Kayıt Stüdyosu Nasıl Kurulur?

Bugünlerde bir kayıt stüdyosu sahibi olmak demek devasa bir yatırım anlamına gelir. Dijital devrim proje stüdyolarını etkinleştirmiştir ve hatta evden kayıt yapanlar bile stüdyolarını daha kaliteli hale getirmek ve rekabetçi kayıtlar yapabilmek için uygun maliyetli ekipmanlarla donatmak zorunda kalmıştır. Hobi amaçlı açılan kayıt stüdyolarının sahipleri bir sonraki adımı atmışlardır ve kayıt stüdyolarını profesyonel hale getirmişlerdir. Aşağıdaki adımları okuyarak hobinizden nasıl para kazanacağınızı öğrenebilirsiniz.

 

Kayıt stüdyosu kurmak için adımlar

1 – Rekabeti araştırın. Diğer kayıt stüdyolarının ekipmanları, fiyatları ve sundukları hizmetlerle ilgili ufak bir araştırma yapın. Bu sayede makul ve rekabet edilebilir fiyat tarifleri uygulayabilirsiniz.

2 – Stüdyodaki ekipmanların envanterini çıkarın ve kabiliyetlerini dürüst bir şekilde değerlendirin. Sisteminiz aynı anda birden çok kayıt yapabiliyor mu? Kulaklıklarınız iyi durumda mı? Şarkıcı ve söz yazarlarını stüdyonuza tek tek kabul edecekseniz bunları düşünmenize gerek yoktur ancak daha büyük projelerle uğraşacaksanız ekipman eksiklerinizi bir an önce tamamlamalısınız.

3 – Kayıt stüdyonuz için bir isim bulun ve kayıt ettirin. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

4 – Logonuzu tasarlayın ve internet sitesi açın. Online görünürlük oldukça önemlidir ve etkili olması için karmaşık olmasına gerek yoktur. Basit tutmanız maliyetleriniz de düşürür. İnternet sitenizi kendiniz yapamazsanız web tasarımcıya ödeme yapmanız gerekir.

5 – İşletmenizin reklam ve pazarlama faaliyetleri için bütçe oluşturun. Aslına bakacak olursanız en büyük pazarlama mutlu müşteriler tarafından yapılan ağızdan ağza pazarlamadır ancak zaman alır. Pahalı olmayan reklamlarla başlayın yâda bedava reklam verme yollarını araştırın. Canlı konserlere gidin ve sanatçılarla tanışın. Demo kayıtlarına ihtiyaçlarının olup olmadığını sorun ve uygun kayıt ücretleri teklif edin. Sonuçtan memnun kalırlarsa haberler yayılmaya başlar ve başvurular almaya başlarsınız. Bu sayede ününüz artar, güvenilirlik kazanırsınız ve sonunda fiyatlarınızı arttırabilirsiniz.

6 – Müşterilerle yapacağınız sözleşmeler için yardım alın. Yaratıcı bir iş olduğundan insanlar yazılı sözleşmeler konusunda kayıtsız kalabilir. El sıkmalar ve sözlü anlaşmalar sonrasında sıkıntıya girmenize neden olabilir. Unutmayın kendinizi korumanız gerekir.

7 – Kayıt stüdyonuzu düzenleyin ve her zaman temiz olmasına özen gösterin. Müzisyenleri etkileyecek bir stüdyonuz olsun. Rahat ve ilham verici bir stüdyonuz olursa performanslarda daha iyi olur ve müşterileriniz tekrar size gelir. Size abartılı olun demiyoruz. Aralıklarla kilimler koymanız, stratejik olarak mumlar dizmeniz ve hoş bir ışıklandırma yapmanız hoş ve yaratıcı ortam sunmanıza yardımcı olur.

 

İpuçları ve uyarılar

Kartvizit bastırmak oldukça ucuzdur. Yeterli miktarda bastırın ve nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyın. Kütüphaneler, kahve dükkanları veya müzik mağazaları gibi yerlere bırakın. Bu yöntem reklam yapmanın en uygun maliyetli yollarından biridir. Stüdyo kurallarını herkesin görebileceği şekilde astığınızdan emin olun. Stüdyoda yemek yenilmesini veya içecek içilmesini istemiyorsanız veya müzisyenlerin yanlarında arkadaşlarını getirmesini istemiyorsanız istenmeyen tatsızlıkları engellemek adına herkesin kuralları bildiğinden emin olmalısınız.

Deneyimlerinizi ve donanımlarınızı fazla abartmayın. Müşteri kazanmak için veremeyeceğiniz hizmetleri sağlıyormuş gibi gözükürseniz istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir ve itibarınız zarar görebilir.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir