sahipliği ile ilgili yazıların yer aldığı internet sitelerini ve yayınları araştırın. Örneğin sitemizin bayilik bulma ve alma bölümleri vardır ve aynı zamanda sitemizn “iş kurmak” ve “girişimcilik” kategorilerinde yüzlerce iş fikri vardır.

Fikrinizin karlılık potansiyeli olup olmadığından emin olun.

 

2 – Sektördeki küçük işletme sahipleri ile konuşun

Yapmak istediğiniz işi yapan birkaç işletme sahibi bulun. İşe yeni başlamış ve aynı zamanda başarılı işletmeleri olan bu kişilerden en az bir yâda iki tanesi ile konuşun.

Bu işletme sahiplerini nereden bulacağınızı bilmiyorsanız o zaman sektör gruplarına, ticari birliklere, meslek odalarına veya online topluluklara katılın. İşletme sahibini kahvaltıya veya öğle yemeğine davet edin. İşletme sahiplerinin birçoğu size yardımcı olmak isteyecektir ve siz onlara soru sordukça gururları okşanacaktır.

Yatırım danışmanlığı firmamızı açmadan önce büyük bir yatırım danışmanlığı firmasının sahibi ile öğle yemeği yedik. Sektörde 30 senelik deneyimi olan bu kişi düşüncelerini bizimle paylaşmaktan mutluluk duydu ve bize bakış açısı kazandırdı.

 

3 – Tek başınıza mı hareket edeceksiniz yoksa bir ortak mı bulacaksınız karar verin

Yanlış ortak seçimi sizi felakete sürükler. Doğru ortak seçimi de işleri daha hızlı büyütmenize yardımcı olur. İyi bir ortaklık uzun vadede yükünüzü hafifletir.

Amacınız öz sermayeyi arttırmak ve bunu satmaksa o zaman ortaklar büyük rol oynar. Öncelikli motivasyonunuz kazanç elde etmekse tek başınıza hareket etmeniz daha faydalı olabilir çünkü esneklik kazanırsınız.

Doğru ortaklar bulmanın anahtarı: aynı tutkuyu ve uzun vadeli vizyonu paylaştığınız ve becerileriyle sizi tamamlayacak bir ortak bulmaktır. Hesap insanıysanız satış ve pazarlama konusunda uzman olan birini bulmalısınız. Hayalci bir insansanız rutin süreçleri ve sistemleri geliştirmek gibi detaylarda iyi olan birini bulmalısınız.

 

4 – Yapıcı eleştiriler yapacak bir destek ekibi oluşturun

Eski iş arkadaşlarınızı, ailenizi ve arkadaşlarınızı arayın ve fikirlerinizi paylaşın. Bu kişilerden yardım isteyin ve yapıcı eleştiriler yapmalarını isteyin. İnsanları kendi tarafınıza çekmenin en iyi yolu onlara fikirlerini sormaktır. Hepimizin ailesinde ve arkadaşlarının arasında gizli kusurları anında yakalayan birileri vardır. Bu durumda bu kişiler sizin en büyük müttefikleriniz olacaktır.

Eleştirileri ön yargısız dinleyin. Yeni bir alana girerken birilerinin size “…olursa ne olur?”lardan bahsetmesi sağlıklı bir durumdur.  En kötü senaryoları önceden enine boyuna düşünmek engellerle daha iyi mücadelenize yardımcı olur.

 

5 – Profesyonel bir ekip oluşturun

Her şeyi bilemezsiniz. Belli noktalarda doğru bir avukata, muhasebeciye, insan kaynakları danışmanına, hesap uzmanına, bilgi işlem danışmanına ( bilgi teknolojileri/network/ bilgisayar) , web tasarımcıya veya matbaacılara ihtiyacınız olabilir. Bu profesyoneller size değerli tavsiyeler verirler ve referans olurlar.

İş kurmak isteyenler için rehber niteliğinde faydalı yazılar kaleme almaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar