Lastik Dükkanı Açmak

Türkiye’de insanların lastiklerini değiştirebileceği bir sürü yer vardır. Sürücüler otomobil satış bayilerinden birinci sınıf hizmet alabilecekleri gibi daha ucuz yerlere de gidebilirler. Araba, arazi aracı ve kamyon sayısındaki artış lastik talebini de arttırmaktadır.

Lastik dükkanı açmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere başarılı ve karlı bir lastik dükkanının nasıl açılacağından bahsedeceğiz.

 

İhtiyacınız olanlar

  • İş planı
  • Araba lifti
  • Lastik tamiri ve değiştirme araçları

 

Lastik dükkanı nasıl açılır?

1 – Dükkanınızda satacağınız ve insanların başka bir yerde bulamayacağı lastikleri ve aksesuarları ana hatlarıyla belirleyin.

2 – Lastik dükkanınız için yer bulun. Eski garajlar bulmak için emlak ilanlarını araştırın. Ciddi yenilikler yapmak zorunda kalmamak için tamirci çukuru, bekleme alanı ve ofisi olan binaları araştırın.

3 – Lastik dükkanınızı açmadan önce gerekli ruhsat ve izinleri alın. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. Lastik dükkanınızı başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

4 – Lastik dükkanınızı açmadan önce deneyimli iki tamirci bulun ve işe alın. Lastik dükkanınızı açmaya hazır olduğunuzda teknik okullardan yarı zamanlı tamirciler alın. Deneyimli tamirciler temel lastik değişimlerinin, yeniden düzenlemelerin ve eğri jantların üstesinden zorlanmadan gelebilmelidir.

Arazi, kamyon ve standart lastikleri almak için toptancılar bulun.

6 – Lastik değişimlerinin daha kolay yapılabilmesi için tamirci çukurlarıyla araba liftlerinin uyumlu olması gerekir. Lastik dükkanınızda krank lifti yerine hidrolik araba lifti kullanın. Bu sayede araçlar havada olduğunda güvenlikle ilgili endişelenmenize gerek kalmaz.

7 – Lastik dükkanınızı elektrikli aletler, eldivenler, iş tulumları ve diğer malzemelerle donatın. Her iş istasyonunda alet kutusu, bijon somunu anahtarları, hidrolik araçlar ve lastik değişimi için gereken diğer aksesuarlardan olmalıdır.

8 – Kusurlu parçaları kapsayan bir garanti sunun. Lastik değişimleri üretici garantisinin kapsamında olmalıdır.

9 – Lastik dükkanınız için dükkan personelinin ve müşterilerin anlayacağı bir faturalama sistemi kurun. Fatura formlarınız sunulan hizmet açıklamalarını, fiyatı, süre tahminini, tahsis edilen tamircinin adını ve ürün adını kapsamalıdır. Müşteri bilgilerini bilgisayarda toplayın ki devamlı müşterilerin lastik değişim, tamir ve diğer ziyaret zamanlarını kronolojik olarak sıralayabilin.

10 – Ek gelir elde etmek için cam yıkama sularını, lastik sileceklerini ve diğer otomobil aksesuarlarını bekleme odasında sergileyin. Müşteriler araçlarını beklerken onları basit malzemeler almaya ikna ederek ek gelir elde edebilirsiniz.

11 – Lastik dükkanınızı davalar ve mali zararlara karşı ticari sigortayla koruyun. Bu sayede yükleme ve boşaltma esnasında oluşabilecek sıkıntılara karşı dükkanınızı koruyabilirsiniz.

 

İpucu ve uyarı

Fiyatlarınızı belirlemeden önce lastik dükkanlarındaki, satıcılardaki ve zincir mağazalardaki iş ücretlerini öğrenin. Müşterilerinizi rakiplere kaptırmamak için ücretleri rakiplerinize göre ayarlayın.

Lastik dükkanı açma konusunda çekinceleriniz var ise lastik bayiliği veren firmalardan bayilik almayı da düşünebilirsiniz. İş kurma maliyeti biraz daha artacaktır ancak yanlış bir adım atmanızın da önüne geçilmiş olacaktır.

İş kurmak istiyorum ne iş kurabilirim diyenlere özel iş fikirlerini ve farklı yatırım alanlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir