Köfteci Ramiz Bayilik Şartları

Gıda sektöründe iş kurmak isteyenler için bayilik veren güvenilir markaları araştırmaya ve size uygun fırsatları sunmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda, köklü bir kuruluş olan ve hızla büyümeye devam eden Köfteci Ramiz’in yatırımcılara cazip gelen yönlerini ve bayilik koşullarını ele alacağız.

 

Neden Köfteci Ramiz?

Köfteci Ramiz’in tarihi, gerçek bir özveri ve başarı öyküsü adeta… 1928 yılında Manisa’nın Akhisar ilçesinde açılan küçücük bir dükkân, bugün 29 ilde 140 şubesi bulunan ve büyümeye devam eden ulusal bir marka… Elbette bu başarı, kurucularının yarattığı özgün lezzetler ve kaliteden ödün vermeyen disiplinli bir işletme prensibinin ürünü.

Merkezi halen Akhisar’da bulunan Köfteci Ramiz’in köfte ve sucuk üretimi yapılan et işleme tesislerinde, yalnızca yörede yetiştirilen hayvanların etleri değerlendiriliyor. Köfteler, tıpkı 87 yıl önce olduğu gibi, bugün de elde şekillendirilmesine rağmen, gerekli tüm hijyen şartları yerine getiriliyor. Nitekim marka, Gıda Üretim ve İzin Sertifikalarına sahip olmanın yanı sıra, dünyanın önde gelen gıda denetim kuruluşlarından da tam not aldı. Bir İngiliz kuruluşu olan World Certification Services, Köfteci Ramiz’e ISO-9001 ve HACCP sertifikaları verdi.

 

Bayi ya da  işletme ortağı olabilirsiniz!

Köfteci Ramiz, ana firma olarak kendisi şube açmanın ysanı sıra, iki farklı işletme istemine daha başvuruyor:

Franchising: Uygun şartları yerine getiren girişimcilere bayilik vermek.

Ortak Girişim: Ana firma ile bayinin restoranı ortak işletmesi.

Bu sistemlerden hangisi uygulanırsa uygulansın, ürün temini, personel eğitimi ve bayilik alma bedeli değişmiyor; ayrıca girişimci için her iki model de kârlı.

Köfteci Ramiz; Karayolları Yol Restoranları, Cadde üzerinde açılan restoranlar ve AVM restoranları olmak üzere, üç farklı konseptte mekan açıyor. Ana firma, bulunmak istediği AVM’lerde restoranı kendi kiralıyor, ancak burayı bayiye vermek isterse, belirleyeceği bayii adayı ile alt kira sözleşmesi düzenliyor. İstanbul ve İzmir’deki alışveriş merkezlerinde ise durum farklı. Buralardaki şubeleri ana firma işleteceğinden, bayilik başvurusu kabul edilmiyor.

 

Köfteci Ramiz bayilik maliyeti

Köfteci Ramiz şubesi açabilmek için ödemeniz gereken franchising bedeli, ciro pirimi, dekorasyon maliyeti gibi kalemler var.

-Franchising bedeli, bayi tarafından ana firmaya bir kere ödeniyor. Bu bedel, restoranın açılacağı mekana göre belirlenen ve haliyle her şube için değişen bir ücret.

-Ayrıca her ay, yüzdesi yine her bir şube için lokasyona göre değişen ciro pirimi ödemeniz gerekiyor.

-Mekanınızda Köfteci Ramiz konseptini oluşturabilmek için de, metrekare başına ortalama 1,5 – 2 bin lirayı gözden çıkarmalısınız.

-Öte yandan reklam için katkı payı ödemenize ise gerek yok.

Bu koşullarda tahmini toplam maliyet, restoran açmak için seçeceğiniz bölge ve mekana göre, 250 bin ila 500 bin TL arasında değişebiliyor.

 

Dekorasyon ve ürün tedariki

Köfteci Ramiz’in şubeleri için belirlediği ortalama alan ölçüleri mevcut. Genellikle mekanların caddelerde 120-250 metrekare; AVM’lerde ise 80-120 metrekare aralığında olmasına özen gösteriliyor. Restoranın açılacağı mekanda marka konseptini, firmanın kendi mimari ekibi projelendiriyor. Uygulamayı ise -yine firma mimarlarının denetiminde olmak şartıyla- kendi seçeceğiniz taşeronlara yaptırabilirsiniz. Dekorasyon ve demirbaş alımı esnasında, ana firmanız yıllardır biriktirdiği tecrübe ile ekonomik çözüm önerileri sunacaktır.

Köfteci Ramiz, ürünlerini Akhisar’daki merkezinden tüm şubelerine dondurmadan, günlük olarak ulaştırır. Köfte başta olmak üzere et ürünlerinin tamamı, salata barda yer alan bakliyat ve turşu grupları ile zeytin ve zeytinyağı, tatlılar ve özel Ramiz pidesi, her gün bayinin kapısına kadar gelir. Bunların dışında yer alan ve taşınması mantıklı olmayan, yeşillik vb. ürünler, istenirse bayinin belirleyeceği tedarikçilerden alınabilir.

 

Personel eğitimi ve denetim

Açılacak restorana personel alımı iki şekilde olabilir: Bayi adayı, yakın civarda oturanları seçmek kaydıyla personelini kendisi bulabileceği gibi, ana firmanın personel havuzundan da -o bölgede varsa- personel istihdam edilebilir. Her iki durumda da personel, iki aşamalı bir eğitimden geçirilir.

İlk adımda personel, Akhisar’da eğitim alır. Merkez restoranda verilen eğitim, ortalama üç hafta sürer. Personelin eğitim sürecindeki beslenme ve konaklama gibi temel masrafları, ana firma tarafından karşılanır. İkinci adım, “yerinde eğitim” olarak isimlendirilir. Bu süreçte eğitim, açılacak olan yeni restoranda, ana firmanın “operasyon ekibi” tarafından verilir. Bu ekip yeni mekanda bir düzen oturtur ve yeni sistemi eğittiği personele devreder.

Şubeler, ayda en az iki kere kontrol edilir. Aman dikkat! Denetçiler karşınıza bazen gölge müşteri olarak çıkabilir.

 

Bayilik almak isteyen girimcilerde aranan özellikler

Buraya kadar, okuduklarınız, şartlarınıza uygun mu? Öyleyse şimdi, bayilik alabilmaniz için hangi özelliklere sahip olmalısınız, ona bakalım.

Köfteci Ramiz, sizden yalnızca yukarıda ayrıntılandırmaya çalıştığımız mali yatırımı beklemiyor. Bunların yanı sıra, mekan açmayı planladığınız bölgeye uygun, farklı projeler de üretebilir olmanız lazım. En önemlisi; Köfteci Ramiz bayiliğinin tek işiniz olması ve sınırlı mesai kavramına bağlı kalmadan işinize uzun zaman ayırabilmeniz, firmanın sizden olmazsa olmaz beklentisidir.

Gıda sektöründe yeni iş fikirleri için sitemizi takipte kalın; zira bizler de sizlere avantajlı fırsatlar sunabilmek için bayilik veren en cazip firmaların takibindeyiz.

 

İlginizi çekebilir

Fast food sektöründe bayilik veren firmalar
En karlı bayilik nasıl bulunur?

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir