Parfüm Dükkanı Açmak

Parfüm dükkanı açmak o kadar da kolay bir iş değildir. Bununla birlikte parfüm dükkanı açtığınızda bütün yıl boyunca iyi satışlar yapabilir ve tahminlerinizden çok daha iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

Özellik yeni bir iş kurmak isteyen bayanlar “ne iş yapsam” diye kara kara düşünüyor olabilirler. Bu seçeneği göz ardı etmemenizi öneriririz.

Aşağıdaki makaleyi okuyarak bir parfüm dükkanı nasıl açılır öğrenebilirsiniz.

 

Parfüm dükkanı nasıl açılır?

1- Parfüm dükkanı açmanın ilk adımı bir iş planı hazırlamaktır. Bu iş planı uzun dönemli amaçlarınızdan finansmanınıza kadar her şeyi kapsamalıdır. İnsanların çoğu iş planının hazırlanması için biriyle anlaşırlar çünkü iş planı işletmeniz için kredi almak istediğiniz zaman potansiyel yatırımcılara ve kredi sağlayıcılara göstermek zorunda olduğunuz belgedir. İş planı iyi yazılmış, açık, kısa ve yerinde olmalıdır. Nasıl başarılı olacağınızı, parfüm dükkanınızı nasıl yöneteceğinizi, parfüm sektöründeki uzmanlığınızı ve sabit gelirinizi nasıl oluşturacağınızı bu planda belirtmelisiniz.

2- Yaptığınız işle ilgili bilgi sahibi olun. Müşteriler satılan ürünler hakkında bilgi sahibi olmanızı beklerler. Parfümlerin hikâyesini, kökenlerini ve kimyasal özelliklerini bilmeniz önemlidir. Müşterilere hangi parfümlerin onlara yakışacağını anlatmalı ve önerilerde bulunmalısınız. Eau de toilette ve eau de parfum arasındaki farkı bilmelisiniz. Konuyla ilgili kurslara katılın ve çalışanlarınızın da bu kurslara gitmesini sağlayın. Unutmayın parfüm dükkânı açtığınız zaman müşteri çekmek istiyorsanız konunun uzmanız olmanız gerekir.

3- Parfüm dükkanınız için yer bakın. Kişisel gelirin yüksek olduğu bir bölgede küçük bir dükkan açabilirsiniz. Parfümler genellikle kıyafet ve diğer hediyelerle birlikte alınır. Bu nedenle bu tür işletmelere yakın olan yerlerde dükkân açmak size avantaj sağlar. Unutmayın parfüm dükkânınızın düzeni ve dekorasyonu müşterilerin dükkânınıza geri gelmesini sağlar. Parfümler, benzersiz şişeler ve özel kokular güzel ve gösterişli şekilde sergilenmelidir. İnsanların çoğu parfüm, vücut losyonu, duş jeli, pudra vb ürünlerin bir arada olduğu hediye setlerini almaktan hoşlanır.

4- Parfüm dükkanınızla ilgili haberleri yaymaya başlayın. Yeni bir işletme olduğunuzdan dükkân yerinizin nerede olduğu ve hangi ürünleri sattığınızı potansiyel müşterilerin bilmesi gerekir. Reklamlar verin ve ilgili etkinliklere sponsor olun. Festivallere katılın. Müşterilerin sizi fark etmesini sağlayacak bütün etkinliklere katılın. Bütün amacınız düzenli gelir elde etmenizi sağlayacak müşteri trafiğini sağlamak olmalıdır. Faaliyet giderlerinden sonra ki en büyük bütçeyi reklama ayırmalısınız. Bunu ciddiye alın ve potansiyel müşterilerinizi etkilemek için düzenli olarak reklama yatırım yapın.

5- Envanterinizde farklı ürünler bulundurun. Sadece popüler veya markalı ürünleri satmayın. Az bilinen markaların ürünlerini de satın. Stoklarınızda erkek parfümlerini de bulundurun ve envanterinizde pahalı ürünlerin yanında ucuz parfümlerde yer alsın. Ne kadar çok çeşidiniz olursa o kadar çok müşteriniz olur. Keşifler yapın ve keşfedilmemiş parfümleri araştırın. Büyük düşünün ve başarılı olmak için yüksek hedefler koyun. Bütün bunları başardığınızda siz bile şaşırabilirsiniz.

 

Parfüm dükkanı açmak için gerekli belgeler

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi

2-2 adet fotoğraf

3-Tapu fotokopisi.

4-Yapı kullanma izni kağıdı.

5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.

6-Vergi levhası fotokopisi.

7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi. (Alanya)

8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak

10-Aynı adrese daha önce verilmiş ççma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.

11-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.

12-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.

13-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )

14-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı

Not: Bu belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.

 

Parfüm dükkanı açma maliyeti

Dükkanınızın lokasyonuna ve büyüklüğüne göre çok değişken olabilmekle birlikte ortalama 15 bin TL’den başalyıp 60 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Kendi işinizi kurarken küçük ayrıntılarla uğraşarak başınız ağrımıyor istiyorsanız bayilik veren firmalardan bayilik de alabilirsiniz. Bayilik almak sizin için biraz daha masraflı olabilir fakat işinizde başarızlığa uğrama riskiniz büyük oranda ortadan kalkacaktır.

Bayanlara özel birçok kazançlı iş kurma fikrine aşağıdaki yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bir Yorum da Sen Bırak
  1. Merhaba kozmetik üreticisiyim aynı zamanda parfüm imalatçısıyım, 220 çeşit parfüm bulunmakta yeni şehirlere bayilik verme arayışısındayız. franchise bedeli almıyoruz. müşterimiz dükkanını buluyor, 25 m2 yeterli biz gerekli incelemelerimizi yapıp müşterimizi yönlendiriyoruz ve aldığı kadar parfüm ücreti almaktayız. ayrıca ilk bayilik verdiğimizde 1000 şişe açılış yardımı yapmaktayız.Gerekli sorularınızı alabilir yardımcı olabiliriz .kar marjımız da mağazayı açacağınız yere göre % 200 e kadar yükselmektedir.

  2. 1. Parfüm ücreti şişe başına ne kadar
    2. Açarken herhangi bir ücret ödüyor muyuz
    3. Dükkanın aylık geliri ne kadar ortalama
    Bunları bilmek istiyoruz.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir